Maria Gerhardt har fået tilbagefald: Nu samler vennerne ind, og du kan støtte
Foto: Presse

Maria Gerhardt har fået tilbagefald: Nu samler vennerne ind, og du kan støtte

Vennerne støtter Maria Gerhardt efter lægerne har erklæret sygdommen for uhelbredelig.

Forfatter, DJ og københavnsk kulturtinde Maria Gerhardt aka Djuna Barnes, der i september 2014 blev erklæret rask efter et års brystkræftforløb, har desværre fået et alvorligt tilbagefald.

Det delte hun med sine online følgere 21. august, hvor hun viste et billede af den CT-scanning, der 21. juli afslørede, at flere dele af kroppen nu er blevet ramt af kræft.

"Det meste af rygsøjle, skulder, brystben, bækken og lidt i lymfer og lunger," svarede hun selv de mange følgere, der forsøgte at afkode, hvad billedet under overskriften "PET-ct Scanning fra den 21.juli. På sin vis et smukt billede" viste.

Siden det er kommet frem, at den grusomme sygdom igen har sit tag i Gerhardt, er hendes venner gået sammen om at oprette en indsamling for at bistå hende med penge til 
"alternative behandlinger der kan styrke immunforsvaret, og som kan give smertelindring," som der står i teksten, der forklarer baggrunden for indsamlingen:

"Vores kæreste ven Maria Gerhardt har fået et meget alvorligt tilbagefald af sin bryst kræft. Kræften har spredt sig med metastaser i skulder, rygsøjle, lunger og kraveben.

Lægerne siger den ikke kan helbredes, men kun holdes i skak. Derfor skal alt sættes ind nu !

Når man arbejder med kultur og er freelancer, ender man nemt i et økonomisk frit fald, når der opstår pludselige og tragiske begivenheder der gør en uarbejdsdygtig. Der er brug for hjælp, ikke kun menneskeligt, men også økonomisk.

Derfor har vi startet denne indsamling.

Vi samler ind til et alternativ behandlings forløb i Tyskland, som Maria kan starte parallelt med sin behandling på Riget.
Der er brug for ressourcer til alternative behandlinger der kan styrke immunforsvaret, og som kan give smertelindring.

Din støtte vil også være med til at skabe mulighed og overskud til, at Maria kan bruge de kræfter hun har, til at skrive flere bøger og dele sine erfaringer med kræften, i håb om også at kunne hjælpe andre.

Vær med til at give Maria og hendes familie de bedste vilkår, for at komme igennem den forestående tid."

Målsætningen er 500.000 kr. og i skrivende stund er 114.000 kr. allerede blevet doneret - på bare 20 minutter er den steget med knap 30.000 kroner.

Du kan støtte her.

"Jeg har det ok"
Gerhardt tog både læseheste og andre med storm, da hun i september sidste år udgav sin debutroman "Der bor Hollywood-stjerner på vejen" om kampen tilbage til livet efter fundet af en otte centimeter kræftknude i venstre bryst, der resulterede i, at hun fik fjernet begge bryster og i 2014 blev erklæret rask. Hun sagde dengang til ALT for damerne om årsagen til, at hun satte sig ned og skrev bogen:

"Fordi jeg ikke kunne lade være. Min og Rosas (Marias kone, red.) historie måtte ud, og jeg havde lyst til at beskrive mit sygdomsår i detaljer. Jeg ved, jeg bliver opfattet som en meget stærk person, og derfor følte jeg et ansvar, fordi andre kan lære noget af mit sygdomsforløb."

Seneste status fra Maria selv skrev hun på Facebook 24. august, et par dage efter hun delte billedet, der afslørede sygdommen:

Idag er det mandag og jeg har det ok, tak for alle hilsner. Selvom jeg har tænkt mig at blive mirakuløst helbredt, kan...

Posted by Maria Gerhardt on Monday, 24 August 2015

LÆS OGSÅ interviewet med Maria Gerhardt om at gennemgå et brystkræft forløb

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur