Mette Beck Adsbøls bolig

Foto: Mette Beck Adsbøl

Ugens instagram-bolig

Indretningskonsulent Mette Beck Adsbøls bedste tip: Derfor skal du ikke kun male én væg

Køkken og stue er ét stort rum på 100 kvadratmeter hjemme hos Mette Beck Adsbøl. Farmors gamle stol er blevet cool igen med nyt stof, og hun fortryder altid, hvis hun køber ”ting, der minder om” fremfor den ægte varer. Kig med, når indretningskonsulenten her viser sin bolig frem.

Køkken og stue er ét stort rum på 100 kvadratmeter hjemme hos Mette Beck Adsbøl. Farmors gamle stol er blevet cool igen med nyt stof, og hun fortryder altid, hvis hun køber ”ting, der minder om” fremfor den ægte varer. Kig med, når indretningskonsulenten her viser sin bolig frem.

Når hun træder ind i et nyt rum, begynder Mette Beck Adsbøls tanker straks at gå:

Hvordan vil det bedst blive udnyttet med gardiner, hvor skal møbler placeres, eller hvad kunne være gode farver på væggen?

Tankerne falder faktisk så naturligt for hende, at Mette Beck Adsbøl i efteråret 2019 valgte at gå selvstændig som indretningskonsulent.

Selv bor hun på landet i Nordsjælland med sin familie, og hun holder af at indrette sig med tidløse ting, der holder år efter år. 

Mød her Mette Beck Adsbøl, som står bag Instagramprofilen @mette_beck_adsbol_indretning

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Mette Beck Adsbøl, er 41 år og bor på landet i Nordsjælland ved skov og sø sammen med min mand Mikkel og vores to drenge, August på 10 år og Karl på 6 år. Jeg gik selvstændig som indretningskonsulent i oktober 2019. Derudover designer jeg også interiørting, som jeg har manglet til vores eget husprojekt, og de er lavet ud fra mine værdier om høj kvalitet, gode materialer, æstetiske og langtidsholdbart design.

Stue

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid elsket at skabe universer, hvor jeg sammensætter ting og forskellige materialer. Rum falder mig naturligt, kan man sige. Med tiden kunne jeg mærke, at jeg ikke kunne lade være med at rykke lidt rundt på ting, se et gardin for mig til lige netop dét hjørne og så videre, når jeg trådte ind i et nyt rum. Jeg havde lyst til at skabe og bruge min kreative side.

Beskriv din stil?

Jeg elsker naturmaterialer, godt håndværk og vælger næsten altid ud fra devisen om, at det skal holde i mange, mange år – især når det gælder de lidt større udskrivninger, som et køkken, en sofa, et gulv og i den dur. Så kan jeg lege med nye farver på væggen, et fint mønster til puffen eller lignende, men overordnet er min stil et miks af nyt og gammelt, og jeg er ikke dikteret af tidens trends.

Pejs

Hvad bliver du inspireret af?

Vi elsker at rejse, og der finder jeg stor inspiration til farver og materialesam-mensætninger. Museer er også altid inspirerende – og akvarier, jeg elsker at kigge på fisk. De kan have de skønneste farver og være en øjenåbner for nye miks.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Et nyt tæppe til sofaområdet. Det er lavet af fem kvinder i Atlasbjergene og er i uld med lang luv, det er så dejligt at træde på.

Tæppet erMettes seneste køb til boligen.
Tæppet er Mettes seneste køb til boligen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har min farmors stol, som jeg har haft med mig fra mit gamle værelse hos mine forældre. Den har senere fået nyt stof på fra Helene Blanche. Før så stolen meget tung og gammeldags ud med broderier, så selvom den havde en stor affektionsværdi for mig, blev den altid sat ind i det rum, vi brugte mindst.

Men med det nye stof har den fået et mere moderne look, så nu står den i soveværelset. Den er hyggelig, og jeg elsker at bruge gamle møbler, da kvaliteten dengang var høj.

Farmors stol har fået nyt moderne look med lækker betræk fra Helene Blanche.
Farmors stol har fået nyt moderne look med lækker betræk fra Helene Blanche.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg drømmer om at købe Den Trætte Mand fra by Lassen (designet af arkitekt Flemming Lassen i 1935, red.) til at hygge, slænge og læse i.

Stue

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg sparer hellere lidt længere, hvis der er noget, jeg virkelig gerne vil have, for når jeg en sjælden gang imellem er gået på kompromis og har købt noget, der minder om, ender jeg aldrig med at blive glad for den ting. Jeg tager tingene i etaper, og derfor gør jeg også altid det, når jeg rådgiver om boligindretning, at jeg laver en indkøbsliste, så mine kunder kan købe tingene i prioriteret rækkefølge, og når økonomien er til det.

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum er helt klart vores køkken/stue, der er ét stort rum på cirka 100 kvadratmeter. Det er her, hvor vi alle opholder os det meste af tiden.

Koekken.jpg

Det næste, der skal ske i jeres hjem?

Næste projekt er den store terrasse mod søen, hvor vi er hele sommeren. Vi skal have lavet små oaser med forskellige krukker og ud på loppemarked for at finde en smuk fletstol.

Vaskemøblerne er fra Københavns Møbelsnedkeri og vaskene i granit har Mette og Mikkel selv hjemtaget fra Bali. Lamper fra Bestlite.
Skabene er fra Københavns Møbelsnedkeri, og håndvaskene i granit har Mette og Mikkel selv
hjemtaget fra Bali.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Hvide vægge og masseproducerede designting.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Miks nyt og gammelt og med ting, der har betydning for dig
  2. Følg aldrig tidens trends
  3. Når du maler, så mal hele rummet og ikke kun én væg. Jeg oplever tit, at folk er lidt forsigtige med farver og varsomt prøver med en enkelt væg, men det er ikke så farligt… Og så har det ikke samme effekt og giver ikke på samme måde den hyggelige stemning, som når hele rummet - og også gerne karme og døre - males i samme farve. Det giver ro for øjet og er rart at være i.

Soveværelse

Hvilken ting holder du mest af i din bolig?

Jeg elsker min Wegner-loungestol model CH22 fra Carl Hansen & Søn. Den er lavet i røget egetræ og papirflet. Det er mit meditationshjørne, og drengene sidder ofte og læser i den.

Følg selv Mette Beck Adsbøl på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk