Karen Mukupa
Foto: Bo Nymann 10 hurtige spørgsmål til Karen Mukupa.

Karen Mukupa om sin datter

"Min pige skal aldrig tvivle på, at jeg støtter hende, lige meget hvad hun vælger at blive her i livet"

Sanger Karen Mukupa om sin datter, ved et uheld at vise bryster til en koncert og om at varme op for superstjernen Queen Latifah som 16-årig.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?
– Min mor. Hun har altid fulgt sine drømme med alt, hvad de kunne trække. Den måde, hun altid har støttet mig og mine søskende på, håber jeg at kunne give videre til min pige. Hun skal aldrig tvivle på, at jeg støtter hende, lige meget hvad hun vælge at blive her i livet.

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?
– Jeg tror, jeg var ca. seks år gammel. Jeg sad på bagsædet af min fars bil og fortalte ham, at når jeg blev stor, ville jeg gerne være musiker. Jeg kan huske, at jeg blev lidt skuffet over hans reaktion, for selvom han støttede mig, kiggede han mig alvorligt og dybt i øjnene og sagde, at jeg skulle huske at få en uddannelse. Han var selv hobbymusiker og vidste, at musikken var en svær vej at vælge i livet.

Hvornår vidste du, at du var god til det, du laver?
– Jeg var omkring 16, da jeg var med i pige-rapgruppen No Name Requested. Til et af vores første shows skulle vi opvarme for Queen Latifah (kvindelig, amerikansk rapper, red.). Efter jobbet fik vi en masse positiv feedback og gode anmeldelser. Selve showet var en ud af kroppen oplevelse. Det var fantastisk. Fra da af havde jeg en fornemmelse af, at jeg nok var ok til det, jeg lavede og vidste, at jeg gerne ville bruge resten af mit liv på musikken.

Hvilken sang betyder mest for dig og hvorfor?
– Umiddelbart kunne jeg have lyst til at vælge en Michael Jackson, Prince eller Bob Marley sang, men jeg tror, at LL Cool J's sang "I need love" har betydet mest for min karriere, for da jeg hørte den sang som 13-årig, vidste jeg, at jeg gerne ville være rapper.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at ­besidde?
– Mænds forhandlerteknik og deres nogle gange overvurderede selvtillid. Forhandlerteknikken arbejder jeg på, og den overvurderede selvtillid gad jeg godt have engang imellem, når jeg skal sælge mig selv.

Hvilken rejse vil du aldrig tage på igen?
– Den rejse har jeg ikke været på endnu. Min mand og jeg rejser enormt meget. Forleden talte jeg de lande, jeg har besøgt. Det tog over en uge, men jeg kom frem til, at jeg har været i 37 lande, og næsten alle lande vil jeg gerne tilbage til. Verden er smuk, og der er stadig mange lande, jeg gerne vil se endnu, inden det er for sent, og min krop bliver for gammel til store rejser.

Hvornår føler du dig ­værdsat?
– Jeg føler mig allermest værdsat, når min datter fortæller mig, at hun elsker mig helt op til stjernerne og hele vejen ned til, hvor ormene bor, og til havet, hvor fisken Nemo bor.

Hvad er dit sjoveste minde fra din tid "on the road"?
– Engang, hvor jeg spillede til et showcase i Berlin, havde jeg taget en nederdel på som kjole, så den sad lige op over brysterne. Scenen var ca. en lille meter høj, og da jeg skulle op på den, kom jeg til at hive min "kjole" ned, så den sad nede om maven på mig. Der var frit udsyn til mine bryster – heldigvis kun i et par sekunder, men alligevel lang tid nok til, at mine bandmedlemmer og jeg har grint mange gange af det.

Hvilken beslutning har du fortrudt?
– At jeg ikke tog chancen og flyttede til New York, da jeg var 23 år. Her fik jeg tilbudt arbejde og lejlighed. Jeg ville gerne have prøvet at bo i udlandet i bare en lille årrække, men jeg havde ikke helt modet til det dengang.

Hvad er din dybeste hemmelighed?
– Den vil jeg ikke afsløre, for så er den ikke dyb mere!

Karen Mukupa, 44

Sanger og rapper. Aktuel med singlen "Heksedoktor". Danner par med kokken Nikolaj Kirk, som hun også har en datter med.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview