Husk det væghængte toilet, når badeværelset skal indrettes

Husk det væghængte toilet, når badeværelset skal indrettes

Mange skænker ikke toilettet mange tanker, når det nye badeværelse skal indrettes, men et væghængt toilet er med til at give rummet et let og luftigt udtryk

Badeværelset er de seneste par år begyndt at fylde mere og mere i indretningen. Det er blevet et af de vigtigste rum i hjemmet, når vi skal udtrykke vores personlige stil og skabe et hyggeligt sted med plads til velvære og forkælelse.

Men mens vi ofte har helt styr på skabe, planter og armaturer, så glemmer mange toilettet, når badeværelset skal indrettes, og hvis installatøren ikke foreslår et væghængt toilet, er der mange, der slet ikke overvejer det som en mulighed og først ærgrer sig, når det nye badeværelse står færdigt med et traditionelt toilet monteret i gulvet. Og det er en skam.

Et væghængt toilet giver nemlig badeværelset et mere let og luftigt udtryk, som både understreger den personlige stil og giver mere plads.

Tekst-2_Geberit.jpg

Toilettet svæver
Rør og indbygningscisterne er elegant skjult bag væggen, og selve toilettet nærmest svæver over gulvet. Disse træk giver toilettet et let og moderne udseende og gør det ekstremt nemt at gøre rent omkring toilettet. 

Med cisternen indbygget i væggen er det kun selve skålen, der ses, og intet optager plads på gulvet. Er pladsen trang kan man vælge en kompakt toiletmodel, som er kortere, og derfor fylder endnu mindre.  

Med et væghængt toilet følger lidt flere valg end det gulvmonterede toilet. Cisternen indbygges i væggen og er som sådan ikke synlig. Det er trykknapperne til gengæld, og her er det cisternemodellen, der afgør, hvilke trykknapper du kan vælge. Vælg en cisterne i god kvalitet med et lavt vandforbrug og med mange valgmuligheder for trykknapperne, så du kan finde et udtryk, der passer til badeværelsets øvrige design.  

Kan bære en fuldvoksen isbjørn

Det kan måske virke mere langtidsholdbart at montere toilettet på gulvet, men et væghængt toilet er faktisk lige så holdbart som et stående. Holdbarheden afhænger især af cisternens kvalitet, og så er det vigtigt at sikre, at den valgte model kan repareres, hvis det går i stykker.

Her kan en VVS-installatør hjælpe med at træffe det rigtige valg og montere toilettet efter gældende regler. Er det væghængte toilet monteret korrekt, skal det ifølge internationale standarder kunne holde 400 kg – eller det samme som en fuldvoksen isbjørn. 

Tekst-3_Geberit.jpg

Revolutionerende toilet uden skyllekant

Et eksempel på et elegant væghængt toilet er Ifö Spira Art Rimfree®. Den vægmonterede toiletskål er det nyeste og mest revolutionerende inden for toiletter. Skålen er helt uden skyllekant, så der ikke kan samle sig smuds og bakterier, skålens udvendige sider er helt glatte, og monteringsbeslagene er skjulte.

Ifö Spira Art skålen er designet af Knud Holscher og er fremstillet med Ifö Clean rengøringsvenlige glasur som standard. Det kan monteres sammen med Geberits indbygningsmoduler for perfekt skyl og lavt vandforbrug.

Tekst-1_Geberit.jpg

Læs mere om Geberits vægmonterede Ifö toiletter på www.ifo.dk.