Mona Grandjean-Thomsens bolig

Foto: Martin Sølyst / Martinsolyst.dk Der er fuld knald på farver, mønstre og kunstgenstande i Monas toværelseslejlighed i Hvidovre

Sådan pifter du dit hjem op med dekadente vintagefund og smukke tapeter

Stormønstrede tapeter, metaller og fine vintagefund er ingredienserne i stylist Mona Grandjean-Thomsens boligindretning. Se her, hvordan Mona trodser alle indretningsregler. Hun mener nemlig, at det mangfoldige og modige er den bedste rettesnor, hvis du skal indrette dig personligt.

Mona Grandjean-Thomsen er bestemt ikke typen, der går og leder længe efter en sofa eller et bord.

– Det er snarere tingen eller møblet, der viser sig ved et tilfælde, der skaber et behov og på den måde kommer til at forme vores bolig. Det kan foregå på få minutter, og jeg ofrer ikke mange analyserende tanker på sådanne anskaffelser, fortæller Mona om det, hun kalder ”øjeblikket” i forbindelse med sine interiør- og modefund.

Hun bor med sin kæreste Anders i en toværelses lejlighed i Hvidovre, og deres hjem bærer da heller ikke præg af koncepttænkning. Det opleves mere som et eklektisk indtryk af vintage, smukke og stormønstrede tapeter, art deco-figurer og metaller i forskellige gløder og farver. Indtrykket er sammensat, og det fremgår tydeligt, at Mona er vokset op med genbrugstanken hos en mor, der i mange har drevet en vintagebutik med highend fashion og luksusvintage. I hjemmet blev der talt og sanset mode i et sprog, der ikke adskilte mode fra interiør.

"Det vigtige er, om elementerne opfylder dét, der skal til: skønhed, tidsaktualitet og værdi i forhold til omgivelserne. Det skal afspejle, hvem jeg er lige her og nu"
Mona Grandjean-Thomsen

– På en måde er det jo bare ord. Om noget er formet som en sofa eller en kjole er ikke så vigtigt, det vigtige er, om elementet opfylder det, der skal til: skønhed, tidsaktualitet og værdi i forhold til omgivelserne. Det skal afspejle, hvem jeg er lige her og nu. Netop derfor er der heller ikke stationære eller forudsigelige løsninger i parrets bolig.

– Jeg er spontan og jeg bytter meget ofte mine ting ud. Hvis en ting taler til mig, stoler jeg på min dømmekraft og regner med, at jeg kan omforme det samlede indtryk. Jeg er vokset op med bevægelse.

Mona bruger da også loppemarkeder, Den Blå Avis, Ebay og genbrugsbutikker som primære indkøbskilder og lader ofte en vintageting indgå sammen med nyere design. I øvrigt sælger hun sine egne ting på samme måde, og der er ganske kort fra impuls til handling.

Hvem og hvor?

Hvem: Mona GrandjeanThomsen, 30 år, frontendudvikler og stylist, og Anders GrandjeanThomsen, 28 år, frontendudvikler. 
Hvor: Andelslejlighed med to værelser på 60 kvm i Hvidovre.
Følg Mona på @Decor8.dk på Instagram

Tapetet hedder Honolulu Palm Green og er fra Graham and Brown.

Tapetet hedder Honolulu Palm Green og er fra Graham and Brown. Figuren af Michael Jackson er udformet af Robbi Jones.

Spejlet i entre-rummet er fundet på instagram.

Spejlet i entre-rummet er fundet på instagram, og den lille puf er fra et loppemarked.

Bordet, der er fundet på loppemarked, er udført i art deco stil i metal, bambus og har små hjul.

Bordet, der er fundet på loppemarked, er udført i art deco stil i metal, bambus og har små hjul, der gør det velegnet til den foranderlige boligindretning.

Et miks af metaller

Inspirationen kan, ifølge Mona, være hvad som helst. Ofte fragmenter, et glimt i farten, der forplanter sig, og meget ofte streetstyle fra modemagasiner.

– Jeg holder af at læse om og se de store modehuse. Gennem min mor har jeg lært at se designerne som kunstnere, der i høj grad er med til at forme vores tidsånd – både indenfor tøj og interiør. Ideerne finder hun i modeblade, italienske eller franske interiørmagasiner, i en film eller på en storbyrejse. The Yard Hotel i Milano er et godt eksempel på, hvor hun henter inspiration.

– Ejeren har indrettet stedet med kufferter og sportstrofæer fra tyverne og trediverne, og gamle hverdags objekter er omformet til eller bliver brugt ukurant som vintage møbler. Det har brændt sig fast i mig, og jeg bruger det som afsæt til min egen stil. Efter besøget på dette hotel faldt jeg over mine Louis Vuitton kufferter på Ebay.

”Hvis en ting taler til mig, ­stoler­ jeg ­på ­min­ dømmekraft og regner med, at jeg kan omforme det samlede indtryk"
Mona Grandjean-Thomsen

Gennem Monas arbejde som frontendudvikler ser hun masser af mode og interiør, hvilket også er med til at danne de indre billeder. Blandt andet er hun glad for Georg Jensens sølv og metal-brugsting, og hun elsker at mikse det med ting fra andre verdensdele :

– Jeg holder af at blande metaller, gerne guld, messing, sølv og kobber, og færdige koncepter er nok det, der ligger mig fjernest, når jeg taler om indretning og mode. Dét, at noget er forudbestemt, fratager et udtryk personlighed, så for mig er målet at blande elementerne og herigennem udtrykke min egen personlighed.

Monas yndlingsloppemarkeder:

  • Søllerød Loppemarked, hver søndag i sommerhalvåret fra kl. 8-14.
  • Svanemøllen station, hver søndag i sommerhalvåret fra kl. 9-16.
  • Rønne, Bornholm, sidste søndag i juli. En gang om året.
  • Søndervig Loppemarked, hver tirsdag formiddag i sommerhalvåret.

Rullebordet med de fine hjul bliver brugt forskelligt, ofte som barbord.

Rullebordet med de fine hjul bliver brugt forskelligt, ofte som barbord, men indimellem også i soveværelset og entréen. Stagen på bordet i messing er en original Liljevase fra Ystad fundet i en genbrugsbutik.

Dagligstuen er indrettet med en rød sofa fra Normann Copenhagen og et loppemarkedsbord fra Berlin.

Dagligstuen er indrettet med en rød sofa fra Normann Copenhagen og et loppemarkedsbord fra Berlin slæbt hjem i en flyver. Skamlerne er customized af kuffertbænke fra et hotel og et par hynder fra nogle gamle skamler, der stod til storskrald. Det store maleri over sofaen er købt på parrets bryllupsrejse og er malet af Paolo Golinelli. Glaslampen er fra House Doctor.

Royal Copenhagens sort riflede tallerkener danner basis i bordopdækningen.

Royal Copenhagens sort riflede tallerkener danner basis i bordopdækningen, men er mikset med glas fra Fyns Glasværk, bambusbestik fra Lauritz.com og Georg Jensens Turnip lågskål.

Find velegnede dyr i plast i en legetøjsbutik.

TIP
Find velegnede dyr i plast i en legetøjsbutik. Spray med guld og lad dem tørre. Bejds eller mal træplader fra Panduro Hobby, og lim dyrene på med en limpistol.

Kontrasterne mødes, når det hjemmelavede bord af gamle brædder, dækkes op med sort riflet.

Kontrasterne mødes, når det hjemmelavede bord af gamle brædder, dækkes op med sort riflet fra Royal Copenhagen og sølvglas fra Bulgarien. Lamperne er fra House Doctor.

Georg Jensen kande designet af Henning Koppel i poleret stål i tableau med Urkiola-kande i rustfrit stål, også fra Georg Jensen.

Georg Jensen kande designet af Henning Koppel i poleret stål i tableau med Urkiola-kande i rustfrit stål, også fra Georg Jensen. I baggrunden glas fra Fyns Glasværk og sølvglas fra Bulgarien.

Soveværelse

Den smukke messingseng er fundet på Lauritz.com, og er redt med et silkevelourtæppe fra Fabric Copenhagen. Hele rummet er domineret af flamingotapet af Albany Maison, købt på Wallpaperdirect. Kommoden i hjørnet er fra Ikea, og leoparden ovenpå er fundet på et loppemarked i Tyskland. Lampen i loftet er af Massow Design og er fundet på Hemmesphere.co.uk

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning