#jegharoplevet at blive spurgt om, hvor meget jeg kostede

#jegharoplevet: Kvinder taler ud om sexisme

Hashtagget #jegharoplevet har fået tusindvis af kvinder til at dele deres historier om sexisme på Twitter.

Hashtagget er direkte inspireret af #jegharopplevd, som norske feminister startede, men nu vælter det også ind på Twitter med både skræmmende, chokerende og krænkende historier fra danske kvinder. 

Debattør og journalist på Ditte Giese har tidligere delt sine erfaringer med at blive begramset i offentlig transport (i øvrigt noget alle kvinder i Frankrig har oplevet, ifølge ny undersøgelse). Hun bakker også op om kampagnen:


Flere kendte kvinder har også blandet sig i debatten og har valgt at dele deres private historier og oplevelser med diskrimination og sexisme.

 


Også flere mænd har benyttet hashtagget #jegharoplevet. De fortæller blandt andet om episoder, hvor de har oplevet, at andre mænd har krænket kvinder. Derudover benytter mange mænd hashtagget til at udtrykke, at de skammer sig på deres køns vegne, og at de tager afstand fra de episoder, som kvinderne tweeter om.


Tidligere på året startede intiativet Everyday Sexism Project, som har samme formål som hashtagget #jegharoplevet – nemlig at sætte fokus på sexisme.

På hjemmesiden Danmark.everydaysexism.com kan kvinder dele deres historier, og i modsætning til på Twitter er der her ingen begrænsning for, hvor lang beretningen må være.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Kendte og Ibi Makienok