Phoebe Bridgers
Foto: Amalie Louise Larsen To seje sangerinder med meget til fælles, viste det sig. Se Katinka og Phoebe Bridgers snak under årets HAVEN Festival.

VIDEO: Katinka møder Phoebe Bridgers: ”Min mor sagde: Jeg kan lide dine sange, men jeg vil ikke høre dem igen.”

Skruppelløst ærlig sangskrivning, irriterende mandlige journalister, bekymrede mødre – og en famøs tur på Christiania med en verdenskendt sanger. Mød de to sangerinder, danske Katinka og amerikanske Phoebe Bridgers, til en snak på årets HAVEN Festival om at være unge - og ærlige! - kvinder i musikbranchen.

"OMG jeg er KÆMPE fan af Phoebe Bridgers! KÆMPE JA!!"

Sådan lød svar-sms'en, da vi spurgte sangerinden Katinka, om hun kunne have lyst til at tale med sin amerikanske kollega Phoebe Bridgers under årets HAVEN Festival.

LÆS OGSÅ: For et halvt år siden fik Katinka sin første kæreste: Jeg spurgte ham to gange, om han mente det

Begge bliver de hyldet i hvert deres hjemland som unge, stærke kvindestemmer, der skriver hudløst ærlige sange. To sangerinder, der afholder eftertragtede koncerter, og som begge er af en kaliber, der kan få dem til at holde mange år endnu.

Hvor 27-årige Katinka er et stjerneskud på den danske musikhimmel, som de seneste år er blevet anerkendt og hyldet som et af de stærkeste, nye sang- og sangskrivertalenter herhjemme, er Phoebe Bridgers et 23-årigt amerikansk stortalent, som sangeren Ryan Adams har sammenlignet med Bob Dylan. Samtidig har hun erklærede fans blandt musikstjerner som Bon Iver, Julien Baker og Conor Oberst.

LÆS OGSÅ: Se videoen med Katinka fra før, under og efter hendes Roskilde-debut

Netop Conor Oberst, der blandt andet er kendt for indiebandet Bright Eyes og for at være kåret som årets sangskriver af det anerkendte musikmagasin Rolling Stones i 2008, opvarmede med Phoebe Bridgers i København under en koncert i 2017. Et show, Katinka ikke ville misse. 

ALT.dk satte dem i stævne til en livlig snak, som gav grobund for udveksling af røverhistorier om et (dyrt) besøg på Christiania med førnævnte verdensstjerne, men også langt dybere snakke om at skrive ærlige tekster, have bekymrede mødre – og i det hele taget om at være unge kvinder i musikbranchen.

Se med her:

KANTINKA BJERREGAARD, 27 år

  • Sanger i rockpopkvarteten Katinka - der udover Katinka Bjerregaard består af guitarist og producer Simon Ask, korsanger Marie Hageltorn Christiansen og trommeslager Tobias Pedersen.
  • Første EP, 'I røntgen', kom i 2014, og året efter vandt bandet DRs KarriereKanonen. De udgav i 2016 en succesfulde og roste EP 'Lufthuller'.
  • I 2017 kom det 9 numre lange debutalbum: 'Vi er ikke kønne nok til at danse' med sange som "Luftballoner" og "Lykkelige Løgne".
  • Katinka vandt i 2017 Steppeulven-prisen i kategorien 'Årets håb'.

Phoebe Bridgers, 23 år

  • Singer-songwriter Phoebe Bridgers er fra Los Angeles.
  • Skrev sin første sang som 11-årig og har en uddannelse fra Los Angeles County High School for the Arts, hvor hun studerede jazz.
  • Ryan Adams gik i studiet med den dengang kun 20-årig Phoebe Bridgers, efter kun at have hørt enkelte af hendes sange. 
  • Derefter tog hun ud på en to år lang turné, og hun har også varmet op for navne som Bon Iver, Julien Baker og Conor Oberst.
  • Det anmelderroste debutalbummet 'Stranger in the Alps' udkom i 2017 - og har bl.a. Conor Oberst som gæstevokalist på nummeret "Would You Rather". 
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Musik og Festival