Sommerhus
Foto: The Blue Room/Ejgil Lihn

Sommerhus

Drømmehjem med havudsigt

"Send et ønske ud i universet, når du søger bolig," lyder tippet fra Annette, der på få timer fandt sit stråtækte drømmehjem med havudsigt.

Annette lagde røret på. Hun havde lige talt med en ejendomsmægler i Ebeltoft, da hun var på jagt efter et sommerhus på Djursland. Og ikke bare et hvilket som helst sommerhus. Annette havde en række ønsker til huset, som skulle være hendes fremtidige sommerbolig, når hun gik på pension. Huset skulle have stråtag, ligge i første række med havudsigt og uden støjende biler foran, det skulle være nyt eller nyrenoveret, i cykleafstand til Ebeltoft, og så skulle det helst vende mod vest og solnedgangen. Ejendomsmægleren var fortrøstningsfuld, men bad Annette forberede sig på, at det kunne tage lang tid, før det helt rigtige hus dukkede op. Der gik præcis tre timer:

– Ejendomsmægleren var dybt forundret, da han ringede. Det her havde han aldrig prøvet før. Lige efter jeg havde talt med ham, var en mand kommet ind ad døren med præcis det hus, jeg søgte. Dog vendte huset mod syd og ikke vest, men det var faktisk kun bedre, da huset så lå i læ for vestenvinden. Da jeg så sommerhuset første gang, smeltede mit hjerte fuldstændigt – huset var som sendt fra oven, og efter to timer havde jeg skrevet under, siger hun.
STUEN Her ved skrivebordet har Annetteplaner om at skulle skrive sin bog, når hun går på pension. På skrivebordet, som Annette har købt i Norge, står en lampe fra Bestlite. Eames-stolen er fra Paustian, mens de stribede vaser stammer fra Kähler, og penneholderen er lavet af Annettes afdøde mand.
STUEN Foran pejsen fra Contura kan Annetteslappe af i den komfortable lænestol. Den flade sivpude er fra Ikea.
STUEN Det lille indhak i stuen er lavet på enforhøjning og er en del af den nye tilbygning, som er lavet af tømrerne Carsten Hammer og Gunnar Stefansson. Nedenunder har parret fået indrettet en 14 kvadratmeter stor kælder. Futonen er købt hos Futon House, og sofabordet er lavet af Annettes afdøde mand.

LÆS OGSÅ på Rumid.dk: Mix på tværs af farver og materialer

SPISESTUEN Fra spisebordet erder udsigt over hele området gennem de store panoramavinduer. Glasvasen er købt i Bilka, tedåserne er fra Kushmi Tea, og glasflasken med korkprop fra Muuto. I baggrunden står en Kubusstage, der fås hos Paustian.
KØKKENET Før ombygningen var køkkenet meget mørkt. Et vindue hjalp på sagen, og nu kan Annette og Poul også nyde udsigten herfra og følge med i færgetrafikken på vandet. Køkkenet er i øvrigt indrettet med to parallelle sider med forskellig højde. Den ene højde passer perfekt til Annette – den anden til Poul. Køkkenet er købt hos JKE Design, køleskabet er fra Miele, mens både den almindelige og dampovnen er fra Siemens. Langs den ene side hænger tre ”Mini Dallas Style”-lamper fra Salling, mens gulvtæppet er fra House Doctor. Tip Skab hygge i køkkenet med et gulvtæppe.
SOVEVÆRELSET I soveværelset harAnnette indrettet en stille krog, hvor man kan trække sig tilbage for at læse en god bog. Stolen fås lignende i Idemøbler, der også har skindet og sengetæppet. Lampen er fra Lene Bjerre.
BADEVÆRELSET I badeværelset har parret valgt skabsmoduler fraJKE Design. Her er vinduer fra gulv til loft for at få så meget lys ind i rummet som muligt. Læg også mærke til skabene med glaslåger, der reflekterer lyset og samtidig giver en hyggelig stemning med alle de lækre cremer, badesalte og sæber, som Annette gemmer her. Badeværelset er ligesom resten af huset holdt i basisfarver. "Så kan vi altid tilføre farver med billeder," siger Annette. Spabadet bruger hun flittigt, da varmen hjælper hendes ømme ryg.

LÆS OGSÅ: Se min hvide egoistbolig

Her bor:

Annette, 61 år, psykolog og Poul, 66 år, sekretariatsleder.

Boligen:
Nyrenoveret, stråtækt sommerhusfra 1987, renoveret i 2002 med tilbygning fra 2012 i første række med udsigt over Kattegat.
Areal: 186 kvadratmeter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Sommerhus