naturfarvning Tine Fuglsang Overby
SPONSORERET indhold

Da Tine blev mor, bestemte hun sig for at lægge sit liv om: ”Det kom ro og tid”

Da Tine Fuglsang Overby var på barsel og røg ud af hverdagens travlhed, voksede hendes kreative skabertrang. Hun begyndte at sanke i naturen og med plantefarver giver hun nu nyt liv til gamle lagener og duge, der pynter i lejligheden på Østerbro i selskab med loppefund og smukke rejseminder.

Af: Sarah Bacher Lundtoft Foto: Christina Kayser O.
09. maj. 2024 | Bolig | BoligLiv

Tidligere har Tine Fuglsang Overby arbejdet som fotokoordinator i modeindustrien, men efter et års tid på barsel, besluttede familien at omlægge deres liv, så de kan holde deres søn Bille hjemme, mens han er lille.

Tine sagde farvel til sit faste arbejde og startede en ny hverdag med tid til at sanke i naturen og med overskud til aftener bag symaskinen.

"Da jeg besluttede at blive hjemme med min søn, kom der ro og tid, og jeg kunne mærke den kreative skabertrang vokse igen. Naturfarvning er helt perfekt, fordi jeg kan gøre det sammen med min søn. Og så passer vi på kloden samtidig."

"Det er afgørende for mig ikke at bidrage til en industri, som driver rovdrift på klodens ressourcer," fortæller Tine, der lærte basiskundskaberne i at sy derhjemme som barn og siden har læst til designteknolog med speciale i fashiondesign hos Teko, hvor hun brugte en del tid ved symaskinen.

Læs også

Hendes tilgang til tekstildesign er eksperimenterende, og hverken farver eller mønstre bliver ens fra gang til gang, da hun tager afsæt i naturfarver og genbrugte tekstiler.

"Det inspirerer mig, hvor meget vi kan skabe med dét, som allerede er omkring os uden brug af kemi. Og så har farverne i naturen en ro over sig, som jeg er meget fascineret af," forklarer Tine.

1.jpg
Gardinet er lavet af det første stof Tine plantefarvede, med rosen-mønstre i nogle af tekstilerne, som stammer fra gammelt sengetøj. Siden er Tine begyndt at sælge ud af sine tekstil-værker via sin instagramprofil @tine.fuglsang.

På samme måde er hun eksperimenterende i sin indretningsstil og nyder at prøve sig frem med nye projekter.

2.jpg
Keramik og glas er en god blanding af genbrugsfund, rejsefund og italienske glas, som Tine har købt fra ny. Enkelte kopper har Tine malet hos Creative Space sammen med sine veninder.

"Jeg er generelt ret spontan, når jeg går i gang med indretningsprojekter – og også lidt utålmodig. Hvis jeg først har fået en ide, vil jeg gerne have den udført hurtigst muligt. Derfor laver vi også tit nogle ting om, fordi ideen måske ikke var så god alligevel. Det er learning by doing," fortæller Tine.

Læs også

Skraldefund og souvenirs Tine er altid på jagt efter tilføjelser til familiens hjem – hvad end det er i skraldeskuret i Østerbro-baggården eller på deres rejser.

"Når vi er ude at rejse, tænker jeg over, hvad de lokale er dygtige til at lave, eller om landet er særligt kendt for f.eks. keramik, læder, kurve eller tæpper."

3.jpg
I både stuen og arbejdsværelset er der høje paneler, som Henrik selv byggede, før familien rykkede ind i lejligheden. Daybeden bruges også som gæsteseng, og safaristolen af Kåre Klint er købt brugt. Linoleumstrykket over safaristolen er af Kenneth Rasmussen.

"Og så elsker jeg at gå på loppemarkeder og i vintagebutikker i udlandet også," fortæller Tine, der for eksempel har slæbt den smukkeste, store vase med hjem i håndbagagen fra Marokko for nogle år siden, som stadig er en stor favorit, ligesom deres store smukke vitrineskab i køkkenet er fundet som storskrald i deres gård.

4.jpg
Køkkenelementer og bordplade er fra Reform, og de var nye, da parret købte lejligheden for lidt over et år siden. Siden har de malet køkkenet af flere omgange for at finde den helt rigtige blå farve som kontrast til de mørkere køkkenelementer. Væglampen er en vintage Murano-lampe.
5.jpg
Vitrineskabet har Tine og Henrik fundet i storskrald i deres baggård, og de har siden malet det i den flotte røde farve.

Læs også

6.jpg
De små skåle og den blå kop er købt på Mallorca, og den gule kop er fra Lange Keramik. Den store skål er fra Caravane x Anna Westerlund. Kanden er et loppefund.
7.jpg
Om spisebordet samles familien til spisetid, men de bruger også spisepladsen til at tegne ved og til andre kreative hyggeprojekter. Bordet er fundet på DBA, og stolene er en blanding af Wegner og Jørgen Bækmark. Rispapirlampen er fra Hay.
8.jpg
Kommoden er købt på DBA, lampen er en arvet Le Klint fra Tines mormor og morfar, og koppen på bænken er fra Mallorca.

Læs også

10.jpg
I gryden er Tine ved at farve med avocadoskaller og -sten. Avocadoen farver en rosa nuance, mens blomsterne af gyldenris, som er drysset ovenpå og ligger ved siden af gryden, giver den fineste gule nuance.
11.jpg
I lejlighedens kombinerede arbejds- og gæsteværelse står et Egon Eiermann bord, og en stol designet af Jørgen Bækmark for FDB. Stolen er efter sigende designet til ammende kvinder og unge kærestepar, og parret synes så godt om den historie, at de købte den til deres spisebord, da Tine var gravid med deres søn. Opslagstavlen har Henrik fundet i en skraldecontainer.
12.jpg
Keramikken er en blanding af genbrugsfund og souvenirs. De to bøger om plantefarvning er ‘Botanical colour at your fingertips’ af Rebecca Desnos og ‘Plantefarver’ af Sofie Meedom. Bogen ‘Ægte tæpper’ af Poul Westermann, har Tine fundet i en genbrugsbutik. Fisken har Bille valgt hos en lokal kunstner på et marked på Mallorca. De gamle stofservietter har Tine farvet med skaller fra gule løg og rødløg.

Læs også

13.jpg
Det store Matisse-print har fulgt Tine i mange år. Det blå billede i den røde ramme er et stykke gammelt lagen, som Tine har farvet, mens det lille billede er et portræt fra Badehotellet malet af Stine Kailow. Yderst til venstre hænger en museumsplakat fra Aalborg Kunstmuseum. Vægtæppet er Tines eget design. Reolerne er fra Montana, og de er lavet i genbrugsplast til en bæredygtighedsfestival i Berlin. Elefantfoden i flet har Tine fået af sin far, da hendes søn Bille skulle lære at gå. Tine lærte selv at gå ved én magen til. Lampen er en gammel Panton.
14.jpg
Tekstilerne til vægtæppet har Tine farvet med kraprod, indigo, løgskaller, egeblade og rød hestehov.
15.jpg
Farven i soveværelset havde parret også i deres gamle lejlighed, og de synes, at man sov så godt i den, at den måtte med til den nye lejlighed.

Læs også

16.jpg
Picasso-litografiet hang i Tines farmors hjem. Tine har altid været vild med billedet, og da hendes farmor døde sidste år, fik hendes far trykt en kopi til Tine og hendes to søstre. Sybordet er af Børge Mogensen og var en gave fra Tines far.
17.jpg
Sengetøjet er gammelt bomuldssengetøj af god kvalitet, som Tine elsker at sove i, og som hun både har købt brugt og farvet selv. Skabet har hun købt hos @bitteogsmaaing.

Anbefalet til dig