Tine Høeg mand

Foto: Les Kaner Tine Høeg er forfatter til romanerne 'Nye rejsende' og 'Tour de Chambre'. Hun er aktuel med bogen 'Sult'.

Forfatter Tine Høeg: ”Jeg var allerede forelsket i Mads, før jeg mødte ham”

Forfatter Tine Høeg havde i årevis forgæves prøvet at møde kærligheden. Bedst som hun troede, at hun skulle forsøge at blive mor alene, fik hun et svar på en uløselig krydsogtværs fra en ukendt mand på Instagram – og det ændrede alt, fortæller hun til ALT for damerne.

En lørdag aften for tre år siden sad forfatter Tine Høeg i sofaen og prøvede at løse en krydsogtværs, som hun så ofte hygger sig med. Denne krydsogtværs havde hun dog noget svært ved at løse, så hun tog et billede af den og delte det på Instagram.

LÆS OGSÅ: Forfatter Tine Høeg: Der er en sorgfuldhed i 30’er-kroppen 

Der kom en reaktion fra en fyr, som tidligere havde gjort sig bemærket med nogle kvikke, interessante kommentarer til det, hun delte. Så hun havde allerede været inde og tjekke hans profil og tænkt, at han var ret pæn. Hun var på det tidspunkt selv single.

”Han havde taget et screenshot af krydsogtværsen, udfyldt alle felter, jeg ikke selv havde kunnet løse, og sendt det tilbage til mig. Ikke andet end det. Og så var jeg bare totalt solgt,” fortæller Tine Høeg i et stort interview i ugens ALT for damerne.

Hun griner lidt ad sig selv. Og af hvordan den ukendte mands svar ramte hende fuldstændig.

”Han havde gjort sig lidt bemærket før, og så kom det der. Okay, hvem er den her mand, tænkte jeg. Der er et eller andet her, som jeg er meget nysgerrig på. Det var LIGE mig det der … Og det var bare så subtil en flirt, selvom han siden har sagt: ”Ej, men det var jo kun, fordi jeg ville hjælpe dig”. Yeah right!”, siger den i dag 36-årige forfatter.

Manden hed Mads. Og korrespondancen udviklede sig hen over de næste uger, hvor Tine Høeg også fandt ud af, at han havde to børn fra et tidligere forhold. Men det var ikke noget, der skræmte hende. Hun drømte selv om at få børn – faktisk havde hun længstes efter at blive mor og var klar på at blive det alene.

Forelsket før første møde

Dialogen med Mads fortsatte.

”Vi lagde bare ud med at tale sammen på skrift. Så det var anderledes, end hvad jeg ellers har prøvet. Jeg har også været på Tinder – altså for helvede, jeg har prøvet alt muligt – men havde fået lidt kvalme af det på det tidspunkt. Og det, der var så dejligt ved det her, var, at det var så uforpligtende. At vi kunne skrive sammen, uden rammen fra starten var ”er vi to noget for hinanden”, som kan være så anstrengende på datingapps,” fortæller hun til ALT for damerne.

Det blev Tine, der en dag fattede mod til at spørge, om de ikke skulle mødes.

”Den dag, jeg gik og ventede på, at vi skulle mødes om aftenen, følte jeg faktisk, det var en forelskelse – og det har jeg altså aldrig prøvet før, INDEN jeg har mødt et menneske. Jeg syntes, det var ret vildt, at jeg kunne have den følelse bare ved at kende hans skriftstemme og kigge på nogle billeder,” fortæller hun.

De aftalte at mødes på Amager Strand – i solnedgangen. En ramme, som hun finder ret så komisk i dag, fordi den næsten var for ladet.

”Vi var meganervøse begge to. Det var simpelthen for sitrende. Vi havde heldigvis nogle øl med, men nok lidt for få … Det var en lidt famlende første date,” mindes hun.

”Men altså vi endte alligevel med at sidde og snakke i seks-syv timer. Og kysse til sidst. Og da jeg kom hjem, var jeg meget sikker på, at der var sket noget altomstyrtende. Jeg kunne mærke, at der var noget her, som var noget helt andet, end hvad jeg havde prøvet før. Og han havde heldigvis haft det på samme måde.”

Da de havde været sammen i et halvt år, besluttede de sig for at droppe præventionen og prøve at lave et barn.

Læs om Tine Høegs længsel efter at blive mor, om alle de svære følelser under en lang fertilitetsbehandling – og om et gigantisk pres, som fik hende til at skrive en ny bog. I ugens ALT for damerne.

Køb ALT for damerne fra torsdag 2. juni. Hos abonnenter fra onsdag 1. juni.

Om Tine Høgh

  • Forfatter til romanerne 'Nye rejsende', som hun modtog BogForums Debutantpris for, og 'Tour de Chambre', som har været sat op på Det Kongelige Teater
  • Aktuel med romanen 'SULT', der udkommer den 10. juni
  • Hun er 36 år og kæreste med Mads, som hun venter en pige med til september, og bonusmor til hans to børn på 9 og 11 år
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg