Kære Facebook, min bedste oplevelse med dig var helt klart dengang...
SPONSORERET indhold

Kære Facebook, min bedste oplevelse med dig var helt klart dengang...

Vi har bedt Christian Grau, livsstilsekspert og tv-vært samt Thomas Skov Gaardsvig, journalist og tv-vært, om at skrive etfødselsdagskort til Facebook, som bliver 10 år i dag.

Af: Tine Brødegaard, Mi Skjold Brix Foto: Jens Rosenfeldt, Mathias Bojesen
04. feb. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

CHRISTIAN GRAU

Kære Facebook,

Tillykke med de første ti år.

Når jeg tænker på dig, tænker jeg, at jeg på en måde ikke orker og på en måde ikke kan lade være med at besøge dig. At du er hyggelig at have og har skabt forbindelse til mange løse bekendtskaber, jeg ellers ville have tabt fuldstændigt. Nu ved jeg, at min gamle skolekammerat går til ridning, og det hyggeligt, men jeg ved også hvem der lige har løbet 4,3 km., hvem der fik en stor bøf i går, og hvis lille guldklump, der pludselig skal konfirmeres til foråret – ih tænk engang, som tiden går... (jep og skån mig for skulle bruge min tid på at konstatere det).

Min bedste oplevelse med dig var helt klart dengang, et høfligt tak for sidst i beskedfeltet udviklede sig til den mest overraskende og ærlige brevveksling, jeg har oplevet. Det er der kommet meget godt ud af...

Men det har ikke altid været lutter lagkage, det gør mig f.eks. meget vred når, jeg ikke kan finde ud af at slå notifikationer fra eller ændre mine privatindstillinger eller få fred fordi jeg ikke har udfyldt samtlige punkter i min profil. Er der noget, jeg ikke gider, er det at blive budt velkommen med beskeden, "Christian din profil er 40% udfyldt. Hvor tog du din ungdomsuddannelse?" Øh, ved du hvad, det er 200 år siden, og det optager mig cirka 0% i lighed med trangen til at dele mine yndlings-serier, bøger og plader...

LÆS OGSÅ på Euroman.dk: Facebook 10 år: Se hvordan designet har skiftet gennem tiden

Så selvom dine "teenageår" nu venter, håber jeg, at du vil udvikle dig til at blive, endnu mere værdifuld som et sted, hvor man kan dele ideer, oplevelser, venskaber og professionelle forbindelser.

Hvis jeg skulle sammenfatte dig i et ord, ville det være underovervurderet

Fordi jeg synes du er begge dele. Jeg tror at mange af dine brugere har et had/kærlighedsforhold til dig, hvilket på alle måder slår ligegyldighed, så klap dig selv på skulderen.

Så mit bedste råd til dig er at gøre det lidt lettere for alle os brugere at skabe vores eget Facebook med langt mere relevant og personligt indhold og meget mindre ligegyldig tomgang.

Bedste hilsner og ønsker om en smuk fremtid uden alt for mange notifikationer.

Læs Thomas Skov Gaardsvigs fødselsdagskort på næste side...THOMAS SKOV GAARDSVIG

Kære Facebook,

Tillykke med at du med hastige skridt nærmere dig puberteten. Nu må du ikke blive bange, hvis du begynder at få hår nye steder.

Når jeg tænker på dig, tænker jeg på, alle de gode grin du har givet mig. Du har lært mig at LOL'e.

Min bedste oplevelse med dig var helt klart dengang du satte mig i kontakt med min kæreste. Du hjalp mig med at føre os sammen, og uden dig er det ikke sikkert, at det var gået som det gik.

Men det har ikke altid været lutter lagkage, det gør mig f.eks. meget vred, når du har lagt væg til diverse åndsbollede kommentarer om hvor meget folk træner eller hvor meget brød de har bagt.

Så selvom dine "teenageår" nu venter, håber jeg, at du vil udvikle dig til at blive en god ven, der kan hjælpe med at huske på alle de sjove ting der sker i mit liv. Du skal være sådan en jeg ved, jeg altid kan komme til.

LÆS OGSÅ: Test: Hvilken Facebook-type er du?

Hvis jeg skulle sammenfatte dig i et ord, ville det være moster

Fordi du er sådan en, der kender mig godt, men det er aldrig dig jeg ville komme til først, hvis der var noget dødsensalvorligt, men jeg kan godt li at dele ting med dig.

Så mit bedste råd til dig er, at du skal være dig selv, og du skal altid være der for mig.

Bedste hilsner og ønsker om at du vil blive ved med at sælge mig kviklån, men ikke blive sur, når jeg ikke vil købe dem.

Thomas Skov Gaardsvig


Thomas Skov Gaardsvigs tidsforbrug på Facebook

Jeg lavede ny profil sidste år, så mit tidsspildetal er ikke helt realistisk. Men beregnet ud fra 17 min-tallet har jeg sjusset mig frem til at jeg har brugt 25 døgn og 20 timer på Facebook siden jeg startede i 2007.