Sommersalat med søde ferskner
SPONSORERET indhold

Sommersalat med søde ferskner

Af: Ditte Ingemann
09. maj. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Når radiser bliver bagt, mister de deres meget skarpe smag og dermed ideele til salater som denne, hvor de får modspil af noget sødt. Radiser indeholder bl.a. C-vitamin, folat, natrium, samt stoffet raphanol, som er gavnligt for fordøjelsen.

Salaten passer rigtig godt til et stykke grillet oksekød eller som en frokostsalat med et stykke brød til.

Til 4 personer:
200 g radiser
2 modne ferskner
2 spsk pinjekerner
2 spsk revet parmesan
1 lille romainesalat

2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
salt og peber

Rengør og halver radiserne, kom dem i et ildfast fad med olie, eddike, salt og peber henover, hvorefter de bages ved 175 grader i ca. 15-20 minutter – de må stadig gerne have en smule bid.

Skær fersknerne ud i tynde både, mens pinjekernerne ristes på en varm pande, indtil de er lysebrune. Skyl romainesalaten, og riv den ud i rustikke stykker.

Når radiserne er bagt og kølet af, blandes de med ferskner, romainesalat, pinjekerner og revet parmesan – salaten smages til med salt, peber, olie og evt. en smule syre, fx i form af citronsaft.