Klumme om kærlighed
Foto: Privat Klummeskribent og kærlighedscoach Marie-Louise Bregendahl har et budskab til kvinder, som forgæves jagter kærligheden.

Klumme om kærlighed

Wakeup-call til singler: Går du også på kæreste-udsalg?

Læs denne klumme, hvis du har brug for et wakeup-call i dit kærlighedsliv.

Har du det også nogle gange som om, at dit kærlighedsliv er lidt som at gå på udsalg, når alle andre har været der og købt alt det lækre?

Og det føles som om, at andre bare kan det der med kærlighed og forhold; at de har helt styr på det, uden at skulle gøre noget særligt for det?

Som om du er den eneste (i hele verden) der bliver ved med at gå direkte ind i fælden af mænd, som hellere vil have en mor/veninde/engangsfornøjelse end en kæreste?

Læs også: Kære single-kvinder: Drop nu jeres prinsesse-drømme og få styr på jeres eget kærlighedsmønster

Og det er jo ikke fordi, du ikke prøver. Du har prøvet Tinder, online dating, blind-dating, running dinner, spurgt tilfældige mænd i bussen osv. osv.

Så hvad er det, der går galt? 

Jo, nu skal du høre…

Efter 10 år som kærlighedscoach er dette min oplevelse:

Årsagen til dit uheldige kærlighedsmønster er, at den bevidste (logiske) side af hjernen fortæller dig én ting om kærlighed, mens den ubevidste del af hjernen fortæller dig noget helt andet.

Desværre for dig (og alle andre), er det den ubevidste del, der styrer showet i sidste ende. Og det er disse tanker, som saboterer dine drømme om et respektfuldt og ligeværdigt forhold.

Overbevisninger kaldes de.

Og de kunne for eksempel lyde sådan her:

  • "Mine forældre gav mig aldrig gode parforholds-rollemodeller at se op til"
  • "Jeg har en 'track record' for dårlige forhold - det kommer aldrig til at lykkes for mig"
  • "Jeg er er for gammel / sensitiv / tyk / dum til at finde kærligheden"
  • "Mænd tænker kun på én ting og kan ikke udvikle sig"
  • "Man kan ikke tillade sig at være krævende og sætte grænser"
  • "Man skal gøre sig fortjent til kærligheden - og det har jeg ikke gjort"
  • "Sådan her er det bare for mig - og det kan jeg ikke ændre på (jeg er magtesløs)"

Har du tanker som disse ind i mellem?

Så lad dette være dit wakeup-call.

For når du tiltrækker en kæreste ud fra disse begrænsende overbevisninger, tiltrækker du også en meget begrænset type mænd (og mennesker i det hele taget).

Og det forestiller jeg mig, at du er ved at være (pisse-)hamrende træt af.

Når du selv har en følelse af at være 'forkert', eller ikke god nok på nogle punkter, vil du tiltrække andre, som har det på samme måde.

Du vil altså tiltrække en mand, som føler sig lige så 'forkert' som du gør, og I vil egentlig bare begge to gerne have en kæreste, som får jer hver især til at have det bedre med jer selv.

Men det er på alle måder et virkelig dårligt grundlag for at forhold. Det bliver til en ond spiral, (for hvem kan i længden stå med ansvaret for et andet menneskes glæde og lykke?), og forholdet vil formentlig ende på en ulykkelig måde før eller siden.

Læs også: Derfor er singlemænd over 35 virkelig op ad bakke

Hvis du gerne vil tiltrække en kæreste, som du kan bygge et ligeværdigt forhold med, er noget af det vigtigste, du kan gøre, at 'overskrive' disse begrænsende overbevisninger om dig selv.

Lige tiltrækker lige – og dette gælder (også) i kærlighed.

Elsk dig selv, før du kan elske andre. Ja, det er lidt af en kliché, men der er alligevel megen sandhed i denne sætning.

Selvom det er så meget nemmere sagt end gjort, ikke?

For mange af os har ikke lært det fra barnsben. Vi har tværtimod fået tudet ørerne fulde af alt det, vi gør forkert, siden vi var børn.

Og det kommer desværre tilbage og bider os i numsen (som det så pænt hedder) som voksne.

Så hvis du er en af de utallige kvinder (og jeg møder dem hver eneste dag), som kender alt til at gå på ”kæreste-udsalg”, så er det nu, du skal i gang med at kigge mere grundigt på, hvad stemmen i dit hovedet siger om dig, og så bede den kærligt om at være stille engang imellem, så den stemme, der godt ved, at du er fantastisk og værd at elske, også kan få lov at sige noget.

Klummeskribent: Marie-Louise Bregendahl

  • Indehaver af RecreateYou, som tilbyder udviklingsforløb for singlekvinder, der ønsker at genfinde sig selv, inden de finder den rette.
  • Tilbyder personlige mentor-forløb, online-forløb og LIVE-gruppe-forløb

Læs mere HER og HER.

Har du noget på hjerte?

Send os en klumme-idé eller et udkast til en klumme, hvis du har noget, du ønsker at dele med alle vores læsere på ALT.dk.

Skriv til os på: tip@egmont.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Parforhold og Selvværd