Trine Panum har taget orlov fra TV2 for at udleve sin drøm.
Foto: Marc Fluri Trine Panum har taget orlov fra TV2 for at udleve sin drøm.

Trine Panum Kjeldsen

Trine Panum: Derfor tager jeg orlov fra TV2

For to år siden oprettede tv-vært Trine Panum en hemmelig konto. Nu skal den bruges.

Trine Panum Kjeldsen har nemlig taget orlov som tv-vært for at blive kunstmaler og gallerist på fuld tid og åbnede 1. januar 2014 dørene til sit galleri i Bagsværd.

Det har krævet en opsparing, hårdt arbejde og børn, der selv cykler til fodbold – også i regnvejr, fortæller hun i denne uges ALT for damerne nr. 12/2014.

– Jeg kan se på folk, at der også er mange ting, de gerne vil udleve, siger Trine Panum Kjeldsen fra en skammel midt i sit galleri og tilføjer:

"Som voksne putter vi ofte os selv bagerst i rækken."

– Men de færreste udlever de ting, for det er så svært at få presset ind i vores liv. Især fordi vi etablerer os med dyre huse og to job for overhovedet at have råd til huset. Samtidig har vi børn, der går til mange fritidsaktiviteter. Som voksne putter vi ofte os selv bagerst i rækken. Det opponerer jeg imod. Fuldstændig. Jeg insisterer på tid. Min tid.

Derfor står hun heller ikke til rådighed som hjælper for sine tre børn hele tiden.

– Hvis de har et projekt, må de gøre det til deres projekt. Det gør vores børn selvkørende og selvstændige og sætter mig mere fri. Nogle af mine børns 10-årige legekammerater står nærmest stadig og venter på, at forældrene lyner deres jakke. Kom nu! siger hun og lader illustrativt hænderne dirre irriteret i luften over den hjælpeløshed, man ubevidst planter i sine børn, og som ender med at begrænse både dem og en selv.

På minussiden af at udleve drømmen som selvstændig er blandt andet den økonomiske utryghed og tabet af identiteten som tv-vært, fortæller Trine Panum Kjeldsen.

LÆS HELE INTERVIEWET I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE NR. 12/2014.

Trine Panum Kjeldsen

Født i 1971, opvokset i Nordjylland.

Mor til to piger på 16 og 4 og en dreng på 10 år.

Bor i Bagsværd og er gift med forfatter og journalistisk chef i DR Lars Steen Pedersen. Hun var lige blevet skilt og alenemor, da hun stødte ind i Lars Steen Pedersen til OL i Sidney i 2000.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview