Mette Mackeprang bolig

Foto: Tia Borgsmidt Kom indenfor i Mettes hyggelige hjem.

Nybygget træhus: "Vores hus skal først og fremmest være et rart sted at være"

En afstemt farveholdning og store, lyse rum med ekstra loftshøjde er opskriften på balance i det nybyggede hus i Viborg. Mette Mackeprang har fyldt godt op med loppe- og rejsefund for at bløde husets rene linjer op og for at skabe sommerhusstemning hele året.

Det var egentlig en periode med stress, der blev årsagen til, at Mette og Claes fik bygget det sorte træhus med ekstra højt til loftet. Da Mette Mackeprang blev ramt af stress, blev sygdomsperioden et ”point of no return”. Hun så sig nødtaget til at finde ud af, hvad det var for et liv, hun gerne ville leve, blev certificeret stresscoach og sprang ud som selvstændig rådgiver.

"Jeg tog mit liv op til revision og spurgte mig selv: hvad er vigtigt for mig?", fortæller Mette. Vendepunktet betød også, at hun og Claus besluttede sig for at tegne et nyt hus, der kunne danne rammen om det liv, de fremadrettet gerne ville leve.

De boede i en murermestervilla fra 1930’erne i Viborg, da de fik muligheden for at bygge på grunden, der lå blot 50 meter fra deres hjem.

Smuk og lys stue.
Fra spisestuen er der kig gennem dobbeltdørene til soveværelset. Spisebordet består af billige bukkeben fra Ikea og en gammel træbordplade, som Mette har malet matsort. De hvide Thonet-inspirerede træstole er Ikea-stole fra 70’erne, som er malet hvide. Skalstolen er en Eames-model. Det store, mørke maleri har Claus fået via kunstforeningen på sit arbejde. Tæppet er fra Rugsolid.

"Vi købte grunden, før vi havde solgt vores gamle hus, så vi havde ikke travlt med at bygge. Vi følte os på forkant, og derfor blev det ikke en stresset periode", fortæller Mette.

En lokal håndværker byggede træhuset, som har fået et let nordisk udtryk. Parret har prioriteret gode materialer, Douglas-lamelgulve, gulvvarme og sprossevinduer.

"Vores hus er atypisk i forhold til kvarterets andre huse, men det er blevet lige præcis, som vi ønskede os. Vi ville have sommerhusstemning året rundt, velvære og et hjem, vi kunne ånde i. Jeg nyder at sidde med åbne døre om morgenen over en kop kaffe og kigge ud i haven", fortæller Mette.

facade.jpg
Udefra er Mette og Claus’ hus præget af rene linjer, som bliver blødt op af de sprossede vinduer og af en hyggelig indretning med klassiske havemøbler, bløde tekstiler og blomster i krukker. Havemøblerne er fra et byggemarked.

Ledersparring derhjemme

Omgivelserne er vigtige for Mette, og hun indretter med rolige farver og rene flader. Som ung uddannede hun sig til dekoratør og har altid interesseret sig for boligindretning. Den kreative baggrund ses tydeligt i boligen, som er indrettet med få velvalgte ting og med gamle møbler, som Mette har fundet brugt. Mette elsker loppemarkeder, og hun smutter altid forbi bagagerumsmarkederne i sommermånederne.

"Vores hus skal først og fremmest være et rart sted at være, og jeg finder stor ro i at arbejde hjemme. Jeg forener mit arbejdsliv med mit hjem, og jeg skal ikke bruge kræfter på at holde de to ting adskilt. Det er et bevidst valg, og det fungerer godt for mig", fortællere Mette, der har specialiseret sig i at hjælpe andre med at komme i balance med sig selv.

Målet er at bevare overskuddet til, det man har sat sig for.

"Jeg inviterer også gerne lederne hjem til mig, for jeg vil gerne give dem en personlig oplevelse, hvor man sidder i skønne rammer. En kop kaffe i stuen er helt centralt i det omsorgsfulde møde med mine kunder", fortæller Mette.

Fine skærebræt i køkken.
Mette kombinerer det rene udtryk i køkkenet med mere rustikt tilbehør i form af loppefund, håndværk og skærebrætter i forskellige materialer.
Lyst hvidt køkken med masser af lys.
Køkkenet er placeret i sit eget rum og består af et hvide Ikea-moduler kombineret med et Vola-armatur og forskellige loppefund. Over døren er der indbygget et sprossevindue for at give lys til entreen.
Stue med vitrineskab.
Vitrineskabet har Mette fundet brugt og fået bakset hjem. Det var oprindeligt cremefarvet, men hun har malet det hvidt, så det passer til stuen, og i dag opbevarer hun alt fra bøger til æsker og nips bag glaslågerne. Tæppet under spisebordet er fra Rugsolid.
Fint indrettet skrivebord.
Mette har indrettet et kontor i et af husets værelser, som er lavet, så væggen på sigt kan væltes mellem de to rum. Skrivebordet er indbygget i nichen. Væggen over skrivebordet er beklædt med en stor, lysegrå plade, der købt i et byggemarked. Skamlen er fra Ikea.
I entreen er en knagerække der er et loppefund.
Knagerækken er et genbrugsfund, den hæklede taske er fra Aiayu, og det prikkede stofnet er fra Moshi Moshi Mind. Det ægte gulvtæppe er endnu et af Mettes mange loppefund.
Fint gæstetoilet med spejl.
På gæstetoilettet hænger et spejl fra A simple Mess. Vasken er fra Duravit, og armaturet er et Vola. Den lyseblå skammel er købt på et loppemarked.
Fint og lyst soveværelse.
Soveværelset er holdt helt enkelt med en seng, et sengeborg og væghængte Bestlite-lamper. Sengetøjet er fra By Nord, og den sorte skammel er et loppefund
Niche i soveværelset.
I en niche i soveværelset er der lavet et indbygget skab med enkle hylder fra et byggemarked.
Udendørs havebord.
For Mette er det velvære at slå dørene op og nyde morgenkaffen på terrassen. Havemøblerne er fra Skagerak.
Mette og Claus’ hus ligger i et ældre kvarter  omgivet af gamle villaer. De har forsøgt at skabe et hus med et rent udtryk, som dog alligevel taler sammen med de  andre huse i kvarteret.
Mette og Claus’ hus ligger i et ældre kvarter omgivet af gamle villaer. De har forsøgt at skabe et hus med et rent udtryk, som dog alligevel taler sammen med de andre huse i kvarteret.

Mettes 5 bedste tips til at indrette nybyggeri

  1. Hold fast i den stemning, der er vigtig for dig, f.eks. en god følelse af lækre materialer.
  2. Kom ud og saml en masse inspiration til indretningen. Find små finesser og ideer på Instagram.
  3. Blød nybyggeriets rene linjer op med f.eks. tekstiler, gardiner og tæpper.
  4. Indret med gamle, personlige ting, der kan give kontrast til det nye. Gå evt. på loppemarked og find skæve ting, hvis du ikke selv har arvet en masse møbler med historie.
  5. Tag dig god tid frem for at købe alt, hvad du har brug for på én gang.

Hvem & hvor?

Hvem: Mette Mackeprang, ledelsesrådgiver, supervisor, certificeret stresscoach og indehaver af mind:mission sammen med Claus Mackeprang, politiassistent og deres yngste hjemmeboende datter Lucca på 17.

Hvor: Nybygget træhus på 140 kvm i Viborg. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning