5 gode grunde til, du skal få fingre i IKEA og Sonos nye højttalere

5 gode grunde til, du skal få fingre i IKEA og Sonos nye højtalere

Musik skaber minder og gør et hjem til et unikt levested. Blandt andet derfor indgår IKEA nu samarbejde med et af verdensførende lydbrands, Sonos. Det er der kommet disse designlækre højtalere ud af. Læs her, hvorfor de er et absolut musthave

Musik trykker på en følelse i os – den både skaber og kalder minder frem. Hvem husker måske ikke køkkenfesten en sen lørdag nat, den runde familiefødselsdag eller de utallige hyggeaftener med veninderne?

De musikske toner sætter med andre ord den gode stemning –ikke bare til livets festlige lejligheder – men også til hverdagens små begivenheder. Musik er i det hele taget med til at gøre vores bolig til mere end et opholdssted – den skaber et hjem, et levested. Forskning viser endda, at når vi hører musik i hjemmet, bruger vi også mere tid sammen i stedet for at opholde os i forskellige rum. På den måde er musikken med til at samle os – og derigennem skaber vi fælles minder. En højtaler er derfor en lige så vigtig boligartikel som vores bløde sofa, den bryggende kaffemaskine eller det dragende kunstværk på væggen. Og når det kommer til højtalere, fokuserer mange af os ikke kun på den gode lyd, vi går også efter lækkert design, der blender ind i vores personlige boligindretning. Derfor er nyheden om Sonos og IKEA’s højtalersamarbejde SYMFONISK bogstavelig talt sød musik for ørerne. Vi oplister her 5 gode grunde til, hvorfor disse designlækre højtalere er et must have i din boligindretning.

1. Du får en højttaler, som samler hele familien

Samarbejdet mellem IKEA og Sonos bygger på fælles passion, værdier og viden. Begge brands ved nemlig, hvor vigtig hjemmelyd er, og hvor meget det påvirker dit liv og atmosfæren i din bolig. Undersøgelser viser, at når vi lytter til musik, samler det os – og derigennem skaber vi i et fællesskab et hjem og bruger mere tid sammen.

2. Du får hjemmelyd, der vækker nydelse i hele kroppen

Musik er ikke bare sød musik for ørene, det er også ren nydelse for hjernen. Ligesom når vi smager udsøgt mad, lukker øjnene og lader smagssanserne tage over. Samme reaktion opstår, når vi lytter til musik, der taler til os på en helt særlig måde. I sin bog ’Musik på Hjernen’ beskriver bassist, komponist, forfatter og hjerneforsker, Peter Vuust, musik som ”hjernens dope”, fordi den på samme måde, som når vi spiser virkelig god mad eller dyrker sex, evner at frigive dopamin. Derfor er det selvklart, at dine højtalere skal være i højeste kvalitet, så du får den bedste lyd – ikke bare i din bolig, men i dit hjem.

Find de unikke højttalere fra IKEA og Sonos her. (Køb SYMFONISK i IKEA fra den 1. august 2019)

3. Du får en multifunktionel højttaler i Scandi-cool design

Musik – og lyd generelt – er en stor del af vores hverdag, dertil kommer også et andet afgørende element, nemlig belysning. Vi griber ud efter stikkontakten til natbordslampen om morgenen, og vi udvælger nøje den helt rette lampe, der skal hænge over spisebordet. Så hvilken idé er mere åbenlys end et samarbejde, hvor de to elementer kombineres? IKEA og Sonos sætter spot på lyd og lys i deres splinternye serie, SYMFONISK. Mens IKEA bidrager med viden om design og indretning til hjemmet, har Sonos tilføjet deres ekspertise inden for lyd. Det er der blandt andet kommet en bordlampe ud af med indbygget wifi-højttaler, som smelter ind i dine hjemlige omgivelser på en helt ny måde, og som gør det nemmere at integrere lyd og lys i indretningen. Lyden fra bordlampen styrer du direkte fra din Sonos app, og du kan naturligvis også bruge lampen uden højttaleren er i brug.

2686.jpgSYMFONISK bordlampe med wifi-højttaler. Pris: 1.699.-

SYMFONISK byder også på endnu en enkel og multifunktionel wifi-højttaler højtaler, du nemt kan lade indgå som en integreret del af din personlige indretning. Den designlækre høtjtaler kan både placeres horisontalt eller vertikalt, og med tilkøb af et vægbeslag eller s-kroge kan du bruge den som boghylde i soveværelset, på badeværelset eller i køkkenet – mulighederne er mange.

Unknown-3.jpgSYMFONISK wifi-højttaler. Pris: 799.-

De to SYMFONISK højttalere fås både i sort og hvid, så spørgsmålet er bare, hvilken der passer bedst til dit hjem?

Har du flere Sonos højttalere i hjemmet, kan du endda med Sonos appen styrer musikken og afspille forskellige numre fra rum til rum. Måske skruer du op for Lykke Li i stuen, mens din kæreste jammer hiphop i køkkenet. Det kan også være, der skal sættes gang i en stor fest hjemme i privaten, så kan I synkronisere alle hjemmets Sonos højttalere, så den samme tempofylde playliste strømmer ud af alle husets højttalerne. SYMFONISK kan tilkobles alle dine højttalere fra Sonos.

4. Du får både kvalitetslyd og designkvalitet

SYMFONISK-kollektionen en del af IKEAs rejse mod at skabe skræddersyede produkter til hjemmet – en rejse, der begyndte tilbage i 2015 og er under konstant udvikling. Med SYMFONISK får du både højttaler med virkelig god lyd og designlækre interiørartikler. Fra start har det nemlig været et ultimatum, at højttaler såvel bordlampe lever 100 % op til den kvalitet og det design, som IKEA og Sonos hver især repræsenterer. Ingen kompromiser!

5. Du får en højttaler, som er til at betale

Du skal ikke gå på kompromis med den gode lyd – og det behøver du heldigvis heller ikke med en højttaler fra SYMFONISK. Denne kollektion tilbyder nemlig højttalere til priser, de fleste kan være med på, og det betyder, at du ikke behøver kaste flere tusinder kroner efter god hjemmelyd, for IKEA og Sonos vision handler nemlig om at imødekomme så manges behov som muligt.