Havehus

Foto: Christian Petersen Drømmen var at få et lille udendørs opholdssted, som kunne bruges hele sommeren.

En dejlig oase fra april til september

Hele ‘Obama-skuret’ er stort set bygget af genbrugsmaterialer.

Havehuset

Havehusets bagvæg er beklædt med udskårne brændestykker, der er skruet fast på væggen. Ideen kan også bruges inden døre, hvis man har lyst til at bringe naturen ind i sit hjem.

En oase fra april til september
I et fredeligt villakvarter på Amager bor grafisk designer Dorthe Mathiesen med sin mand og deres tre døtre. Huset har en dejlig have og en skøn terrasse, men bedst af alt er ‘Obama-skuret’. Det, der nu er et hyggeligt havehus, var faktisk bare et skur med simpel overdækning til at begynde med, men drømmen var at få et lille udendørs opholdssted, som kunne bruges hele sommeren. Og efterhånden som familien fik samlet gode genbrugsmaterialer, begyndte drømmen at tage form.

Gittes mand er rekvisitør og har derfor haft mulighed for at skaffe aflagte dele fra settet på en dansk spillefilm samt scenepladerne fra Cop 15 mødet, hvor blandt andet Obama holdt tale – af samme årsag har familien også døbt huset ‘Obama-skuret’. Vinduerne er hentet hjem fra en byggeplads på Fyn, og således er familiens yndlingssted langsomt blevet stykket sammen. Det lille havehus bliver flittigt brugt, og familien nyder deres oase, fra den første forårssol bryder frem til langt ud på sensommeren. Pigerne elsker at sove derude i sommermånederne, og det er ikke sjældent, at hyggeaftener med venner, familie, rødvin og god mad er endt i skuret, med snak til den lyse morgen.

Omkring huset står kasser og krukker fyldt med årstidens blomster. For lignende genbrugskasser, prøv tinstagen.dk, kramkisten.com og augustes.com

København-plakaten sælger Dorthe gennem sit firma Vissevasse. Alle møbler og accessories er genbrugsfund, som er med til at understrege det retrolook, der er i Dorthes fine plakater. Tjek vissevasse.dk

Byg dit eget havehus

Drømmer du om dit eget Obama-skur i baghaven? Genbyg.dk og dba.dk bugner af gamle byggematerialer, der kan gøre drømmen til virkelighed. Tjek også bolius.dk, hvor du kan få værdifulde tips til både opførelse og indretning af havehuse.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Have

610x200_woordy_knap2.jpeg