Kristine Aassved Storeide bolig

Foto: Irene Sandved Lunde Hos stylisten Kristine Aassved Storeide er der mange langtidsholdbare løsninger.

"Jeg bruger meget gerne farver, men holder mig helst inden for én farveskala for at få den ro, jeg ønsker"

Kristine arbejder godt nok som indretningsarkitekt, men det betyder ikke, at hendes hjem er i konstant forandring. Hjemme i tyrolerhuset lidt uden for Oslo ønsker hun sig nemlig en rolig og uforanderlig base til familien på fire.

Jeg ommøblerer egentlig så lidt som muligt. Når tingene har fundet sin plads, holder jeg af det, som det er. Jeg skifter heller ikke sofapuderne ud, før de trænger. Jeg har dem, til de går i stykker, fortæller Kristine Aassved Storeide, der arbejder som indretningsarkitekt.

En stor del af hendes hverdag går med at tænke på eller arbejde med interiør. På jobbet sker der meget rent visuelt, og derfor har hun behov for at falde helt til ro derhjemme. Det er dog ikke ensbetydende med, at hun ikke går og pusler eller fikser ting i huset. Når hun gør noget, skal det være langtidsholdbart. Sammen med manden Einar købte hun tyrolerhuset på Fetsund i norske Akershus lidt uden for Oslo i 2011. Der var en del at tage fat på både inde og ude. Væggene blev helspartlet og malet, taget blev malet, gulvene blev slebet og lakeret, køkkenet blev skiftet, og udenfor blev der fjernet en masse jord og nogle store træer, som tog udsigten.

De gjorde det meste af arbejdet selv med god hjælp fra familien, og Kristine blev efterhånden ekspert i fuldspartling af vægge. Hun var gravid med sønnen Birk, da de blev pudset op, og Bastian var kun et år. Under spartlingen sov de hos Kristines mor, og dagene blev lange, først med arbejde og derefter spartling om aftenen. Kun fire dage efter, de var flyttet ind, blev Birk født.

– Det var en meget opslidende proces, og det er ikke noget, jeg vil gøre om igen. Heldigvis tænkte vi os godt om og tog nogle velovervejede valg, som vi kan leve med længe. Vi er stolte af det, vi har nået at få gjort.

Både Kristine og Einar er æstetisk anlagt, og de diskuterer sig altid frem til løsninger i huset. De gør alt i fællesskab og er for det meste enige, men i den sidste tid har navnlig én ting været årsag til diskussion:

– Vi er lidt uenige om et foto af Håkan Hellström, som Einar gerne vil have på kontoret. Selv er jeg ikke så begejstret, siger Kristine med et smil.

”Jeg ommøblerer egentlig så lidt som muligt. Når tingene har fundet sin plads, holder jeg af det, som det er”
Kristine Aassved Storeide

Kristines tre bedste tips til indretning:

  • Flyt ind i dit hjem, før du laver om, og fald ikke for fristelsen til at købe alt i et møbelvarehus for at blive færdig. Det værste er at sidde i et hus, som ligner noget fra et katalog.
  • Tænk funktion som det første. Hvordan skal du bruge rummet? Start ikke med puderne, men med de store linjer og de større møbler.
  • Vent med at købe tingene, til du finder det helt rigtige. Flyt ind, og find ud af hvad du behøver med tiden. Mærk efter, og køb gerne brugt, hvis du kan.
Stue_2.jpg
Sofaen i stuen er fra iKeA og er et af de få møbler, Kristine og einar har købt nyt. Kristine lavede plantebordet ved siden af sofaen for længe siden, da hun studerede ved Kunst- og Håndværkerskolen. Hun synes, det er morsomt, at både formen og materialet er topmoderne i dag. tæppet er fra IKEA.

En kreativ åre

Nogle kompromiser må man dog indgå, når man bor flere under samme tag, og sammen har de skabt et fint miks af lidt nyt, meget brugt og skøn kunst.

På væggene har de valgt douce farver som gråt, grønt og blåt.

– Jeg bruger meget gerne farver, men holder mig helst inden for én farveskala for at få den ro, jeg ønsker, fortæller hun. Når Kristine skal købe møbler, handler hun helst brugt på Finn. no, som svarer til Dba.dk i Danmark, der bliver hyppigt besøgt for både køb og salg. Hun finder også en masse på loppemarked og tager gerne uden for de større byer for at gøre de bedste fund. Kristine er desuden en kreativ sjæl, der ofte laver tingene selv.

Køkkenet var i fyrretræ og havde rød vægfarve, da de overtog huset. Nu er det holdt i sort, douce farver, og der er tapet på væggen og en praktisk håndbygget bænk ved spisebordet.

– Køkkenet er absolut en favorit, men vi kan egentlig lide og bruger alle rummene i huset. Alt er åbent, og rummene er sammenhængende.

Bænken ude på terrassen er et gør-detselv projekt.
Bænken ude på terrassen er et gør-detselv projekt. Det sorte blomsterstativ har Kristine lavet af et understel og en frugtkurv.
Tyrolerhusene er oprindeligt fra Schweitz, men blev også almindelige i bjergene i Tyrol.
Tyrolerhusene er oprindeligt fra Schweitz, men blev også almindelige i bjergene i Tyrol. I Norge havde tyrolerhusene deres storhedstid i 80’erne.
Tv-stuen er spændende indrettet med det store maleri af Vibeke Slyngstad på væggen og store, tyske keramikkrukker, som familien samler på.
Tv-stuen er spændende indrettet med det store maleri af Vibeke Slyngstad på væggen og store, tyske keramikkrukker, som familien samler på. Dem kan du finde på loppemarked eller i genbrugsbutikker. Det grønne bord er et loppefund, mens det hvide bord er fra Åhléns.
Den fine puf i skind stammer oprindeligt fra Indien.
Den fine puf i skind stammer oprindeligt fra Indien. Einars grandonkel havde den med hjem fra en rejse og forærede den til sin søster, som var Einars bedstemor. Efter hende fik Einars mor den, og nu er den havnet her.
Kontoret er familiens kreative zone.
Kontoret er familiens kreative zone. Einars musikinteresse og Kristines fotointeresse ses tydeligt i interiøret. Billedet af Håkan Hellström er parret lidt uenige om, men det har foreløbigt fået lov til at blive. Væggen er malet med Jotun Balance.
String-hylden fås i Designdelicatessen.
String-hylden fås i Designdelicatessen. Væggen er malet med NCS S 2005-G20Y, som alle farvehandlere kan blande. 
Reolen i køkkenet er fra Ikea, og her opbevarer Kristine ting, som både ser fine ud, og som kan bruges.
Reolen i køkkenet er fra Ikea, og her opbevarer Kristine ting, som både ser fine ud, og som kan bruges. Bemærk, hvordan de grønne farver fra planter, pynteting og væggen får det hele til at hænge sammen. 
Spisestuen har møbler fra loppemarkeder og den norske variant af Den Blå Avis, Finn.no, men Kristine indrømmer, at hun ønsker sig Y-stolene fra Hans J. Wegner.
Spisestuen har møbler fra loppemarkeder og den norske variant af Den Blå Avis, Finn.no, men Kristine indrømmer, at hun ønsker sig Y-stolene fra Hans J. Wegner. Loftslampen er fra Normann Copenhagen. Væggen er malet med vægfarven NCS S 1502-Y. 
Køkkenet var i fyrretræ og havde røde vægge, da parret overtog huset.
Køkkenet var i fyrretræ og havde røde vægge, da parret overtog huset. Efter oppudsningen er det blevet et godt rum at være i. Både Einar og Kristine elsker at lave mad. Køkkenet er fra HTH, og tæppet på gulvet er egentlig et vægtæppe, som Kristines morfar har lavet. I hjørnet er der blevet plads til en lille kaffebar. Kopper og kander er let tilgængelige på væghylden. Væggen er malet med NCS S 2005-G20Y.
Soveværelset er holdt i en lys, blålig tone (farvekoden er NCS 2 2005 Y20R).
Soveværelset er holdt i en lys, blålig tone (farvekoden er NCS 2 2005 Y20R). Gardinerne fra Ikea hænger på en skinne fra Maxbo. Skinnerne er sat fast helt oppe ved loftet. På den måde føles vinduerne større.

Hvem og hvor?

Hvem: Kristine Aassved storeide, 35 år, hendes mand einar, 36 år, bor sammen med sønnerne Bastian, 6 år og Birk på 4 år. Hun arbejder som indretnings- arkitekt hos Scenario indretningsarkitekter. Einer er Logistics Controller i Norgesgruppen.

Hvor: 180 kvadratmeter stort hus på fetsund i Akershus i Norge.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg