Sjove aktiviteter i vinterferien
Foto: Getty Images Hank op i din veninde og få en sjov vinterferie i København.

Sjove aktiviteter i vinterferien

Skal du heller ikke på skiferie i år? 9 alternative ting du kan lave i vinterferien

Hvis du heller ikke er en af dem, der skal bruge din vinterferie på at solbade i Thailand eller være skibums i Frankrig, så er der her ni bud på, hvad du kan lave i København.

Ikke alle har råd til at tage turen til de franske alper og stå på ski. Det kan også være svært at finde tiden til at tage en lang rejse til en solbeskinnet strand på Koh Samui.

Men selv hvis tiden og pengene ikke rækker så langt, betyder det ikke, at du behøver at kede dig i vinterferien. Der er nemlig masser af sjove og hyggelige ting at lave i København.

Vi har fundet ni bud på vinterferie-aktiviteter, der hverken kræver masser af tid eller penge.

1. Stå på ski i Rødovre

Det er nemt at blive lidt jaloux på alle dem, der valfarter mod høje bjerge og hurtige ski. Og hvis du ikke helt kan undvære skioplevelsen, er der heldigvis hjælp at hente. Hos IndoorSki i Rødovre kan du nemlig, for kun 295 kroner, komme til at stå på ski og få følelsen af en (næsten) rigtig skibakke.

2. Kom i magisk vinterstemning i Tivoli

Foto: Tivoli

Er du til mere ro og hygge, kan du også komme i vinterstemning hos Tivoli. Som noget nyt holder Tivoli nemlig vinteråbent med eventyrlige iskrystaller og al den sne, vi endnu ikke har fået i resten af Danmark. Du kan både få lov til at udleve din indre skøjteprinsesse på Tivolis nye skøjtebane eller bare nyde en kop varm kakao, mens du går rundt i snedronningens rige.

3. Se filmen, som alle snakker om

Vil du snakke med, når alle vennerne diskuterer tidens mest hypede LGBTQ-film, så skal du bruge din vinterferie på at få set ”Call Me By Your Name”. Filmen handler om et kærlighedsforhold mellem to mænd i 80’ernes Italien, anmelderne er vilde med den, og så er den endda Oscar-nomineret. Så hiv en veninde med og få jeres romantiske drama-fix, mens I er helt med på noderne.

4. Lav socialt bevidste flødeboller

Ikke nok med at det er lækkert at spise flødeboller, så er det også sjovt at lave dem. Hos Social Foodies kan du lave dine egne lækre flødeboller med bæredygtige ingredienser. Kurserne findes i både Hellerup, Lyngby, Aarhus og på Frederiksberg og koster 299 kroner per person.

5. Oplev Picassos keramik på Louisiana

Hvis flødeboller sætter sig lidt for meget på sidebenene, kan du også blive mættet af at kigge på smuk kunst. For første gang i Skandinavien bliver Picassos smukke – men lidt ukendte – keramiske værker udstillet på Louisiana, og der er garanti for spræl og farver og måske inspiration til lidt kreativ udfoldelse til resten af vinterferien.

6. Køb retrotasker i Øksnehallen

Find din indre krejlerkonge frem og gå på genbrugsjagt, når RETROGULD holder loppemarked i Øksnehallen. Der er mulighed for at finde alt fra møbler og interiør til tøj og gamle vejskilte. Entreen koster 40 kroner – men der er mulighed for at bruge meget mere, hvis du har en svaghed for genbrugsguld.

7. Mæsk dig i vietnamesisk grillmad

Restaurantkonceptet LêLê har i over 10 år har forkælet københavnerne med moderne vietnamesisk mad. Nu går de helt tilbage til rødderne med en ny restaurant på Vesterbro. Inspireret af familiens første 80’er-grillbar, åbner de nemlig en ny restaurant, Bach Yên, hvor klassiske grillretter bliver tryllet lækre og Vesterbro-smarte. Og mon ikke de også kan give dig et par likes på Instagram?

8. Udforsk Nordpolen i Zoo

Rensdyr, sneugler og sæler stjæler spotlightet, når Københavns Zoo holder vinteråbent. Her sætter de ekstra fokus på det kolde liv nord for polarcirklen – så hvis du har en drøm om at klappe et rensdyr, så er det nu, du har chancen.

9. Få sved på panden med klatring

Hvis du vil give en fysisk udfordring til din veninde eller kæreste, så kan du tage dem en tur med i Blocs & Walls. For 350 kroner per person får du to timers klatring inklusiv udstyr og instruktør – og ømme balder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn og Kultur