Graviditet
SPONSORERET indhold

Kaffe, sex, sushi - hvad må du i graviditeten?

Vi hører om alt det, vi ikke må under graviditeten, og indimellem føles det, som om der ingen grænser er for begrænsningerne. Men hvad må du egentlig gerne? En hel masse faktisk, for eksempel drikke kaffe og spise sushi. Nyd din graviditet uden dårlig samvittighed.

Af: ALT for damerne i samarbejde med Vores Børn Foto: Bulls Press
27. okt. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad må man under graviditeten?

... drikke kaffe
“Skal du droppe din elskede kaffe helt? Det er ikke en af de nemme,” siger jordemoder Anne Ruby, men hendes svar er opmuntrende, hvis du er fan af den mørke drik. “Jeg plejer at sige, at du godt kan drikke én kop kaffe om dagen, hvis du har brug for dit daglige fix.”

Når Anne Ruby ikke er tilhænger af de op til tre daglige kopper kaffe, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, er det fordi koffeinen påvirker dit barn på samme måde, som den påvirker dig. Bare stærkere. Så hvis du plejer at få hjertebanken af kaffe, kan du roligt regne med, at dit ufødte barn også får det, når koffeinen ryger indenbords. Men kaffe med måde skader ikke dit barn. “Nyd en enkelt kop rigtig god kaffe, og hvis du savner mere, så prøv nogle af de gode koffeinfri kaffer, der er kommet på markedet,” råder Anne Ruby.

... spise sushi
Ja, det må du faktisk godt, selv om mange tror det modsatte. “Den danske lovgivning kræver, at al den fisk, der bruges til at lave sushi, har været frosset ned i 24 timer for at undgå parasitter. Så hvis du vælger en god, respektabel sushirestaurant, kan du rolig nyde en omgang sushi, når du er gravid,” siger Anne Ruby.

Læs også på Voresbørn.dk: Den store huskeliste

... dyrke motion
Absolut. Du kan roligt fortsætte med din sædvanlige motionsform, uanset hvad det er. Dog med undtagelse af idræt på eliteplan eller en meget hård kontaktsport. Ellers kan du motionere helt op til fødslen, hvis du trives med det. “Blandt andet svømning, yoga, dans og cykling er godt. Alle undersøgelser viser, at det er rigtig godt for dig at holde dig i fysisk form under graviditeten.”

... ligge på maven
“Så længe du selv kan holde det ud, kan du sagtens ligge på maven. Livmoren fungerer som en effektiv stødpude, der beskytter dit barn mod trykket. Du kan ikke komme til at mase dit barn,” siger Anne Ruby.

...spise leverpostej
Du må gerne spise leverpostej og paté en gang i mellem.
Du skal dog ikke spise lever og levertran, da det indeholder store mængder A-vitamin, som kan skade barnet.


Læs mere om, hvad du må under graviditeten på Voresbørn.dk.