Byg selv sofabriksen
SPONSORERET indhold

Sådan bygger du din egen sofabriks

Gæsteseng og sofa i én er den perfekte løsning, når pladsen er trang, som fx i sommerhuset, hvor denne sofabriks hører til. Og du kan sagtens bygge den selv. Få vejledningen her.

Af: Citrus Pres / CL Foto: Magnus Klitten
30. maj. 2013 | Bolig | BoligLiv

Sådan bygger du din egen sofabriks

Du skal bruge:

  • 3 plader birketræsfiner på 21 mm i tykkelsen, henholdsvis i målene 260 x 92 cm, 90 x 35 cm og 260 x 35 cm
  • 5 meter lægt
  • 38 mm ty
  • skrue
  • vinkelbeslag
  • trælim

Sådan gør du:

Sav 2 trælægter til 86,2 cm, 1 lægte til ca. 75 cm og 1 lægte til ca. 240 cm. Skru de to ens lægter fast med lige stor afstand vinkelret på den lange lægte, se tegning! Skru den lange lægte fast i væggen, så den øverste kant er 35 cm oppe på væggen. Mål efter, at lægten er i vater. Gentag med den sidste lægte på den anden væg. Saml nu sofabriksens sider med trælim, og monter vinkelbeslag i hjørnerne på indersiden.

Lim briksens sider fast til væggen med trælim, og skru dem fast med vinkelbeslag. Monter nu også vinkelbeslag på de to tværgående midterste lægter og indersiden af sengens front for at understøtte siddefladen. Læg den store plade løst ovenpå. På den måde kan du bruge rummet under briksen til opbevaring.

Daybed

Daybed tegningVores daybed måler 260 cm i længden og er 92 cm bred, men du kan bygge den i de mål, der passer lige hjem til dig.

Daybed byg selv

Med indbygget 'sofabord'

Møblet er super funktionelt, for ud over at man kan sove på det og bruge det som sofa, så har det fået indbygget et sofabord. Det er gjort helt enkelt ved at lave kassen længere end madrassen. Samtidig ligger toppen løs så rummet under kan bruges til opbevaring.

Plaid, billede med bogstaver, tekande og kopper er fra Stilleben. Strikpude med gult og gråt mønster er fra Sen-Sen. Resten af puderne er fra Hay. Glasflasker fra Bloomingville og gulvtæppe fra Broste Copenhagen. Det sorte indrammede billede er privateje. Madrassen er fra Ikea, og møbelstoffet der er lagt om den fra Stof og Stil.