SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

DIY
Foto: VKStockimages

10 DIY ideer med strandsten

Tag en pose af de fineste sten med hjem fra ferie, og se, hvordan du kan bruge dem i indretningen…
Uro
Sæt skiftevis hulsten og træperler på lange snore, og bind snorene fast på en gren eller som her på en messingbøjle. Zinkpotte, glas og marmorstage fra Notre Dame. Messingskål fra H Skjalm P. og lysegrå
vase fra Bloomingville.

TIP
Brug drivtømmer og bark til at lave flotte stilleben med dine sten.


Miniterrarium
Små terrarier med sten og sukkulenter har hittet stort i boligen i år, og du kan let lave dit eget af en glasvase, en håndfuld smukke sten og en plante. Vase fra Boheme Hjem, glaskrukke fra Notre Dame, krukke fra Ib Laursen.


Bordkort
Lav bordkort til sommerfesten ved at binde små hulsten fast i manilamærker. Manilamærker fra Søstrene Grene.


Lysestage
Gå på jagt efter en hulsten, der passer perfekt til et lys. Dryp evt. lidt stearin i hullet, når du sætter lyset i, så sidder det bedre fast. Betonkrukke fra Ib Laursen, kop og tallerken fra Kitub, træstage fra Notre Dame og træskål fra Søstrene Grene.


Sættekasse
Udstil dine flotteste fund i en sættekasse. Du kan evt. dekorere nogle af stenene med en tynd sort tusch. Sættekasse fra Søstrene Grene.


Saltkar
Find en sten, der har en perfekt fordybning, og brug den som dekorativt saltkar. Peberkværn fra Dansk Shop, skål fra Kitub, messingvase og lille kop fra Notre Dame.


Nøglering
Brug en hulsten som nøglering til de nøgler, der bare ikke må blive væk. Rivejern og viskestykke fra Dansk Shop, nøglering i læder fra Mumuland, bræt, bakke og betonkrukke fra Notre Dame, vintagevase fra Boheme Hjem og lille keramikkande fra Stilleben. Diverse køkkenredskaber fra Søstrene Grene.

TIP
Hvis der skal endnu mere system i tingene, kan du lave en tavle af hulplade og hænge køkkenting, nøgler etc. op med små messingkroge.


Stilleben
Udstil yndlingsstenene i et smukt stilleben. Her er fire kuglerunde sten stillet sammen med vaser og krukker i matchende nuancer og et fint billede. Hængepotte fra Ib Laursen, vase fra Notre Dame, Kop fra Kitub, skål fra Broste og træramme fra Mumuland.

TIP
Har du en kunstner gemt i dig, kan du lege med vandfarver og forsøge at forevige dine favoritsten som på billedet her.


Brevvægt
Har du den klassiske bunke af breve, huskesedler og regninger på dit skrivebord, så top den med en smuk sten – ikke, at det får bunken til at forsvinde, men det forhindrer den i hvert fald i at blæse ned! Vase og marmorkugle fra Notre Dame og messingskål fra Lene Bjerre.


Borddækning
Læg lidt bark, en kvist og en smuk sten ved hver kuvert, når du dækker bord. Tallerken fra Kitub.

► SE OGSÅ: Sjove figurer af strandfund
► SE OGSÅ: DIY: Indret med strandfund
► SE OGSÅ: DIY: Upcycle dit plastik

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Borddækning