Søndag aften sender DR1 dokumentarfilmen "Bonnie og de tusinde mænd", om Bonnie, der arbejder som prostitueret på et bordel på Sjælland under dæknavnet Patricia. Filmens instruktør Mette Korsgaard har fulgt Bonnie gennem to år for at lære livet på bordelle at kende og for at prøve at forstå, hvorfor Bonnie har valgt prostitutionen. ALTfordamerne.dk har stillet instruktøren et par spørgsmål mail.
Hvordan fandt du Bonnie?
- Jeg havde set Bonnie på Årets Pressefoto og kontaktede hende via hendes mobilnummer på jobbet. Jeg skrev en sms til hende og spurgte, om vi kunne mødes, og at det var helt uforpligtende fra begge sider. Vi mødtes hos Bonnie privat. Jeg blev fascineret af hendes dobbeltliv i det pæne rækkehus med søde naboer og børn kontra jobbet som prostitueret i et lille hus ude på landet. Jeg kunne samtidig godt lide hendes styrke, hendes rå attitude, hendes humor og samtidig hendes skrøbelighed, siger Mette Korsgaard til ALTfordamerne.dk.
SE BILLEDERNE: Fotograf tager nøgenbilleder af sig selv over 4 årtier
Hvordan opstod idéen til filmen?
- Jeg har altid gerne villet dykke ned i prostitutionslivets dna. Blive klogere på en verden, de færreste af os kender, men de fleste af os har en mening om.
Hvad havde du af tanker omkring at skulle være til stede i rummet, mens Bonnie havde kunder?
- Jeg var nysgerrig efter at opleve fænomenet at blive betalt for at yde sex. At ydelsen er Bonnies job må give en anden virkelighed for begge parter, end når to mennesker har sex som et resultat af gensidig tiltrækning/begær og/eller ømhed/kærlighed.
Havde du selv en blufærdighedsgrænse, du måtte overskride?
- Jeg oplevede det meget grænseoverskridende, ligesom Bonnie gjorde det. Den første gang var det svært at filme, og mine første optagelser kunne ligeså godt have været brugt til en følelsesløs hormonpumpende pornofilm. Jeg talte med fotografen Maggie Olkuska om det, og vi blev sammen med Bonnie enige om at prøve igen. Vi valgte at fokusere på nære billeder, hvilket, jeg synes, er lykkedes os godt på den måde, at det ikke skal virke frastødende og udstillende, men gerne skal opleves respektfuldt og samtidig dokumentere, at Bonnie arbejder hårdt for pengene.
LÆS OGSÅ: Går disse kvinder over grænsen, når de udstiller deres menstruation?
Hvad har det lært dig at lave filmen?
- Jeg har lært, at man kan blive afhængig af prostitution. At selvom man kan se, at det skader en, så er det svært at finde en anden vej og undvære anerkendelsen og identiteten i arbejdet.
Hvad blev du mest overrasket over under arbejdet med filmen?
- Overrasket er måske et forkert ord, men jeg er blevet meget påvirket af, at Bonnie er så hård og nådesløs overfor sig selv. Det har været vanskeligt blot at betragte.
Hvis du ikke har set dokumentaren, kan de se den her på dr.dk.
LÆS OGSÅ: Rikke var prostitueret: "Jeg ville gøre det igen anytime"
LÆS OGSÅ HOS Euroman.dk: Sådan føles det at være prostitueret
LÆS OGSÅ: 9 kampagner med kvinder i undertøj, der vil få dig til at elske din krop
Bonnie og de tusinde mænd