Johan Bulow
Foto: Nina Buth Olsen

Bilpodcast med lakridskongen Bülow: ”Jeg elsker ikoniske biler”

Han er opvokset på Bornholm i en slægt af ukuelige iværksættere, og måske var det det, der fik ham til allerede som 14-årig at drive sin egen kiosk. I dag er han kendt som lakridskongen, og han er bilnørd helt ind i hjertet. Det fortæller Johan Bülow mere om i denne uges afsnit af ’Graus garage’.

Lakridskongen Johan Bülow fragter sig for tiden rundt i en Mercedes-Benz AMG G63 Geländewagen, men det var faktisk ikke ham selv, der fik idéen til at anskaffe sig bilen.

“Det var min kone, der kaldte den første Geländewagen for mange år siden, og jeg syntes bare, at den var dyr. Der er kun omkring tre eller fire prissammenlignelige modeller på markedet, og hvis man skulle vurdere køreegenskaber, måden man sidder på og styring af paneler, så ville den nok tabe i fire ud af fire tilfælde. Men det er ikke derfor, du køber en Geländewagen. Du køber alt muligt andet. Når du slår hånden hårdt ned i instrumentbrættet, så gør det mere ondt i hånden, end det gør på bilen. Det er efterhånden sjældent for en bil.”

Da Johan Bülow startede som sit lakridsemperie, var bilparken dog ikke helt så prangende. Dengang holdt en Citroën AX parkeret.

“Det var den klassiske bule-bil. Jeg var blevet 18 år, og den kostede 8.000 kroner. Min stedfar gav mig halvdelen. Det sjove ved den bil var, at jeg syntes, den var ufattelig grim, da jeg fik den. Men den kunne køre mig rundt, og det var jo vidunderligt at have sin egen bil. Hvis jeg kigger tilbage på den i dag, synes jeg faktisk, at den kan et eller andet.”

“Min farfar havde det største Citroën-Renault-hus på Bornholm i mange år, så vi blev præget til, at Citroën var verdens bedste bil.”

I det nye afsnit af podcasten ’Graus garage’ med Euromans motorredaktør, Christian Grau, fortæller Johan Bülow om sine biler gennem karrieren, som blandt andet også omfatter en Porsche 911, en Range Rover og en Mini Cooper.

“Jeg elsker ikoniske biler. Jeg venter bare på, at der kommer flere lodrette kanter på banen, ligesom på en gammel Golf. Sådan en kunne jeg godt tænke mig.”

Du kan høre mange flere historier i afsnittet, der er nummer fire i rækken. Du kan høre det på Egmonts podcast-app Talk Town. Du kan også høre det første afsnit med Jacob Riising her, det andet med Johan Wohlert her og tredje afsnit med Emil Thorup her.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.


Find stærke personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Lakrids