Frys-selv-is
Foto: PR og Istock Hvad vægter du højest: Smag, økologi eller konsistens? Se redaktionens anbefalinger.

Frys-selv-is

Redaktionen anbefaler: Frys-selv-is

Sommer er (forhåbentlig) lig med varme solskinsdage. Redaktionen har testet frys-selv-is, så du kan blive kølet ned, når solen bager.

BIO ICE

Økologisk og uden sukker, 10 stk. 40 kr. på helsebixen.dk
.Journalist Sarah og Isabel, 1 år.1isIsabel: Mere! Hun spiser fornøjeligt alle smagsvarianterne og er lige begejstret for alle. Man kan se på hendes ansigtsudtryk, at de er syrlige – men hun nyder det.Mor: God, ‘knasende’ konsistens. Dejligt syrlig og autentisk smag af frugt. Samtidig sød, men ikke for sød. Klar favorit hos de voksne.Redaktionschef Kristina og Klara, 5 år.Klara: Hun siger ’godt’ til samtlige is, vi smager. Hun er glad for alle varianter. Og ville sikkert gerne have resterne, men dem spiste mor.Mor: Klart favoritten. De smager faktisk af rigtig frugt – og af Italien. Kirsebær overrasker især positivt. Nogle er lidt syrlige, men det er kun et plus. Fryseren skal fyldes!Artdirector Marie-Louise og Ella, 6 år.Ella: Den smager anderledes og lidt surt, men ikke af så meget er dommen, men den er god, og det er sjovt, at den er lavet af melon.Mor: Er glad for det økologiske stempel og finder også smagen syrlig – hvilket kun er et plus. Ikke så kraftig i smagen. Frisk is på en varm sommerdag – vi glæder os.

SUN LOLLY

8 stk., 16 kr. i supermarkeder. 2isJournalist Sarah og Isabel, 1 år.Isabel: Spiser ivrigt af alle varianterne. Jordbær er nok favorit, men de andre kommer tæt på.Mor: En gammel favorit. Mere syntetisk end Bio Ice, men faktisk ikke så slemt. En god, sød smag, som stadig er frisk og læskende. Vindrue er favorit fra tidligere tider, jordbær er også god.Redaktionschef Kristina og Klara, 5 år.Klara: Helt klart Klaras favorit. ’God’ er igen dommen over de tre varianter, som vi smager. Og efter testen spiser hun med glæde resterne.Mor: Blev positivt overrasket. Ikke så syntetiske, som jeg havde troet. Sød og med meget smag – faktisk næsten for meget. Lidt ligesom ufortyndet saftevand.Artdirector Marie-Louise og Ella, 6 år.Ella: ’Elsker de her, mor – de smager supergodt, og det er smart, at man kan drikke saften til sidst!’, siger hun.Mor: Minder mig om min barndom – lidt mere syntetisk og kraftig i smagen end Bio Ice. Har det ligesom Ella – elsker saften i bunden til sidst. En klassiker!

SWIPPER

12 stk., 7 kr. i supermarkeder.3isIsabel: Hun spiser igen ret glad på skift af de enkelte is. Den orange er nok lidt hendes favorit.Mor: Lidt mærkelig, syntetisk smag – smager anderledes, end man ville forvente af smagsvarianterne. Ikke på en særligt god måde. Eneste plus: ikke for sød.Klara: Hun siger ’god’ til dem alle sammen. Men da testen, og spisningen af resterne, er slut, ligger det sidste af isene her stadig tilbage.Mor: Cola er en klassiker, som man ikke går galt i byen med. De andre er ikke gode. De to rødlige is kan jeg ikke bestemme, hvad smager af.Ella: ’Jeg kan da godt spise den, men vil hellere have en trekant’, siger hun.Mor: Er heller ikke helt vild med den – det ender faktisk med, at vi smider en halv is ud, og det ligner ikke os. Mærkelig udefinerbar smag … meget kunstig.

Lav dine egne is

Stik en ispind i en halv banan eller en skive kiwi, og læg isene i fryseren. Tag dem eventuelt op lidt før servering, og dyp dem i flydende chokolade, og drys med kokos eller frysetørret hindbær. Læg isene i fryseren igen indtil servering.

Kog 100 gram frosne hindbær i et par minutter, og lad dem køle af. Blend dem med 1 banan, 2 dl mælk, 3 dl yoghurt naturel, lidt citronsaft og 4 spsk. flormelis. Hæld dem i dine isforme, og læg dem i fryseren.

LÆS OGSÅ: 10 sommeraktiviteter for børn

LÆS OGSÅ: Sommerens sengetid: Hvor længe må dit barn være oppe?

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Lette sommersnacks til dig

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer