Tomas og cheferne podcast
Foto: Getty Images Hvilke grundprincipper kan man finde som fællesnævner blandt mennesker, der er topledere? Få svaret her.

Drømmer du om at blive leder? Få topchefernes bedste råd til at nå toppen

Tomas Zhang Mathiesen drømmer om selv at blive topchef engang. I podcasten ”Tomas og cheferne” taler han med nogle af landets største topledere om deres vej op ad karrierestigen. Lyt til podcasten i appen Talk Town.

Hvad kræver det egentlig at nå til tops som leder? Hvordan er man en god leder, og hvordan fejrer man succeserne og rejser sig fra nederlagene?

Det og meget mere søger Tomas Zhang Mahiesen svar på i podcasten ”Tomas og cheferne”, hvor værten interviewer en række af Danmarks absolutte topledere. Hør den i podcastappen Talk Town.

Tomas selv er 29 år, uddannet ingeniør, ansat i revisions- og konsulentvirksomheden PwC, hvor han arbejder med digitalisering, han driver to organisationer i sin fritid, bl.a. et akademi for unge iværksættere – og så drømmer han om selv at blive topchef en dag. Derfor har han givet sig selv en mission:

Han vil lave 99 podcasts med CEO’s fra alverdens brancher, men podcast nummer 100 skal være med ham selv i direktørrollen. I mellemtiden vil han suge læring og erfaringer til sig fra erhvervslivets top.

Der findes naturligvis ikke en decideret opskrift på, hvordan man bliver chefen for det hele, men Tomas Zhang Mathiesen har alligevel hæftet sig ved nogle grundprincipper, som flere af toplederne fremhæver.

”For det første skal du have selvtillid, for det giver gåpåmod. Dernæst skal du have fokus på bolden frem for titlen – altså på det, du gerne vil ændre, opnå eller gøre en forskel inden for. Hvis man spørger toplederne, om de gik efter direktørposten, vil de svare nej. Ikke i første omgang. For det tredje skal du joine mennesker frem for virksomheder. Fokuser på de menneskelige relationer, og mærk efter, om du har lyst til at arbejde sammen med din leder. Og for det fjerde skal du kunne lide at arbejde sammen med andre mennesker,” siger Tomas Zhang Mathiesen, der undervejs i podcasten taler med direktøren for dagligvarekæden Irma, fængselsinspektøren for Københavns Fængsler og CEO’en fra PostNord, som alle har nået direktørstolen på vidt forskellig vis.

En af de ledere, der har gjort et særligt indtryk på Tomas Zhang Mathiesen, er Mickey Maymann, der på ti år arbejdede sig op fra praktikant til direktør i den danske afdeling af Adecco Group, som er verdens største inden for HR-partner og rekruttering.

”Mickey er blevet en god ven og mentor for mig. Han er min master Yoda. Det er ham, jeg ringer til, når jeg står i et arbejdsrelateret dilemma og ikke ved, hvad jeg skal gøre. Hvis jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal vende noget specifikt med min chef, eller hvis jeg har fået et jobtilbud på hånden, er han god til at hjælpe mig på vej.”

Lyt til ”Tomas og cheferne”, og hør, hvordan toplederne i podcasten er nået dertil, hvor de er i dag.

Første afsnit er med Søren Steffensen, der startede sin karriere som soldat i Forsvaret, men i dag er adm. direktør i dagligvarekæden Irma. Hør, hvordan han blev udpeget til leder i en meget ung alder, hvordan han fandt vej fra skyttegravene til kølediskene, og hvorfor han gerne tager en dag i mælkerummet i en af Irmas butikker lige her.

TomasogCheferne.jpg

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Karriere