Foto: Nicholas Hunt/Getty | Lena Dunham ham er ude med riven: Jeg er oprigtigt beæret over at være på jeres forside, men...
Eurowoman

Lena Dunham kritiserer magasin: “Sådan har min krop aldrig set ud”

Se billedet fra det udskældte magasin her.

Af Tilde Mariann Broge-Starck 02.mar.2016 Livsstil

- Jeg er oprigtigt beæret over at være på jeres forside, skrev skuespiller og forfatter Lena Dunham i går i en billedtekst på Instagram. Det tilhørende billede var et snapshot af magasinet Tentaciones.

- MEN sådan har min krop ALDRIG set ud og vil ikke komme til at se sådan ud. Magasinet har brugt mere end bare almindelig Photoshop (et billedbehandlingsprogram, red.). Så hvis I går op i, hvad jeg laver, så hvorfor ikke være ærlige overfor jeres læsere?, spurgte hun retorisk.


Skuespillerinden har ellers tidligere kritiseret medier for at bringe uretoucherede billeder af hende. Da websitet Jezebel offentliggjorde de rå fotografier fra en fotoskydning, hun havde lavet for Vogue i 2014, udtalte hun:


- De har lavet sådan en monumental fejl i deres tilgang til feminisme... Det føltes klamt.


LÆS OGSÅ: Se den vilde forvandling: Så meget kan 3 apps forandre dig


Lena Dunham har nu ikke været bange for at vise sin (ofte nøgne) krop frem i sin hitserie "Girls", og hun har om nogen ledt vejen for unge kvinder, der er usikre omkring deres helt normale og på ingen måde forkerte kroppe. Hun har gjort det lovligt at elske sin muffin-mave og bløde lår. Derfor overraskede hendes udfald måske nogen den gang.


Nu er det tilsyneladende det modsatte, der er problemet. Og umiddelbart lader det til, at den rive, Dunham er ude med, er havnet i det forkerte blomsterbed. Efter hendes kritik af Tentaciones, sendte magasinet hende den ubeskårede version af billedet, de havde købt af et billebureau, og skrev et åbent brev til hende, hvor de forklarede, at de ikke havde retoucheret det. Det viser sig nemlig, at billedet oprindeligt stammer fra en fotoskydning, Dunham lavede for bladet Entertainment Weekly i 2013, og at det allerede dengang var blevet billedbehandlet.


Det fik skuespillerinden til at komme med en offentlig undskyldning på Instagram. En undskyldning, hvor hun understregede, at hun stadig mener, at medierne billedbehandler for meget:


- Det er en mærkelig følelse at se et billede og ikke vide, om det stadig er din krop (og jeg er ret sikker på, at det der aldrig vil være min lårbredde, men ærligt talt kan jeg ikke se, hvad der er blevet slanket og hvad, der ikke er), skriver hun og tilføjer, at hun ikke skyder skylden på nogen. Bortset fra samfundet generelt.


- Jeg har et langt og kompliceret forhold til retouchering. Jeg vil leve I denne vilde verden og spille spillet og få mit arbejde set, og jeg vil også gerne være ærlig omkring, hvem jeg er, og hvad jeg står for.


Hey Tentaciones- thank you for sending the uncropped image (note to the confused: not unretouched, uncropped!) and for being so good natured about my request for accuracy. I understand that a whole bunch of people approved this photo before it got to you- and why wouldn't they? I look great. But it's a weird feeling to see a photo and not know if it's your own body anymore (and I'm pretty sure that will never be my thigh width but I honestly can't tell what's been slimmed and what hasn't.) I'm not blaming anyone (y'know, except society at large.) I have a long and complicated history with retouching. I wanna live in this wild world and play the game and get my work seen, and I also want to be honest about who I am and what I stand for. Maybe it's turning 30. Maybe it's seeing my candidate of choice get bashed as much for having a normal woman's body as she is for her policies. Maybe it's getting sick and realizing ALL that matters is that this body work, not that it be milky white and slim. But I want something different now. Thanks for helping me figure that out and sorry to make you the problem, you cool Spanish magazine you. Time to get to the bottom of this in a bigger way. Time to walk the talk. With endless love, Lena PS I'd love the Tentaciones subscription I was offered!

Et billede slået op af Lena Dunham (@lenadunham) den
LÆS OGSÅ: Derfor stiller Keira Knightley op til uredigerede nøgenfotos


LÆS OGSÅ: Utroligt: Nye billeder af Kate Moss er ikke photoshoppet


LÆS OGSÅ: Her er nøgenbillederne du ikke må se


Henter...