Mette Hansen bolig

Foto: Tia Borgsmidt Kom indenfor i Mette Hansens fint pyntede bolig.

Mette elsker at pynte op til jul: "Jeg kan godt lide, når tingene er lidt skæve og ser tilfældige ud"

Som butiksejer og tidligere dekoratør elsker Mette Hansen at pynte op til jul – både i butikken No 217 og i hjemmet i Valby. Faktisk elsker Mette julen så meget, at hvis det stod til hende, ville julen vare i mindst tre måneder.

Mange kan nok blive enige om, at julemåneden er en hyggelig måned, med alt hvad det indebærer af fester, julepynt og gaver. Langt de fleste synes dog, at julen starter alt for tidligt, og de sætter også pris på at kunne starte på en frisk i januar. Men ikke Mette Hansen. Hvis hun kunne bestemme, ville julen allerede begynde i november og først slutte til februar.

"I julemåneden er vi mere sammen og kærlige ved hinanden. Vi hygger os og holder mørket væk med lyskæder og stearinlys. Hvorfor kan det ikke være sådan i længere tid? I december skal det hele komprimeres på kort tid og det giver bare stress og jag. Og æbleskiver smager jo også godt i januar", siger Mette.

Hun og manden Kim er selv gode til at strækken hyggen ud over længere tid. Der tyvstartes allerede i november med lyskæderne, og den hvide gløgg nydes et godt stykke ind i januar. Pynten kommer også tidligt frem, og kan få lov at blive længe. Mette og Kim ejer interiørbutikken No 217 på Valby Langgade, og her bliver der også julet igennem.

Mette elsker at pynte op til jul, og selvom der skal sørges for julestemning i både hjemmet og butikken, er det noget hun glæder sig til at komme i gang med.

Kogler skaber julestemning.
Kogler kan altid være med til at skabe en skøn julestemning, og Mette samler flittigt, når hun er på gåture i skoven. Her pynter de i haven i et zinkfad samt i små potter.

Det skæveste træ på Grønttorvet

Som tidligere dekoratør og merchandiser har Mette i den grad sans for at skabe hyggelige og smukke rammer. I villaen i Valby, hvor familien har boet i 20 år, er der i hvert fald ikke sparet på hyggen. Her finder man smukke ting fra naturen som gran, kogler, juleroser og eukalyptusgrene, samt papirpynt i brændte nuancer på træet og store hvide stjerner i vinduerne.

Og så er der det smukt dækkede julebord, som Mette elsker at gøre sig umage med, når der kommer gæster. Så pyntes bordet med kogler og gran, levende lys i fine stager og smukke farvede glas.

"Borddækningen og selve julepynten er vigtig, men det må heller ikke blive for pænt og opsat. Jeg kan godt lide, når tingene er lidt skæve og ser tilfældige ud. Jeg er somme tider kommet hjem fra Grønttorvet med det mest skæve træ, fordi det er sjovt og anderledes. Ting fra naturen kan bare noget helt særligt", fortæller Mette.

Julebord med farvede glas, gran og kogler.
Julebordet er pyntet og klar til gæster. Mette elsker at gøre noget særligt ud af borddækningen i julemåneden, og hun pynter altid med farvede glas, gran, kogler og forskellige stel, som hun har samlet på. Stolene og pendlerne i læder er fra Sol & Luna, der forhandles hos No 217.

En helt speciel gave

Mette elsker også at gøre noget særligt ud af julegaverne, og hun synes ofte selv, at indpakningen er sjovere, end det der ligger indeni. Familien har en tradition, der går ud på, at de voksne trækker lod om hvilken voksen, de skal give en gave. På den måde skal hver især kun sørge for én gave udover dem til børnene.

"Det er en tradition, som jeg holder meget af, da man gør noget ekstra ud af den ene gave. Så kan man rigtig forkæle denne her person, og samtidig slipper man for pakkeræset", fortæller Mette.

Selvom der er travlt i juletiden, kan Mette sagtens finde på lige at male en væg i en ny farve. Hun elsker den forandring det giver, og farverne må gerne passe til årstiden. Mette har for nylig malet to vægge i stuen, den ene i en støvet blå, og den anden i en varm terrakotta.

"Jeg maler somme tider hvidt for at få visket tavlen ren. Men det holder ikke længe, da jeg ikke kan undvære farver. De giver varme og hygge og gør, at jeg føler mig hjemme. Her i julen er jeg især glad for den terrakottafarvede væg, da jeg synes, at den spreder ekstra varme og julestemning", slutter Mette. 

For 20 år siden faldt familien for det hyggelige hus i engelsk stil.
For 20 år siden faldt familien for det hyggelige hus i engelsk stil. Da de skulle skifte vinduerne ud med nye, undrede naboerne sig over, at de ikke valgte hvide sprossede vinduer. Men parret syntes, at de brune passede bedst til husets oprindelige engelske cottagestil.
Mette har en skøn samling af ting og service i det store vitrineskab i stuen. Her et lille udvalg i form af Alfi  kander og porcelæn fra Pillivuyt.
Mette har en skøn samling af ting og service i det store vitrineskab i stuen. Her et lille udvalg i form af Alfi kander og porcelæn fra Pillivuyt.
Funktionelt hvidt køkken i Mette Hansens hjem.
Da parret flyttede ind for 20 år siden, satte de nyt køkken i. Nu er køkkenet knap så nyt, men det fungerer stadig fint. Væggen har været malet et utal af gange, men lige nu er den hvid. De åbne hylder er Mette især glad for, for hun elsker at kunne kigge på tingene og flytte rundt efter behov.
I entreen pynter en stor mistelten side om side med en juletræsplakat fra HK Living. Stolen er ligeledes fra HK Living, og knagerækken er fra Stol & Stage.
I entreen pynter en stor mistelten side om side med en juletræsplakat fra HK Living. Stolen er ligeledes fra HK Living, og knagerækken er fra Stol & Stage.
Flot billedvæg ved siden af det store skoleskab.
Ved siden af det store skoleskab har Mette lavet en flot billedvæg. Øverst et litografi af Mogens Andersen, i midten et billede malet af Kresten Havgaard, og nederst to dansende myg af Paul René Gauguin.
Dækket julebord.
Mette har dækket smukt op til julefrokost med røde vinglas fra Ikea og grønne champagneglas fra Nordal. De brune tallerkner er fra Pillivuyt og de små hvide og sorte tallerkner er fundet i en lille butik i Paris.
Gammel kommode, som er et loppefund.
Den gamle kommode er et loppefund, som Mette bruger til parfume, creme og smykker. Buddhafigurerne er fra forskellige rejser i Østen.
Julestjerner indenfor i rosa farver.
Mette elsker at bringe naturen indenfor, ikke mindst i julen, hvor hun altid går efter juleroser og julestjerner i rosa farver. Ved siden af står en lysestage med forstørrelsesglas fra Artilleriet.
Ballerina lavet af en kunstner og rejsefund.
Ballerinaen fik Mette foræret af en kunstner, hun engang arbejdede for, og den har stor betydning for hende. De forskellige kurve er alle rejsefund fra Bali, og den fine mistelten i forgyldt kobber er købt i en lokal blomsterbutik.
Som sengegavl bruger Mette to gamle fløjdøre. Puderne er fra Bungalow og trykkene i rammer er fra Pernille Folcarelli.
Som sengegavl bruger Mette to gamle fløjdøre. Puderne er fra Bungalow og trykkene i rammer er fra Pernille Folcarelli.
Knagerække i soveværelset.
I soveværelset hænger også en gammel knagerække som praktisk opbevaring til smykker, yogamåtte og hatte. Kurve- tasken og rygsækken er fra Bali, som er parrets favorit- rejsedestination.
En simpel og fin adventskrans.
En simpel men fin adventskrans. Mette har lagt en hørkrans i et fad og pyntet med nødder, adventstal fra Muubs, snefnug fra Illums Bolighus og rosa bloklys.
Stue indrettet i flotte brændte nuancer.
Stuen er indrettet i flotte brændte nuancer som rød, terrakotta, rosa og beige. Det giver et varmt og roligt udtryk, og der er ikke behov for meget pynt for at skabe hygge. Mette har blot tilføjet store papirstjerner fra Bungalow og sat røde bærgrene i en vase. Sofa og sofabord er fra HK Living, den sennepsfarvede gulvpude er fra Christina Lundsteen, loungestolen er fra Encoded og lamperne er fra Design by Us. Vitrineskabet er et loppefund.

Hvem & hvor?

  • Hvem: Mette & Kim Hansen, ejere af interiørbutikken No 217.
  • Hvad: Hus fra 1946 på 107 kvm i grundplan.
  • Hvor: Valby.

@no217.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Jul