Kom til Rasmus Klump Festival i Tivoli

Foto: Luise Balle, Tivoli I den kommende weekend kan du møde Rasmus Klump og alle hans venner til festival i Tivoli, hvor der som noget nyt også vil være en Rasmus Klump parade igennem haven i løbet af sensommeren..

Kom til Rasmus Klump Festival i Tivoli

Kender du også en, som elsker Rasmus Klump, Skæg, Pelle og alle de andre? I weekenden kan store som små møde de velkendte figurer i Tivoli i København til den årlige Rasmus Klump Festival – og i år venter en helt særlig overraskelse.

Kender du også en, som elsker Rasmus Klump, Skæg, Pelle og alle de andre? I weekenden kan store som små møde de velkendte figurer i Tivoli i København til den årlige Rasmus Klump Festival – og i år venter en helt særlig overraskelse.

På Plænen i Tivoli kan man opleve Rasmus Klump Festivalen fra lørdag den 17. august klokken 12 til og med søndag med fuldt program begge dage. Som noget helt nyt startet med en Festivalparade, hvor Rasmus Klump og alle hans venner deltager. Paraden vil kunne opleves hver anden weekend i resten af sommersæsonen, som slutter den 22. september.

Rasmus Klump har allerede sit eget hus i Tivoli og er dermed en velkendt karakter i haven for både børn og voksne, fortæller Marianna Helmer-Gregersen fra Retail & Licensing i Tivoli.

- De ikoniske Rasmus Klump figurer og hans venner er så stor en del af Tivoli i dag. Gennem de seneste år har Rasmus Klump universet stille og roligt vokset sig større. Med Rasmus Klump Festivalen og lanceringen af den nye Rasmus Klump Festivalparade træder vennerne og det gode legebudskab for alvor i karakter.

LÆS OGSÅ: Rane Willerslev: "Børn lærer bedst igennem leg"

Rasmus Klump Festival-parade erstatter Tivolis jubilæumsparade, hvor Pingo, Pelle, Skæg, Gøjen, Pilskaden og selvfølgelig Rasmus Klump får selskab af Tivolis balletbørn. Rasmus Klump og vennerne starter deres eventyrlige rejse fra Slotspladsen ved H.C. Andersen Slottet, og hele paraden ender på Plænen. Paraden kommer til at foregå på dansende ben, cykel, i bil og ikke mindst på det gode skib Mary. Der vil være temavogne og ikke mindst en masse musik undervejs, hvor der vil være rig mulighed for at lytte til nye Rasmus Klump sange.

- Paraden bliver en del af den store Rasmus Klump Festival, som har stor betydning for børnefamilier, der besøger Haven, da Rasmus Klump er elsket af børn og godkendt af mor og far. Vi er især glade for at kunne præsentere Rasmus Klump Festivalen med en helt ny parade med dansevenlig musik, som snart er tilgængelige på diverse streaming platforme, fortæller Marianna Helmer-Gregersen.

I weekenden vil der være et væld af børneaktiviteter og forestillinger. Se det fulde program her:

Program Rasmus Klump Festival – Plænen i Tivoli

Lørdag 17. august og søndag 18. august

11.00-13.00 Indskrivning for løbere Centimeter Marathon

11.00 Aktiviteterne åbner

11.30 Forestilling og Meet & Greet med Rasmus Klump og Flora

12.00 Rasmus Klump Festival Parade gennem Haven (premiere d. 17. august)

12.50 Opvarmning til Centimer Marathon med Rasmus Klump

13.00 Starten går til Centimeter Maraton

13.30 Forestilling og Meet & Greet med Rasmus Klump, Pingo og Flora

14.30 Bjørnekrammere med Rasmus Klump, Pingo og Flora

15.30 Rasmus Klump, Pingo og Flora trækker dagens vindere og giver bjørnekrammere

16.00 Aktiviteterne lukker

 

Aktiviteter på Plænen

  • Læsehjørne med alle de gode Rasmus Klump-historier
  • Klæd dig ud som din yndlings Rasmus Klump-figur og ta et foto foran fotovæggen
  • Tegn en fin Rasmus Klump-tegning
  • Bamsehospitalet – er din bamse kommet til skade? NB. Kun søndag!
  • Badgeværksted – lav din egen badge
  • Lykkehjulet – hvor godt kender du Rasmus Klump
  • Trafikbanen – sikker på cykel
  • Tumlebussen
  • Pandekageboden med søde pandekager
  • Merchandise Rasmus Klump bod

Bemærk, at der disse dage ikke er forestillinger i Rasmus Klumps Hus, da han og Flora laver sjov på Plænen i stedet.

Se hele programmet her.

Om Rasmus Klump

Rasmus Klump er en dansk tegneserie for børn skabt af Carla og Vilhelm Hansen i 1951. Historierne handler om Rasmus Klump og hans venner, der med altovervindende optimisme rejser på eventyr med skibet Mary. Bøgerne er oversat til 18 sprog og udgivet i 25 lande.

Kort om Rasmus Klump

Rasmus Klumps Verden er til dagligt et legeunivers i Tivoli for børn i alle aldre. Det er en oase, hvor der er fri adgang for Havens gæster, og hvor man kan spise sin medbragte mad, men børnene boltrer sig. I alt er der 40 forskellige aktiviteter i det 1.300m2 store aktivitetsområde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn, Musik og Festival