Lisa Nilsson om kroppen
Foto: Les Kaner 47-årige Lisa Nilsson er aktuel med sin hidtil største filmrolle i "Gud taler ud", der har premiere 28. september.

Lisa Nilsson og kroppen

Lisa Nilsson tog på til ny rolle: Elite-kroppen er ingen garanti for god sex

En rundere krop er et vigtigt statement, siger den 47-årige svenske sanger og skuespiller Lisa Nilsson i denne uges ALT for damerne.

Du kender måske bedst Lisa Nilsson fra store hits som ”Himlen runt hörnet” fra 1992 eller titelnummeret til Hella Joof-filmen ”En Kort, En Lang” fra 2001.

Men nu er den svenske sanger og skuespiller aktuel med sin hidtil største filmrolle i ”Gud taler ud”, der har premiere 28. september. Her spiller hun kvinden Gerd Lilian, som bruger det meste af sin tid på at holde sammen på sin familie og hverken går op i hår eller makeup.

I den forbindelse har Lisa Nilsson taget en masse ekstra kilo på for at passe ind i rollen, og det har der ligget ”en stor frihedserklæring i”, fortæller hun i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag.

– Jeg havde tidligere lavet musicalen ”Chicago”, hvor jeg havde steppet og tabt mig rigtig meget. Jeg havde været inde i den lille verden af konstant krops-fight, og det var så dejligt at give slip. Bare tage en pause fra kontrol og proteinbarer og se, hvad der skete. Hvem bliver jeg, hvis jeg ikke er hende, der tager netstrømper og stepsko på? Sker der noget? Får jeg ingen opmærksomhed? Mister jeg respekten? Kommer folk til at sige noget grimt om mig? Det sjove er, at jeg har fået mindst lige så mange positive tilkendegivelser omkring mit udseende i de her år, hvor jeg har vejet mere. Jeg synes, at det er et godt budskab til alle de kvinder, som ikke er så små og stramme, og som ikke dyrker den der fuldstændige yoga-mania- og anticarb-livsstil, som mange gør i min alder. Det er dejligt, at der findes kvinder med naturlige former. Der er en tendens til, at vi designer vores kroppe, og der er en tryghed i det design, for du får så meget anerkendelse ud af det. Respekt. Det vurderes højt at være tynd og fit. Men bliver du så mislykket, hvis du ikke er det? Og hvem bliver du så? Det var en udfordring og en dejlig, dejlig oplevelse at gå ud på scenen og være to størrelser større – mindst – og føle, at jeg er den samme. Jeg får lige så meget kærlighed fra publikum. Lige så meget fysisk opmærksomhed fra mænd. De mænd, jeg har haft korte relationer til, siden jeg blev skilt, har været meget begejstrede…

Lisa Nilsson slår en høj latter op.

– Der er simpelthen ingen sammenhæng mellem yoga-anti-carb og det at have et godt forhold med rigtig god sex. Det er måske ikke news of the world, men det skal siges. For jeg ser så mange, der trækker sig tilbage, hvis de ikke er på eliteniveau rent fysisk. Mange kvinder i min alder bliver næsten desperate for at gøre sig selv yngre og tyndere.

– Jeg skal dog lige sige, at jeg også har fået kommentarer fra mænd på nettet, som har skrevet til mig: Du må tabe dig! Men så har jeg taget debatten med dem. Hvem er du til at bedømme mig fysisk? Og så er der blevet helt stille. Så selvom jeg er begyndt at få lyst til at tabe mig, fordi det er lidt tungt med de ekstra kilo, når jeg går på trapper og på scenen, så gør jeg det ikke lige foreløbig. Jeg ser det som et vigtigt eksperiment og som et statement, at man ikke behøver at være tynd. Det er også vigtigt i forhold til mine døtre. De elsker, at jeg ser sådan her ud, de synes, jeg er helt perfekt, og jeg siger til dem, at det synes jeg også. Hvis jeg skal tabe mig på et tidspunkt, vil jeg gøre meget ud af at fortælle dem, at det ikke handler om udseende men om sundhed og om, at det kan være en fysisk udfordring i mit job at veje mere.

Læs resten af det store interview med Lisa Nilsson i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag den 14. september. Her fortæller den svenske sanger og skuespiller blandt andet, hvordan hun har det med sin eksmand og rollen som singlemor for de to døtre, 10-årige Signe og 6-årige Irma.

Lisa Nilsson, 47

Svensk sanger, sangskriver og skuespiller.

Mest kendt for hittet ”Himlen runt hörnet” (1992) og titelnummeret til Hella Joof-filmen ”En Kort, En Lang” (2001).

Aktuel med sin hidtil største filmrolle i ”Gud taler ud”, der har premiere 28. september.

Mor til Signe, 10, og Irma, 6, som hun har med pianisten Niklas Medin. De to gik fra hinanden i 2016.

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Kroppen, Kropstype og Kropsidealer