Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Emil Thorups bolig
Foto: Anitta Behrendt Boligreportage: Her bor Emil Thorup

Emil Thorups bolig

Boligreportage: Sådan bor Emil Thorup

Perfektion siges at være nøgleordet for istandsættelsen af Emil Thorups base. Alle ledninger er gemt af vejen i lofter og vægge, stikkontakter gemmer sig i køkkenskabene, og radiatorskjulere fuldender det rene udtryk i huset på Frederiksberg.

Da Emil Thorup og hans kæreste flyttede ind begyndte de selv at gøre lejligheden i stand.  

– Vi brugte en dag på at tage tapet ned på en halv væg, og så kiggede vi på hinanden og konstaterede: Det kan vi jo slet ikke selv det her, vi må ringe til nogen, fortæller Emil.

Før de flyttede hertil, boede de i en kæmpe lejlighed med fire meter til loftet, men drømte om en bolig, de sammen kunne bygge op fra bunden.

– Vi ville finde et sted, som kunne blive vores fælles hjem, og hvor vi havde valgt det hele selv, fortæller Emil, der nu endelig har fået mulighed for at vise sin gode smag og sans for indretning frem til et større publikum end de nære venner.

– Da jeg var en lille dreng, læste jeg boligmagasiner og drømte om en dag at komme i med mit eget hjem, da jeg jo selv synes, jeg har god smag, fortæller Emil, der selv har styret byggeprojektet. Han har altid læst boligmagasiner og er til farverne sort og hvid. Og så elsker han nips.


KØKKENET er Emils stolthed og det rum, han har brugt mest krudt på at istandsætte. Elementer fra det tyske firma Pronorm. Barstole fra Ikea. Lamper designet af Tom Dixon fra Roomstore.

Gør det aldrig igen!
Projektet trak lidt mere ud, end Emil brød sig om og optog al hans i forvejen sparsomme fritid.

– Jeg kunne ikke overskue andet end ombygning, og jeg gør det aldrig igen. Jeg synes, det var sjovt at være entreprenør selv, men også mega hårdt.

Køkkenet fik mest opmærksomhed, mens soveværelset fik mindst. Badeværelset har de heller ikke gjort noget ved – det må vente, til der er overskud igen.

– Køkkenet var en mega kæphest for mig. Jeg har kun set to køkkener i mit liv, der var pæne, og fordi vi er så meget i køkkenet, er det ekstra vigtigt for mig, at det er lækkert, og at alle køkkenredskaber kan gemmes væk, siger Emil.

Han endte med et tysk køkken, Pronorm, som også blev sat op af tyske montører, så der ikke er en millimeter, der sidder forkert.

– Jeg går vildt meget op i alle detaljer, om skufferne hænger en lille smule, eller det gaber for meget mellem kabinetterne, siger Emil, der også har tegnet stikkontakter ind i kabinetter for at kunne skjule blender og kaffekværn af vejen i skabene.

– Man siger jo, at festen altid er i køkkenet, og det kunne ikke være mere sandt. Det er her, alting foregår.STUE Emil arbejder en del med foredrag, som forfatter og som tv-vært - og gerne med laptop i sin sofa fra Hay.


SOVEVÆRELSE For at optimere pladsen i soveværelset er der sat skabe fra Ikea op rundt om sengen. Puder fra By Nord, sengetæppe fra by Nord.


KØKKEN-ALRUM At sidde ved spisebordet er næsten som at være halvvejs ude - med det grønne lige på den anden side. Stole og spisebord fra Gubi.


GÅRDHAVE Den lille hyggelige gårdhave er perfekt til sommermiddage og kølige drinks. Puder fra Ferm Living.

SE OGSÅ: Bolig - Grafisk med et feminint twist

HVEM

Emil Thorup, 28 år, tv-vært og forfatter.

HVOR
Hus i tre etager på Frederiksberg i København. 130 kvadratmeter.

Få selv stilen ved at gå efter:
Enkle møbler
Glasvaser
Materialer som hør, strik og bomuld
Dekorative pendler
Farverne grå, sort, hvid og blå
Friske blomster i alle rum
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Emil Thorup