Rejsen går til Alanya: 6 tips til en afslappende familieferie

Rejsen går til Alanya: 6 tips til en afslappende familieferie

Familieferie med småbørn kan være både afstressende og fuld af familiehygge. Blogger Mette Lyngholm har testet – få hendes bedste råd til en dejlig, afslappende og børnevenlig ferie her.

Alle småbørnsforældre ved, at ferier ikke altid er helt så afslappende, som de var før børn. Man kan godt sukke efter lange, dovne dage på en solseng til den beroligende lyd af bølgeskvulp, lune middagslure, fordybelse i gode bøger og lækre, rolige middage med sin partner. Men det afslappende gear og nydelsen behøver overhovedet ikke være et kapitel, der er sat helt på pause, hvis man får truffet de børnevenlige, og dermed forældrevenlige beslutninger, fra rejsens start. – Og det er ikke svært!  Mette Lyngholm, blogger og mor til Amilia på to år har testet en familievenlig opskrift på en god ferie i Alanya ud, mens hun var højgravid med sit andet barn. Her deler hun sine bedste tips og erfaringer, så I også kan komme afsted på en dejlig familieferie og få plus på både batterier og kvalitetstid med hinanden.

1. Vælg all inclusive!

– Vores uges familieferie blev spenderet i Alanya, som er mit første møde med Tyrkiet. Turen blev taget i oktober og blev altså en efterårsferie. Min kæreste, Lasse har været her nogle gange, da han har haft en lejlighed i samme område. Så han kunne også på forhånd fortælle, at vejret stadig var herligt i oktober. Hotellet, vi boede på, hed Asia Beach Resort & Spa og er et ultra all inclusive hotel, som viste sig at være et sandt paradis for Amilia – og børnefamilier i det hele taget.

2. Børnevenligt er forældrevenligt

– Med tre kæmpe vandrutsjebaner og en herlig børnepool var Amilia flyvende. Havde jeg ikke været gravid i uge 29, havde man helt sikkert også set mig fare ned af rutsjebanerne med fuld fart. Nedenfor hotellet fandt vi også en legeplads, en strandbar og liggestole, som hørte til hotellet. Ligesom ved poolen var der mulighed for at hente drikkevarer og snacks, som var med i prisen. Legepladsen med gynger og rutsjebaner var Amilia selvfølgelig vild med.

3.jpg

2.jpg

3. Gå efter god og børnevenlig mad

– Morgenmad og frokost spiste vi i hotellets kæmpe buffet. Der var alverdens muligheder. Både de sunde og knap så sunde valg og en del børnevenligt. Hver aften tog vi ud for at udforske ægte tyrkisk mad. Lasse kendte til en autentisk restaurant, hvor han havde spist for år tilbage. Ud fra hvad han havde fortalt mig, havde jeg absolut ingen forventninger udover, at maden skulle være god. At stedet så viste sig at være det hyggeligste spisested, jeg længe har besøgt, var en helt enestående oplevelse. Gårdhavestemning og en følelse af, at det var en stor familie der drev stedet. Helt unikt. Spørg efter ”Old House”, hvis I rejser til Alanya!

4. Styr efter gode legefaciliteter

– Når man rejser med børn, smider man sig ikke bare i solen eller i sengen en hel dag med en bog. Sådan er det bare. Der skal altså ske noget. Hjemmefra havde jeg spottet et legeland på kælderetagen, som Amilia og jeg afprøvede, mens Lasse desværre lå med hold i ryggen en dag. Amilia var naturligvis fan. I bør tjekke det ud på hotellets side – det var guld værd. I kælderen fandt man også et ret stort træningslokale. Ikke sådan et med et forældet løbebånd og en enkel håndvægt. Der manglede ingenting for at få en rigtig god træning.

5.jpg

4.jpg

5. Prioritér forældreafslapning

– Man skal virkelig ikke undervurdere, hvor vigtige sådanne børnefaciliteter er. Både for børnene, men også for os forældre, der får mulighed for at slappe ekstra af. Smart var det derfor, at liggestolene var placeret op til legepladsen, så Lasse og jeg kunne dase her og samtidig holde øje med Amilia.

7.jpg

6.jpg

6. Søg smukke omgivelser: Godt for øjet er godt for sjælen

– På trods af sin familievenlighed, gode buffeter og mange legefaciliteter, var naturen også virkelig flot og noget, man som voksen sætter pris på – og det er værd at gå efter. Lige nedenfor hotellet lå stranden med den smukkeste solnedgang, og hele ugen kunne vi prale med strålende vejr og hele 30 grader, så der var rig mulighed for havdyb og en masse leg ved poolen. Alt i alt var det en helt igennem skøn familieferie. Jeg er så lykkelig over at vi endelig kom afsted og fik kvalitetstid og oplevelser sammen, før vi blev fire.

Få ting er dejligere end at pakke kufferterne og stikke afsted til sydlige himmelstrøg, god tid og masser af dejligt samvær med familien. Hungrer I også efter en dejlig ferie for hele familien, så har Sunweb sikkert en familieferie, der passer lige til jer. Se Sunwebs gode, familievenlige tilbud her.

Pssst! Book tidligt, spar penge og glæd jer længere!  

Derfor skal du rejse med Sunweb:

  • Afrejser fra Aalborg, Billund og København
  • Gratis transfer t/r i alle pakkerejser
  • Rejs som du vil! 7, 9, 12 eller 14 dage.
  • Specialist i All Inclusive

Mette Lyngholm, 30, er blogger, personlig træner og grundlægger af sportsmærket ”Eyda”. Hun er desuden kæreste med Lasse og mor til Amilia og har lige født en lille søn. Læs mere på: http://mettelyngholm.dk