Tobias Dybvad om sjove kvinder og om ikke at turde række hånden op i klassen.
Foto: Andreas Martin Tobias Dybvad er i øjeblikket på tour med et one man show.

"Sidst jeg grinte højt af en udenlandsk kvinde, var af Martha Stewart til Justin Bieber's Roast"

Selvfølgelig kan kvinder være sjove.

HUMOR: Stand up komikeren, den 34-årige Tobias Dybvad, har skabt sig et navn ud af at gøre sig sjov på andres bekostning i programmet 'Dybvaaaaad'. Især ynder han at give de stakkels realitystjerner en ordentlig tur. Med et glimt i øjet naturligvis.

Tobias Dybvad er i øjeblikket på tourné med sit one man show 'Er det ikke dig fra Dybvad?', som er blevet forlænget ind i efteråret, fordi så mange har vist interesse for at se manden, der plejer at gøre grin med de kendte, tage pis på sig selv og sit eget liv som kendt.

LÆS OGSÅ: Her er de mest over- og undervurderede steder i Aarhus

Vi har spurgt ham om sjove kvinder, hans bedste joke og om der er grænser for, hvad man kan lave en joke ud af.

Hvilken kvinde er den sjoveste i Danmark?
- Min kusine er et af de sjoveste mennesker, jeg kender. Vi griner tit sammen og gerne i situationer, hvor man virkelig ikke må grine. Og vi behøver ikke engang øjenkontakt, for at jeg ved, at hun også kæmper for at kvæle et råbegrin.

Hvilken kvinde fra udlandet er sjovest?
- Sidst jeg grinte højt af en udenlandsk kvinde, var af Martha Stewart til Justin Bieber's Roast. Velvidende at hun jo ikke har skrevet noget af det selv, var det bare super køligt leveret. Og så elsker jeg, når folk er uhøjtidelige omkring dem selv og tager nogle chancer.


LÆS OGSÅ: Er "dad bod" det nye mandlige kropsideal?

Er der en joke du altid kan huske, og ofte lige hiver op af lommen?
- Why is it that most of the people who are against abortion are people you would'nt wanna fuck in The First place? - George Carlin.

Hvorfor tror du, det er så svært at huske jokes - og hvad gør du for at kunne huske dine?
- Er det det? Jeg øver og øver, til de sidder der. I mit program læser jeg dem op fra en skærm.

For nylig skrev Information om, at ironien er død - selvom den var stor i 90'erne - er du enig i det?
- Ironi forsvinder jo ikke, men ja, den der 90'er ironi, hvor man holder alt i strakt arm, er død. Man kan også nemt gemme sig bag ironi og dermed ikke rigtig have noget på spil, og det kan godt blive lidt kedsommeligt i længden - så det er fint med mig, at den er død! Så mangler vi bare at aflive læserbrevs/Facebook-ironien. Altså et eller andet statement efterfulgt af: "(IRONI KAN FOREKOMME!!)".

Oplever du, at damerne er vilde med en mand med humor?
- Humor er jo en ikke uvæsentlig del af en flirt, så det tror jeg da at både mænd og kvinder tænder på - jeg tænder altså ikke på min kusine!

Har du nogensinde oplevet at nogle af de kendte, du gør grin med, er blevet alvorligt arrige på dig?
- Øh ja! Det er mit klare indtryk, at langt de fleste, jeg omtaler i mit program, faktisk synes, at det er meget sjovt. Det er ikke et mål i sig selv, at jeg skal kunne se dem i øjnene. Men det er klart, at jeg også har en stopklods - det er en mavefornemmelse, om noget går over stregen. Og ind imellem er det også sjovt bevidst at gå over stregen. Men jeg prøver altid at huske glimtet i øjet.

Er der nogen situationer, hvor humor ikke er på sin plads?
- Al generel snak om humor er svær, netop fordi det er en mavefornemmelse. Og enten er det sjovt, eller også er det ikke. Og så er humor jo subjektiv, så ja, svær at brede det ud generelt.

Forventer folk altid - også når du ikke står på scenen - at du skal komme med jokes? Bliver det anstrengende nogensinde?
- Ja ja, der er sikkert mange, der synes, at jeg er røvkedelig, når de møder mig! Og det kan være svært at finde den rigtige grimasse til sætningen "sig noget sjovt!" Jeg plejer vist at smile og skifte emne. Men de fleste, jeg møder rundt i landet, er skide søde, så der er sgu ikke så meget at brokke sig over. Og det er sikkert også svært at finde på hvad faen man lige skal sige til sådan en som mig.

Var du "ham den sjove" i klassen som barn?
- Ja, det tror jeg. Vi var nogle stykker. Jeg var til gengæld totalt angst for at række fingeren i vejret og komme til at sige noget forkert. Det er sikkert også derfor, jeg har fundet en branche, hvor jeg for det meste sidder længe og nørkler med ord, til jeg har fundet den helt rigtige måde at sige det på.

LÆS OGSÅ: Angelina Jolie og Brad Pitt i samme film igen - og den lover godt

LÆS OGSÅ: Bliver du en god mor? Her er 10 tegn, der tyder på et rungende "ja"

LÆS OGSÅ: Derfor liker jeg dig ikke på Tinder

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview