Hvordan kan vi skynde os med studiet, hvis vi samtidig skal skyde 2,3 børn ud undervejs, spørger Laura Lundsgaard.
Foto: Privat Hvordan kan vi skynde os med studiet, hvis vi samtidig skal skyde 2,3 børn ud undervejs, spørger Laura Lundsgaard.

"Skal vi nu skyde 2,3 børn ud i de 5 år vi studerer, eller hvad?"

Kampagnen 'Knald for Danmark' er knald i låget, mener Laura Lundsgaard, studerende, model og blogger.

KLUMME: I dag er jeg godt gammeldags forvirret. Den seneste tid, har der kørt kampagner for at informere unge mennesker om, hvor god en idé det er, at få børn mens vi studerer, og mens vi er unge, fordi det er nu vi har tid og overskud til at blive forældre. I lørdags sendte DR programmet "Knald for Danmark", som i al sin enkelhed gik ud på at promovere forældreskabet over for den yngre del af befolkningen. 

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne

Men se det er her filmen knækker for mig, for hvordan hænger det sammen med fremdriftsreformen, der høvler os studerende igennem en uddannelse, som på et samlebånd? Nu skal vi også skyde 2,3 børn ud i den femårige periode, eller hvad?

Når vi starter på en uddannelse bliver vi opfordret til at tage på udlandsophold for at gøre os selv mere attraktive på arbejdsmarkedet, men må man have en babylift med på campus? Eller er det et tilbud der kun er tiltænkt de kære mænd? Hvis vi skal have børn mens vi studerer, skal der så ikke tages en masse initiativer for at gøre det lettere og mere attraktivt? Hvor skal vi bo? Hvad skal vi leve af?

LÆS OGSÅ: 8 tegn på at han er manden, du skal have børn med

Jeg kan sagtens se pointen og de fine tanker bag kampagnen, men mit egentlige problem er det konstante pres der er på dagens unge. Først presses vi til at tage stilling til karriere, vi presses til at vælge uddannelse og få den hurtigt overstået, det forventes at vi har orden i vores økonomi og nu presses vi til at føde børn.

Selvfølgelig bestemmer man da selv, hvornår man vil have børn, men jeg nægter at tro på, at jeg var den eneste, der fik lidt klamme håndflader og blev en smule stresset over kampagnen. Nu kommer jeg til at lyde som et kæmpe tudefjæs (hvilket jeg sådan set også er), men der er intet vi unge gør der kommer til at være godt nok. Vi kan altid gøre et eller andet bedre eller hurtigere eller smartere. Og selvfølgelig skal vi da gøre alt for at optimere vores samfund, og vi skal alle bidrage med det vi kan, dog synes jeg, at vi får så mange forskellige signaler om, hvad der er det rigtige at gøre, at man måske ender med at gøre det forkerte. Hvad er det jeg skal fokusere på? Uddannelse? Karriere? Børn?

Kære Danmark – hvad er det du vil have?

LÆS OGSÅ: Er du klar til at få børn? Her er 10 ting du skal være forberedt på

LÆS OGSÅ: "Jeg kan ikke prale af en numse som the Kardashians. Er jeg så ikke en rigtig kvinde eller hvad?"

LÆS OGSÅ: 9 'dårlige' vaner der gør dig til et bedre menneske

LAURA LUNDSGAARD, 21 ÅR

Model hos Scoop Models, studerer Dansk på Københavns Universitet.
Bor på Vesterbro,
Indehaver af bloggen laural.looklab.dk
Instagram: laura_lundsgaard
Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur