Danmarks næste klassiker 2024 deltagere
SPONSORERET indhold

Mød deltagerne fra 'Danmarks næste klassiker' 2024

I Danmark har vi har en stolt tradition med dansk design, hvor tidløse klassikere pryder mange danske hjem. Nu står fem nye danskere klar til at give deres bud på kommende klassikere i DR-programmet 'Danmarks næste klassiker'.

Af: Susanne Knutzen Foto: Nicolai Skov/DR
06. maj. 2024 | Bolig | ALT.dk

Nu kan vi igen følge med i, hvordan fem nye, håbefulde designere vil skabe et dansk designmødel fra bunden til færdig model, når DR's populære designprogram 'Danmarks næste klassiker' får premiere i dag.

Det er femte sæson, hvor fem dygtige møbeldesignere skal forsøge at løfte Danmarks designarv. I programmet kommer de dygtige designere på deres livs opgave; de skal lave en klassiker på bare tre uger - og gøre det seks gange.

I denne omgang er der en ny kvinde i dommerduoen, nemlig designer Pil Bredahl, som er uddannet produkt- og møbeldesigner fra Designskolen og har en master fra KADK i Bæredygtighed & Design. Hun har bl.a. været med til at grundlægge Fair Trade Designers, som bruger danske designtraditioner og moderne innovative designprocesser til at skabe bæredygtige designprojekter i udviklingslande og blandt marginaliserede mennesker.

"Jeg blev oprigtigt glad, da jeg blev spurgt om denne opgave. Gennem alle årene har 'Danmarks næste klassiker' vist en enorm styrke både som underholdning og som stærkt afsæt for danske designtalenter. I mit virke har jeg altid været meget optaget af, hvordan vi kan skabe æstetisk og funktionelt design på en ansvarlig måde. Og den know how får jeg god brug for som dommer i denne sæson, hvor talentniveauet i øvrigt er skyhøjt," fortæller Pil Bredahl.

Læs også

dommere-klassiker.jpg
Vært Mette Bluhm Rieck sammen med dommerne Pil Bredahl og Kasper Salto.

I programmet skal hun sammen med Kasper Salto skal kåre en vinder i seks forskellige kategorier.

Designerne skal nemlig komme med hvert deres bud på stol, lampe, børnemøbel, sofa, bord og ikke mindst overraskelsen, hvor designerne netop overraskes med en opgave til den virkelige verden om at lave et møbel til kunstcentret Copenhagen Contemporary.

De fem designere har vidt forskellige baggrunde, alt fra arkitekt og industriel designer til møbelsnedker og klejnsmed, så der kommer også vidt forskellige møbler ud af hovedet og hænderne på dem. 

'Danmarks næste klassiker' har premiere på DRTV og DR 1 mandag den 6. maj 2024 kl. 20.00.

Mød de fem deltagere herunder

tine (2).jpg

Tine Mouritsen

Den 49-årige møbelarkitekt bor på Østerbro med sin mand Christian og deres datter. Lige overfor familiens lejlighed ligger hendes studio, hvor hele hendes kreative univers er tydeligt fra farver til virvaret af skønne ting og designs, der fylder i rummet.

Tine er uddannet møbelarkitekt fra 2000 og havde egen tegnestue i 17 år med et bugnende CV med alt fra Le Klint og Fritz Hansen til Novo Nordisk og B&O. De seneste år har hun ikke arbejdet direkte med formgivning af møbler, men savner det. 

nichlas-klassiker.jpg

Nichlas Bjørn Jøker

32-årige Nichlas er klejnsmed, og han bor med sin hustru Julie og deres to piger i Nørresundby. Nichlas er nordjyde helt ind til benet; Hans virksomhed ligger i Nørresundby, han bor i Nørresundby, han er født og opvokset i Aalborg og taler klingende nordjysk.

Som ung spillede Nichlas som professionel i Aalborg Ishockey Klub, men en skade satte en stopper for den drøm. Efterfølgende uddannede han sig først til klejnsmed og senere også procesteknolog. I dag ejer Nichlas møbelfirmaet NICHBA, der laver enkle og stilrene møbler af stål.

Læs også

mads-klassiker (2).jpg

Mads Ingvorsen

32-årige Mads er uddannet industriel designer. Han bor med sin kæreste Maria og deres to små børn i en andelslejlighed på Vesterbro. De drømmer om at komme ud på landet og få plads, have og værksted.

Mads er uddannet industriel designer fra KADK i 2021. Før det var han i lære som kok, blandt andet på Den Røde Cottage. Han elsker stadig at lave mad og har alle køkkenmaskiner derhjemme. Derudover har han den mest imponerende krydderihylde, du nogensinde vil se i et privat hjem.

khalil.jpg

Khalil Fathi Almasri

Den 35-årige møbelsnedker, møbelpolstrer og tømrer, Khalil, bor i Hillerød med sin kone Mariam og deres to små piger. Huset var lidt af et håndværkerkøb, som han efterfølgende selv har sat i stand.

Khalil blev uddannet møbelsnedker i 2009. Han gik i gang med også at uddanne sig som møbelpolstrer i 2011, så han kunne lære dén del af faget, men færdiggjorde det aldrig, da han fik for travlt som selvstændig møbelsnedker.

anne-dorthe-klassiker.jpg

Anne Dorthe Vester

Hun kan både skriver arkitekt og snedker på sit CV, og nu også sammen med de fire andre deltager i 'Danmarks næste klassiker'.

Anne Dorthe er 40 år og  bor med sin kæreste og deres to små børn på Frederiksberg. 

Hun er uddannet fra Aarhus arkitektskole og tog senere en supplerende snedkeruddannelse fra Københavns Tekniske Skole samt fra Capellagården i Sverige. Hun har derefter arbejdet både med arkitektur og design.

 

Anbefalet til dig