Indretning
SPONSORERET indhold

Cool loftstil: Familieliv i fabrikken

Anna og Tuomas faldt for et par år siden pladask for deres lejlighed.

Foto: Krist Keltanen/Living Inside
15. apr. 2016 | Bolig | BoligLiv

 

Anna og Tuomas fandt deres nuværende hjem i en tidligere fabrik for et par år siden. Rummeligheden, de høje lofter og rå rammer var ikke til at stå for, var de enige om. Og da de samtidig lever af at renovere og indrette ejendomme, var det nærliggende selv at forvandle lejligheden til deres drømmehjem.

Gulve, vægge og badeværelse fik den store tur, men den væsentligste forandring skete i køkkenet.

– Vi ville have et åbent køkken-alrum, så vi slog en væg ned, forklarer Tuomas om det rum, der nu er stort, luftigt og med trappe op til parrets kontor, hvor de arbejder med deres firma, Less is More. Den ombyggede gamle fabrik ligger lige ved en flod i centrum af Turku.Parret fik sat et Kvik-køkken ind langs hele den ene endevæg i rummet og indrettede et smukt og hyggeligt sofahjørne i den anden ende med en indbygget reol og en gigantisk, men luftig lampe fra Moooi.

– Jeg havde købt lampen som en gave til Tuomas og var nået helt hen til hoveddøren med den, før det gik op for mig, at den ikke kunne komme igennem døråbningen. Jeg måtte pakke den ud og mase den igennem døren, mens jeg holdt vejret og håbede på det bedste. Heldigvis er lampen af så god kvalitet, at den overlevede, og nu ser den bare helt rigtig ud her i vores hjem, fortæller Anna.

Stue_koekken.jpg

En væg blev revet ned, og det luftige køkken-alrum blev til. Her er meget højt til loftet med plads til både hems med kontor og kæmpelampen fra Moooi. Parret købte sofaen fra Artek på udsalg, mens de stadig læste, og den måtte sendes til opbevaring i et par år, før de fik plads til den. Sofabordene er fra Hay. Trappen fører op til kontoret.

Sort på hvidt

Anna og Tuomas elsker at lave mad og nyder at have gæster. Spisebordet står lige ved køkkenet og gør det nemt at hygge med gæsterne, samtidig med at parret rører i gryderne. Hele lejligheden er indrettet i sort og hvidt med møbler købt efterhånden, så Anna og Tuomas kunne få lige den kvalitet, de ønskede sig.

– Vi har det med at gå efter designklassikere og bliver særligt inspirerede af de bløde former skabt af Eames, Panton og deres samtidige, forklarer Tumoas, hvis yndlingsbrands dog er de nye skandinaviske firmaer Hay og Muuto. Anna og Tuomas ved, hvad de kan lide, og har en ret tidløs stil. Deres stil ændrer sig ikke meget, selvom nye trends kommer til. Og det er nemt for dem at lægge sidste hånd på indretningen, for de har samme smag.

Koekken.jpg

Vindueskarmen er heldigvis så bred, at den kan bruges til opbe-varing af kogebøger og skønne små designting, som en sort-hvid tromme, et stort kalender-ur fra Karlsson – fås f.eks. hos dubuy.dk – og en Eames-fugl, der bl.a. fås hos Paustian. Højstolen er fra Ovo.

De gode detaljer

Overalt hvor man kigger hen, mødes øjet af klassisk design, ja, selv lille Aidas højstol er moderne design, og Annas nips er af det danske designikon, Mogens Lassen. Hans Kubus-stager hører til Annas favoritter, og hun har efterhånden fået sig en hel samling af stager i forskellige størrelser. Men selvom parrets grundlæggende stil er stram og enkel, er der også plads til rejsefund, bøger og magasiner i stakke. Kunstværker står på gulvet eller på gallerihylder, så de kan nemt kan flyttes rundt på. Og sort-hvide fotografier i rammer og en enkelt guitar er også at finde i den tjekkede lejlighed, for Tuomas arbejder også som fotograf og spiller musik.

Reol.jpg

Bogreolen blev bygget ind imellem de to vinduer, da Anna og Tuomas overtog lejligheden, og den danner rammen om det hyggelige sofahjørne. Bøgerne bryder parrets sort-hvide palet. Stolene er dansk design, PK22, fra Fritz Hansen.

Spisebord.jpgParret er vild med store, luftige lamper, og her hænger Ingo Maurers pendel Zettel’z 5 over spisebordet, der består af bukke fra Hay og en sortmalet bordplade. Klassiske Eames-stole er sat rundt om bordet. Lampen var nem at finde online, til gengæld tog det temmelig lang tid at samle den.

Borddaekning.jpgAnna og Tuomas elsker både lækkert design og at kræse om gæster.

Kogeoe.jpgFordi køkkenet er en del af den store spisestue/dagligstue er der ingen overskabe, men en ø med skabe giver masser af både opbevaringsplads og arbejdsplads.

TIP
Er din indretning overvejende hvid med sort, og vil du gerne undgå, at det virker koldt, så mal en væg en varm hvid, som her. Prøv f.eks. farverne B28 Sukker eller Y31 Vanille fra Dyrup.

Koekkenvask.jpg

Køkkenet fra Kvik og skabene står langs hele endevæggen i det skønne køkken-alrum. Less is More er navnet på parrets firma.

Vugge.jpg

I stuen er der indrettet et uhøjtideligt hjørne med kunst på gulvet, trælegetøj i vinduet, dukkeseng og Tuomas’ guitar.


TIP
Dediker et hjørne af stuen til legesager og instrumenter, hvis du vil undgå, at det dominerer hele rummet.

Reol_sovevaerelse.jpg

Der hænger ikke kunst på nogen af væggene, men i soveværelset er der sat gallerihylder fra Ikea op på væggen, så fotografier og personlige minder alligevel kan få en plads.

 

Sovevaerelse.jpg

I soveværelset afslører både vinduer og murstensvæggen på smukkeste vis, at lejligheden ligger i en gammel fabrik. Det lille bord er fra Hay, mens lampen er fra Louis Poulsen.


Snup ideerne...fra Anna og Tuomas’ cool fabrikslejlighed

1. Du kan roligt slå dig løs med puder i mønstre og forskellige douce farver, hvis din indretning er meget hvid. Det giver varme og blødhed til det stramme look.
2. Vælg sorte gallerihylder til dine skiftende udstillinger af småt kunst og personlige fotografier. Det indrammer tingene på en flot, grafisk måde.

3. Der er højt til loftet i Anna og Tuomas’ lejlighed, og det har de udnyttet i børneværelset ved at sætte køkkenskabe op på væggen til opbevaring af babytøj, bleer og legesager.
4. Er din bolig meget stramt indrettet i sort og hvid, så giv den lidt liv ved at male hoveddøren med tavlelak, så familien kan skrive søde beskeder på den.

5. Gør som i 70’erne, og brug et par tomme vinflasker som lysestager – en uhøjtidelig og hyggelig løsning.
6. Det ser tjekket og samtidig hjemligt ud med en indbygget reol imellem to vinduer.

Anbefalet til dig