Her køber du kunst på nettet
Foto: Andy Warhol // Amazon 'Roller Rover' af William Wegman, '50 people at the natural history museum' af Jason Polan og 'A Song' af William Powhida - alle hos 20x200.com

Kunstforhandler på nettet

Her køber du både fin og billig kunst på nettet

Har du ikke mange tusind – eller hundrede tusind – kroner til et kunstværk, kan du heldigvis sagtens dekorere dit hjem for væsentlig mindre.

Amazon Art
På Amazon kan du som bekendt shoppe alt fra bøger og dvd'er til skønhedsprodukter og køkkenmaskiner, og senest kan du også finde originale kunstværker. Priserne strækker sig fra et par hundrede kroner for nærmest ukendte kunstnere til flere millioner for værker af bl.a. Andy Warhol, Salvador Dalí, Marc Chagall and Damien Hirst, så der er mildest talt noget for både nybegyndere og deciderede kunstsamlere.
Amazon.com/art

Eye Buy Art
Hos Eye Buy Art finder du fotografiske print i begrænsede oplag, så du – næsten – kan få noget, som ingen andre har. Priserne er i den rimelige ende af skalaen, da de starter ved ca. 140 kr. og slutter ved ca. 8.300 kr. Blandt de dyreste kunstnere finder du navne som Jessica M. Kaufman, Amy Stevens og Lizzie Vickery. Værkerne er ofte i den kuriøse ende, og du kan således bl.a. erhverve dig et fotografi, hvor kunstneren har lavet sit fingeraftryk ud af alt fra en garnnøgle til båndsalaten fra et kassettebånd (Kevin Van Aelst) eller et billede af en pige, der står i en flyvende båd, mens hun drikker juice (Adam Rankin).
Eyebuyart.com

20x200
Shop print af originale værker fra internationale kunstnere i begrænsede oplag til priser, der er til at komme i nærheden af hos 20x200, som newyorker-galleristen Jen Bekman står bag. Webshoppen, som tidligere solgte limited edition-print af bl.a. multikunstneren William Wegman, fotografen Christian Chaize og konceptkunstneren Lawrence Weiner, lukkede tidligere på året, men åbner igen i nærmeste fremtid, så hold øje med hjemmesiden. Det er ventetiden værd.
20x200.com

Lidt billigere litografier, print og plakater
Artrebels.com
Nollimages.com
Editioncopenhagen.com
Litografisk.dk
Putitonyourwall.bigcartel.com
Wonderwall.se
Artelimited.se
Artrepublic.com
Maeght.com


LÆS OGSÅ: Kunstner laver miniskulpturer ud af farver og blyanter

LÆS OGSÅ: Kunstner kritiserer Disneys skønhedsideal med tegninger af handicappede prinsesser

LÆS OGSÅ: Derfor bærer denne kvinde altid på en madras

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Kunst og Plakater