IKEA FÖRNYAD
Foto: IKEA Slå dig løs med IKEAs nye, legesyge særkollektion FÖRNYAD.

Fransk storbycharme og legesyg kreativitet: 5 favoritter fra IKEAs nye særkollektion

Send dine børn Back to School med IKEAs legesyge særkollektion FÖRNYAD, der henter inspiration fra en af Paris’ ikoniske modebutikker, legeuniverset og studielivet.

Husker du den ikoniske, franske Colette? Konceptbutikken, der har trukket fashionistaer, stilikoner og modepersonligheder til Rue Saint-Honoré i hobetal, men som valgte at lukke tilbage i 2017?

IKEA kan ikke give dig butikken tilbage. Men de har tænkt sig at forsøge.

Med den nye særkollektion FÖRNYAD har møbelgiganten nemlig allieret sig med den tidligere kreative direktør for Colette, Sarah Adelman. Sammen med grafisk designer Craig Redman, der står bag tegneseriefiguren Darcel, har hun skabt en legesyg kollektion, som kombinerer storbyens charme med studielivets festlige farver.

LÆS OGSÅ: 15 smukke møbler i fransk flet

I fuldstændig forlængelse af Colettes årligt tilbagevendende indslag, har de nemlig ladet sig inspirere af temaet Back to School til kollektionen, der skal give nyt liv til både børne- og teenageværelser.

- Med FÖRNYAD har vi skabt et legesygt og farverigt univers fyldt med farver og grafisk print for at hylde skolelivet og minde de unge mennesker om at have det sjovt og lukke kreativiteten ind i en travl hverdag, fortæller Sofie Kragh Ingvorsen, Commercial PR Responsible hos IKEA Danmark.

Det er ikke svært at finde hverken det sjove eller kreative i særkollektionen, som blandt andet inkluderer et lille bakkebord med blå noter, et spraglet sofabetræk og legesygt service.

LÆS OGSÅ: 7 nye favoritter fra IKEA: Glem alt om sarte farver

Nyt liv til gamle ikoner

Colette var i sin tid synonymt med det parisiske shoppingliv, og derfor har Sarah Adelman og Craig Redman ladet sig inspirere af byen, hvor det hele startede, og udviklet et print med inspiration fra de parisiske parker, som går igen i de fleste af kollektionens produkter, herunder på en nyfortolkning af den en klassiske IKEA-indkøbspose, FRAKTA.

De blå prikker er hentet med fra Colettes logo, ligesom Craig Redmans genkendelige Darcel-figur også har fundet vej til såvel print som alle andre produkter.

LÆS OGSÅ: 43 møbler: Sådan indretter du en lille lejlighed

- FÖRNYAD er helt igennem skæg og ballade. Ved at bruge farver og simple former rammer kollektionen både Colettes og min verden og mikser de to på den mest fornøjelige måde, fortæller Craig Redman.

Særkollektionen FORNYÄD lander i alle IKEA-varehuse den 7. juni, og ved du ikke, hvor du skal starte, har vi udvalgt fem favoritter til dig herunder.

Sofabord.jpg

Alliér dig med et sofabord, du nemt kan flytte rundt på, og som har hylder nok til computer, papirer, magasiner og hvad du ellers lige har liggende.

FÖRNYAD sofabord på hjul, 599 kroner.

Notesbog.jpg

Hold styr på noterne med en fin notesbog, der kan lyse selv en kedelig regnvejrsdag op.

FÖRNYAD 2-i-1 notesbog, 29 kroner.Service.jpg

Porcelænet, som er inspireret af Darcel, gør med garanti spisetiden mere festlig!

FÖRNYAD service /4 dele, 119 kroner.

pose.jpg

Pep din klassiske, blå indkøbspose op med denne fine nyfortolkning, der med garanti gør vaske-tjansen mere legesyg.

FÖRNYAD Indkøbspose, 15 kroner.

Etui.jpg

Figuren, der kan ses på de fleste af kollektionens produkter i forskellige finurlige former, hedder Darcel og er opfundet af Craig Redman. Darcel er oprindeligt en tegneseriefigur, der beskriver livet i New York på sin egen personlige måde, men her kan du finde ham som trækmekanisme på lynlåsen.

FÖRNYAD etui til tablet, 99 kroner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, IKEA og Shopping