Roskilde Festival
Foto: Roskilde Festival / Jens Dige 10 sjove oplevelser, du ikke må gå glip af på Roskilde Festival

Roskilde Festival: Dette må du ikke gå glip af

10 ting, du ikke må gå glip af på Roskilde Festival

Tag til vodkafest i Sovjet, vær med i Dagens Mand eller sving dansebenene på rå club. ALT.dk giver dig de 10 fedeste oplevelser på Roskilde Festival 2018.

Er du træt af varme telt-øl og den hjernedøde musik fra nabo-campen? Eller har du blot huller i koncertplanen?

Frygt ikke.

Der er nemlig masser af sjove, finurlige og eksperimenterende arrangementer, når Roskilde Festival endnu engang inviterer til fest på en mark. 

Læs med her, hvor vi giver dig de 10 bedste festival-oplevelser, du ikke må gå glip af.  

 

5 oplevelser i opvarmningsdagene

 

1. Lip Sync Battle

Lyt med, når Camp Fierce giver 10 seje deltagere en mikrofon i hånden til årets Lip Sync Battle. Smæk numsen i græsset og se deltagerne give den fuld gas, mens de mimer til lyden af alt fra Rihanna til Birthe Kjær. Vinderen løber afsted med en flaske et-eller-andet til lejren samt et sprødt sæt tøj fra Veras.

Find mere information her.

Hvor: Campingomårde P41
Hvornår: 2. juli klokken 18

2. Dagens Mand på Roskilde!

Camp Ravn slår igen i år dørene op til en omgang Dagens Mand, hvor en række flotte fyre skal stå distancen over for et kritisk panel af kvinder. De skal igennem fire runder, hvor de bl.a. skal vise deres dansemoves, være offer for vennernes pinlige historier og vise dagens skrald.

Er de heldige at komme igennem nåleøjet og vinde en date? Eller må mændene gå slukørede hjem? Se for dig selv.

Find mere information her.

Hvor: Placering annonceres på Snapchat
Hvornår: 3. juli klokken 14

3. Vodkafest i Sovjet

Tirsdag er du inviteret til en vaskeægte vodkastafet i Sovjet, der i dagens anledning er rykket til campingområde P. Her kan du synge anti-kapitalistiske melodier, imens du fejrer kommunismen, Sovjetunionen og Ruslands ødelagte økonomi. Hvem kan sige nej til det?

Find mere information her.

Hvor: I toppen af campingområde P
Hvornår: 3. juli klokken 12

4. DM i Beerpong

Tilmeldingen er godt nok lukket, men er du bidt af en gal, amerikansk teenager, kan du smutte forbi Camp Store Fede, hvor der bliver afholdt DM i Beerpong. Find svedbåndet og en telt-varm øl frem og hep på dit favorit-hold! Det kræver så umådelig lidt af dig.

Find mere information her.

Hvor: Campingområde G53
Hvornår: 3. juli klokken 13

5. Verdens bedste quiz

Årets festival står i lighedens tegn – nærmere bestemt den økonomiske lighed. Tag derfor et smut forbi Flokkr, hvor du kan teste din viden om økonomisk lighed i de forskellige verdensmål med Verdens Bedste Nyheders Verdens Bedste Quiz. Radiovært Sara Bro skal nok få dig og dine venner sikkert igennem quizzen.

Find mere information her.

Hvor: Flokkr
Hvornår: 3. juli klokken 11.30

 

5 oplevelser i musikdagene

 

1. Quiz, leg og spis med Absalon

Absalon på Vesterbro hiver i år hele herligheden med til Roskilde Festival, hvor du blandt andet kan blære dig med din festival-viden i quizzer, dyrke yoga, danse dig vågen eller øve dine banko-kundskaber. Er du glad for mad, kan du også tilmelde dig en ordentlig omgang fællesspisning på de farverige langborde, som folkehuset har med hjemmefra. Er du ikke til alt det sjove, kan du også bare komme forbi til en drink.

Find mere information her.

Hvor: Trade Zone West
Hvornår: 4. – 8. juli fra klokken 10

2. Pir dine sanser med vild kunst

Tag et smut forbi Art Zone, som er Roskildes epicenter for kunst og kreativ frihed. I år kan du tage forbi en jello-shots-selvlysende bar, hvor du kan få et shot, hvis blot du deler ud af alle dine personlige data, ligesom du kan komme op i højden og slappe af i værket “Pathway”. I Art Zone kan du også pirre dine sanser med andre lys- og lydinstallationer og performancekunst og få et kunstnerisk pusterum.

Hvor: Art Zone
Hvornår: 4. juli – 7. juli

3. Lad dig inspirere til nye smagsoplevelser!

Er du i tvivl om, hvor du skal starte blandt Roskilde Festivals mange madboder? Så er der godt nyt til dig. Som noget helt nyt slår festivalen i år dørene op for det nye madkoncept: FoodTours, hvor du kan tage med på guidede madrejser, der udfordrer dine smagsløg. Hver tur har sit eget smagstema og tager cirka to timer – så er du mere til dumplings end pasta med pesto, kan du ånde lettet op. Tag din ven under armen og kom afsted. FoodTours lover, at I kommer omkring mindst tre madboder på jeres tur, der også sætter fokus på den sociale hygge.

Find mere information her.

Hvor: Afhænger af turen
Hvornår: 5. juli

4. Sving dansebenene på rå club

For første år nogensinde slår Roskilde Festival dørene op for en ny club: KlubRÅ. Godt flankeret af Orange Scene og Arena kan du få dig en 1.200 kvadratmeter stor kluboplevelse med alt fra koncerter, kunst, dj’s, videoer til knivskarpe holdninger og masser af performance. Temaet er eksperimenterende, og med de forskellige installationer vil der sættes spørgsmålstegn ved, hvad det betyder at være menneske. Klubben består desuden af fem forskellige rum, som symboliserer træ, ild, jord, metal og vand – hvilket rum vælger du?

Find mere information her.

Hvor: KlubRÅ
Hvornår: 4. juli – 7. juli

5. FOOD JAM: Lav din egen kokkemiddag

Hvis du er træt af at spise dåsebønner og tun, der smager af konserves, så fat mod! Du kan nemlig lave din egen middag på festivalen med hjælp fra en dygtig kok. Få et sundt måltid mad samt gode tips og tricks til, hvordan du kan tilberede et såkaldt high-end feast – som du også kan forsøge dig med i dit eget køkken, når du kommer hjem igen.

Find mere information her.

Hvor: East City
Hvornår: 1. – 7. juli klokken 10-20

Se, hvad vi ellers skriver om: Festival og Kultur