Getty Images

Foto: Getty Images Min søster har brugt min mors penge bag min ryg, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min søster har stjålet hele arven efter vores mor

Min søster har ribbet min mors penge bag min ryg. Jeg har konfronteret hende med det, men hun benægter alt. Jeg er vred og rystet over hendes handlinger, men vil samtidig ikke miste min søster, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at blive snydt af et familiemedlem

Jeg er en kvinde sidst i 50'erme, der står med et kæmpe problem. Min søster og jeg mistede vores elskede mor her i begyndelsen af året. Efter vores mors død har det nu vist sig, at min søster har tømt vores mors bankboks samt hævet enorme beløb på hendes konto. Min mor var i besiddelse af en del midler, fordi hun for seks år siden solgte en ejerlejlighed. Min søster, som jeg ellers er meget tæt på, har løjet for mig i de seneste fire år, hvor hun ingenting har sagt, men simpelthen løbende har ribbet vores mor for alt bag min og vores mors ryg.

LÆS OGSÅ: Min mor favoriserer min bror - hvad gør jeg?

Min søster påstår, at vores mor gav hende lov til at bruge løs af pengene, men det ved jeg ikke passer. Tværtimod tror jeg, at vores mor selv var mistænkelig, for i den sidste tid spurgte hun tit til sine penge og den konto, som min søster havde fuldmagt til. Min søster lider nu af et stort hukommelsestab og vil slet ikke tale om sagen. Jeg ved dog, at hun har brugt pengene på sine voksne børn, rejser og andet forbrug. Hun er gift med en af sin hjembys velhavende spidser, og det er meget vigtigt for hende, at alt fremstår perfekt. Det skal nævnes, at det var min søster, der tog sig af vores mor, fordi hun bor tættere på, men jeg fralagde mig aldrig mit ansvar, og jeg besøgte min mor så tit, det var muligt og hjalp også til.

Lige nu aner jeg ikke, hvad jeg stille op. Min søster prøver at slå det hele hen, hvilket er svært, da det drejer sig om et beløb på op imod en halv million kroner. Min mand og mine børn vil ikke se hende og kan ikke forstå, hvorfor jeg ikke har slået hånden af hende, men jeg kan mærke, når jeg taler med min søster, at jeg vil komme til at savne hende. For min søster er den sidste, jeg har tilbage fra familien, så jeg vil ikke miste hende – alligevel er jeg jo også rystet.

Vibeke Dorph råder til at handle på vreden

Mellem linjerne læser jeg, at du er et fornuftigt, klogt, betænksomt menneske, men jeg tænker også, at når du seriøst overvejer blot at lade tingene fortsætte som før, så gør du det, fordi du ikke tør at tage hul på den enorme konflikt, din søster må siges at have skylden for, at I sidder i. Det kan jeg have stor forståelse for, men min erfaring siger mig, at man ikke bare sådan kan springe konflikter over. Lader du blot tingene fortsætte som før, så svigter du dig selv og egentlig også din søster, der jo ingenting lærer – hvis hun altså kan lære noget. Og på den lange bane, så tror jeg ikke på, at du vil genvinde tilliden til hende. Denne her sag vil hele tiden og helt forståeligt ligge og rumle som en truende torden imellem jer.

LÆS OGSÅ: Jeg frygter at miste mine børnebørn

Nu er jeg jo ikke jurist, og jeg ved jo heller ikke, om du har lyst til at bringe advokater ind i det her, men du skriver, at din søsters mand er velhavende. Ville det ikke være rimeligt, at du så af den vej fik nogle af de mange penge, der vel dybest set også tilkommer dig, retur? Når jeg mener, at du skal kræve det, så er det ikke for kun pengenes skyld, så er det for din. Der findes et gammelt lovlig overset ord, der hedder ære, og det er den ære, jeg tror, du har brug for at kæmpe lidt for her. Dette for ikke at ende med at føle dig ydmyget og udtværet af din søsters ugerninger. I skal kort sag have ryddet op for at kunne komme videre. Prøv selv at start med at lukke dine øjne og mærk efter, om du ikke bare er lidt vred på din søster over det, hun har gjort mod dig og din mor? Hvis jo så skal du holde fast i din vrede og handle på den.

Det er ikke for at puste til ilden, at jeg mener det, det er simpelthen for, at I kan få renset luften. Din søster trænger til at lære, at hendes handlinger har konsekvenser, og du trænger til at stå op for dig selv og lære, at jo, det da godt kan være, at I så bliver uvenner for en stund, men jeres søsterskab vil til gengæld være mere ærligt, og du vil have det langt bedre, når du har ladet tordenvejret bryde løs og dermed fået luften renset.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv