SPONSORERET indhold

Prinsesse Alexandra og grev Michael har lovet hinanden at gøre noget bestemt: ”Det andet er så besværligt”

Parret fra Egeskov Slot værdsætter især den gode kommunikation i deres forhold, og i den forbindelse har de lovet hinanden at gøre en særlig ting. Det fortæller parret i ALT for damerne i uge 20, som er på gaden nu.

Af: Marie-Louise Truelsen og Julie Nolsöe Foto: Caroline A. Bagger
15. maj. 2024 | Livsstil | ALT for damerne

Grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og prinsesse Alexandras liv har altid været flettet ind i hinandens på forskellig vis. Både deres bedstemødre og mødre var gode veninder, og prinsesse Alexandras mor, prinsesse Benedikte, er gudmor til Michael.

Læs også

Alligevel var det på ingen måde skrevet i stjernerne, at de to skulle finde sammen.

”Michael er seks år ældre end mig, så han var hele tiden et andet sted i livet, end jeg var, da vi var børn og unge, og da Michael blev gift i 1992, var jeg slet ikke der endnu. Somme tider så vi hinanden til en fest, hvor vi hilste på hinanden, og så var den ikke længere,” fortæller prinsesse Alexandra i det nyeste ALT for damerne, som er på gaden nu.

De har begge været gift før, og de havde begge børn med i bagagen, da de pludselig fik øjnene op for hinanden på en ny måde under et arrangement i Tyskland. Den pludselige stærke forbindelse mellem dem var bestemt ikke noget, grev Michael havde forventet at opleve.

”Jeg havde på det tidspunkt sagt til mine gode venner, at hvis jeg nogensinde fik tanken igen, at jeg skulle giftes, skulle de binde mig til et træ og slå mig med en kæp. Så jeg var slet ikke der, hvor jeg var klar til et nyt forhold, og jeg fik godt nok også meget røg bagefter, da jeg så mødte Alexandra, og det bare sagde kapufff! Jeg var sådan, halløj, hvad skete der lige der? Men bare fordi man er voksen, kan man altså godt blive ramt, som man blev, da man var 20 eller 30,” fortæller greven til ALT for damerne.

”Vi vil ikke vandre rundt i hinandens blomsterbed”

At få slag med en kæp har greven vel nok til gode, men til gengæld vandt han den store kærlighed i Alexandra.

I dag har parret været ægtefolk i fem år og er fortsat meget forelskede – og endda på en måde, som de ikke kan skelne fra følelsen af at være klassisk ”teenage-forelsket”:

”Jeg synes ikke, at det var anderledes. Overhovedet. Eneste forskel er, at vi ikke er kiksede teenagere, men følelserne er jo de samme,” fortæller Alexandra og grev Michael stemmer i:

”Jeg er helt enig. Men måske tænker man sig mere om. Konsekvensen er jo ret tydelig, når man har prøvet det før og har børn. Der er nogle mere voksne overvejelser, man må gøre sig.”

Læs også

Fordi parret netop er dét – voksne og forelskede – har de lavet en moden aftale om, hvordan de kommunikerer med hinanden.

”Som ung prøvede jeg hele tiden at gætte mig til, hvad den anden tænkte. Det er vi langt forbi. Vi har lavet en aftale om, at vi ikke vil vandre rundt i hinandens blomsterbed. Jeg vil ikke tænke på, hvad jeg TROR, Alexandra har behov for. Det er Alexandras opgave at fortælle mig, hvad hun har behov for, og omvendt. Det andet er så besværligt, og man gætter aldrig rigtigt alligevel,” siger greve Michael og fortsætter:

”Hvis jeg kommer ind og har haft en travl eller dårlig dag, ved Alexandra, at hun ikke omgående skal tænke, uh, hvad har jeg gjort galt, hvorfor er Michael så tavs? Hun ved, at det ikke har noget med hende at gøre, og i stedet spørger hun bare, om jeg har brug for noget. Og hvis det f.eks. er et knus, så får jeg det.”

Læs det fulde interview med parret fra Egeskov Slot i ALT for damerne i uge 20. Her fortæller de også om fordelene ved at møde kærligheden sent i livet, arbejdet med en stort anlagt romanserie som tager afsæt i Egeskov Slot, og hvordan humor spiller en vigtig rolle som lim i deres forhold.

Anbefalet til dig