Hyggelig minimalisme: Enkle linjer og kølige farver
SPONSORERET indhold

Hyggelig minimalisme: Enkle linjer og kølige farver

Kom indenfor og se Charlotte Cederkofs enkle, skønne stil i lejligheden på Nørrebro.

Af: Katrine Rosbjerg Weikop Foto: Pernille Kaalund
02. nov. 2015 | Bolig | BoligLiv


Hvem: Designer og kunstner Charlotte Cederkof.
Hvad: Ca. 80 kvadratmeter stor lejlighed.
Hvor: På Nørrebro i København.

www.Cederkof.tumblr.com

Charlotte Cederkof kommer oprindeligt fra Odense, men i forbindelse med sin uddannelse som designer flyttede hun for fire år siden ind i lejligheden på Nørrebro. Siden har hun tabt sit hjerte til den livlige bydel, hvor hun nu både bor og arbejder. – Her er så hyggeligt og inspirerende, og jeg elsker den afslappede ‘vi sidder og hygger på trappestenen’-stemning, der hersker i mange af gaderne, siger hun og henviser blandt andet til Stefansgade og Jægersborggade, der de seneste år har oplevet en sand opblomstring af lækre specialbutikker og hyggelige caféer. Netop i Stefansgade har Charlotte sin daglige gang, for her driver hun, sammen med fire andre, Designkollektivet, et lille butikskollektiv, hvor ejerne udstiller og sælger kunst, design og brugskunst fra egen hånd.

Genkendelig stil
Den oprindelige uddannelse som designer har Charlotte Cederkof lagt på hylden til fordel for kunsten, især enkle stregtegninger, grafiske tryk og collager i sort/hvid og blå toner. Stilen er let genkendelig og går igen i den store lyse lejlighed, der er indrettet enkelt i kølige farver kombineret med masser af træ, kobber og kunst. Mange af tingene er fremstillet af hende selv eller hendes kreative venner, og det bidrager til, at lejligheden har et meget personligt præg.

Lidt, men funktionelt
Charlotte har forholdsvis få møbler i hjemmet, og de har alle en funktion. For Charlotte er det vigtigt, at tingene kan bruges, og at hjemmet er et hyggeligt og afslappet sted, hvor hendes gæster ikke behøver at bekymre sig over, om de må sidde med fødderne på sofaen. Derfor er møblerne ofte arvestykker eller loppefund. Stort set alle møblerne er lyse og stramme i stilen, ligesom væggene overalt er kridhvide.

En kreativ og rastløs natur
– Jeg kan bedst lide, når øjet ikke bliver bombarderet med 10.000 indtryk. Enkle møbler og hvide vægge er som et rent lærred, hvor man kan lave alt muligt. Så kan man lettere lege med detaljerne, siger Charlotte. Og det gør hun. For hun er et projektmenneske, der altid er i gang med et eller andet kreativt, og hun elsker at indrette og lave om. – Jeg er rastløs af natur og bliver hurtigt træt af at kigge på de samme ting hele tiden. Hvis du kommer tilbage til min lejlighed om en måned, vil du opdage, at den har skiftet udseende. Men ikke stil, fortæller Charlotte.


Lysestagen er lavet af Pernille Rask fra Designkollektivet, mens vaserne og den fine kobberdåse er loppefund.


Kølige toner i stuen lige efter Charlottes hjerte. Det sort/hvide billede er af Stine Friis Møller. Maleriet i blå og grå toner er af Simone Renee Andersen. Den lille fugl er fra Liebe.

IDE
Charlotte har selv lavet sofabordet, der består af en stor gammel kobberbakke sat på et enkelt understel, der stammer fra et Ikea-bord.


Bogkasserne i ubehandlet lyst træ er fra XL-Byg. Det store billede har Charlotte Cederkof selv lavet, mens telefonen er købt på et loppemarked. Lysestagen fra CFFLM kan formes efter lyst.

IDE
Vil du have ro på farverne i din bogreol, så gør som Charlotte, og vend bogomslagene indad.


Stilleben med Charlottes yndlingsnuancer. Billedet har hun selv lavet, mens de små skåle er lavet af Nina Meldgaard fra Designkollektivet. Det lille bordspejl er fra Ikea.


Kig til det store sove- og arbejdsværelse, hvor en reol med tøjstativ fungerer som rumdeler.


Spisekøkkenet, der tidligere bestod af to rum, er holdt helt i hvidt og lyst træ. I loftet hænger en PH-lampe. Lignende stole fås hos Fredericia Furniture. Døren bag spisebordet giver adgang til Charlottes syv meter lange altan.


Små bordspejle fra Ikea understreger sukkulenternes skulpturelle former.


Også når det gælder tøjet, holder Charlotte mest af sort, hvid og blå. Den solide lagerreol er fra Silvan.


I et hjørne af soveværelset har Charlotte et udvalg af gamle kameraer stående. Kunstværket er en tredimensionel udgave af en af Charlottes tegninger, som hun har bukket af metaltråd.

IDE
Er du fiks på fingrene, så lav dit eget kunstværk af ståltråd, som du bukker i form efter en simpel skitse.


Det gamle skab er et arvestykke, som Charlotte har malet hvidt. Det gemmer på glas, porcelæn, bøger, spil og ting i farver, der ikke passer til den øvrige indretning. Det sort/ hvide billede er af Victor Flyvbjerg.


Charlotte er vild med kobber og glæder sig dagligt over den fine bakke, hun har arvet efter sin mormor. Den lille platte er fra Anne Black.


Et kig ind i Designkollektivet, som Charlotte Cederkof driver sammen med fire andre designere/kunsthåndværkere. Se mere på Designkollektivet.dk.

► SE OGSÅ: Fotografens hjem: Landlig idyl med rå kontraster
► SE OGSÅ: Varme toner i funkisvillaen
► SE OGSÅ: Hyggelig lejlighed: Signes grønne oase