Preben Kristensen om berømmelse

Foto: Les Kaner Selvom arbejdet og karrieren betyder meget for Preben Kristensen, følger der også en bagside med.

Preben Kristensen om berømmelse

Preben Kristensen om berømmelse: ”Det var så voldsomt, at jeg blev syg af det”

For Linie 3-skuespilleren Preben Kristensen var overgangen til at blive et kendt ansigt så overvældende, at det førte til angstanfald. I dag finder han tryghed i sine nære bekendte og ægtemanden Søren Hedegaard, fortæller han i denne uges ALT for damerne.

- Jeg kan huske, at Thomas, Anders og jeg kom gående hen ad gaden i Aarhus på vej hjem til min lejlighed, og folk gloede. Virkelig. Det var helt forfærdeligt. Jeg fik ondt i den ene arm og i brystet, og jeg måtte sætte mig på en bænk. Jeg kunne slet ikke gå.

Sådan fortæller den 64-årige skuespiller Preben Kristensen om dagen efter Linie 3s store TV-debut i 1980 i denne uges ALT for damerne.

I mange år har han levet med angst, og har helt undgået at bruge offentlig transport af frygt for at blive genkendt. Først som 50-årig lagde frygten for offentlige forsamlinger sig, og Preben Kristensen vovede sig igen til at køre en tur med toget.

I dag er sociale sammenhænge dog stadig en stor udfordring for skuespilleren.

- Jeg er ikke typen, der særligt ofte går til premierer, store receptioner eller store sammenkomster. Jeg bryder mig ikke om det, fordi det næsten kun kan blive overfladisk, når der er så mange på en gang, fortæller han og fortsætter:

- Og når mange er sammen, har vi en tendens til at få lidt at drikke, og så stiger støjniveauet, fordi alle taler højere og højere, og til sidst skal man nærmest råbe. For mig bliver det til støj.

De nære relationer er det vigtigste

Netop derfor holder Preben Kristensen af at holde en lille, men nær kreds af venner. Mennesker, han ikke skal spille skuespil overfor, men som han kan være sig selv sammen med. Særligt er ægtemanden Søren Hedegaard en stor støtte.

- Søren og jeg er gode til at passe på hinanden. Og vi er gode til at udvikle os sammen. Vi er meget forskellige, men vi passer alligevel godt sammen, fortæller skuespilleren og beskriver, hvordan Søren er god til at presse ham, når han er tilbageholdende med at kaste sig ud i noget nyt.

- Det bedste ved Søren er, at han er så utrolig kærlig. Han får mig til at føle mig tryg. Han er sjov, og så er han utrolig kreativ og har fantastisk god smag. Han er også rigtig god til at give mig et spark, når jeg holder lidt for meget fast i det sikre.

Læs hele interviewet med skuespilleren Preben Kristensen i denne uges ALT for damerne, hvor han også fortæller om sine op- og nedture igennem livet og karrieren.

Preben Kristensen, 64

  • Uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved  Aarhus Teater i 1978.
  • I 1979 mødte han Thomas Eje og Anders Bircow og dannede Linie 3. Fik sit store gennembrud som karakterskuespiller i 1983 på Rialto Teateret med forestillingen ”Det var en lørdag aften”.
  • Har siden arbejdet freelance på forskellige teatre og har medvirket i flere tv-serier. Har desuden lagt stemme til en lang række tegnefilm.
  • Preben Kristensen er ridder af Dannebrog og har modtaget adskillige hæderspriser.
  • Blev gift med frisør Søren Hedegaard i 2005 efter at have dannet par med  ham i 20 år.
  • Aktuel med forestillingen ”Suffløren” på Folketeatret, som markerer hans 40 års skuespillerjubilæum. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Interview, Kendte og Angst

610x200_woordy_knap2.jpeg