orangeri sussie
SPONSORERET indhold

Sussie manglede et sted, hvor hun kunne nyde omgivelserne – så hun tegnede det smukkeste orangeri

Lige der i perioden mellem vinter og forår, når himlen er blå og luften stadig kølig, drømmer vi om en udestue eller orangeri, hvor inde og ude smelter sammen. Sådan et sted har Sussie Lund Christensen. Her i forlængelse af den gamle villa nyder hun den tidlige forårssol og udsigten over markerne.

Af:: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
26. mar. 2024 | Bolig | ALT Interiør

Vi har selv tegnet orangeriet i samarbejde med Drivhussnedkeren, og det blev prikken over i'et i vores hus. Vi valgte at bygge i træ, da det er bæredygtigt og matcher husets stil.

Vores hus er omgivet af marker, hvilket gør at det altid blæser meget her. Så først og fremmest er orangeriet et sted, hvor vi kan nyde naturen uanset vejrudsigten. Vi bruger orangeriet fra april til oktober, og det er fantastisk både at kunne tyvstarte sommeren her og forlænge den i den anden ende.

Sussie8.jpg
Orangeriet er blevet en naturlig del af den gamle villa i Kvistgård i Nordsjælland. Herfra kan den blå himmel og udsigten over markerne nydes.

Vi spiser næsten altid morgenmad her fra tidligt forår, og i weekenderne hvor der er mere tid til hygge, spiser vi også frokost og aftensmad her. Vi kan for eksempel lave pizza i pizzaovnen, som om vi sad ude i haven.

Det er også dejligt bare at sidde med en kop kaffe og kigge på rådyrene, der kommer tæt forbi. Samtidig et det et godt sted at forspire planter til haven.

Læs også

Jeg har indrettet orangeriet, så det frem for alt er hyggeligt. Jeg elsker, når ting eller rum bliver brugt af os, vores børn og venner, så det ikke bare bliver et showroom.

Sussie 01.jpg
Man forstår udemærket, hvorfor familien valgte at få bygget et orangeri til huset med den fantastiske udsigt over marker og masser af grønt. Som gulv er der valgt skakternede fliser i terrakotta og cremehvid. I loftet har Sussie sat sivmåtter, som skaber et smukt skyggespil på solrige dage. Den store bastlampe er fra Tine K, stolene fra Ikea, og bordet er købt brugt.

I daglig tale kalder vi orangeriet for sommerhuset, så det er indrettet med en hyggelig sommerhusstemning med masser af tekstiler og loppefund. Naturen, som orangeriet er omgivet af, er den største inspirationskilde, når det gælder indretningen.

imagenj7cc.png
Langs vinduerne er der lavet en karm til planter, vaser og andet hyggenips. Den hvide og den stribede vase er fra Tine K.

Læs også

Så vi har tænkt meget på naturlige farver og materialer som bast, flet og træ.

Sussie3.jpg
Planter, bast og lækre jordfarver skaber en helt sydlandsk stemning i orangeriet. Kanden og glas er fra De fire Årstider, mens bakken er et fund fra Instagram.

Det rødlige gulv valgte vi, fordi vi har en anden terrasse i huset med samme gulv. Og så er gulvets farver flot som kontrast til alt det grønne udenfor.

imagep5vxk.png
En daybed med masser af tekstiler skaber en hyggelig sommerhusstemning. Puderne er bl.a. fra Tine K og De fire Årstider og vattæppet fra Tiny Tiny

Læs også

Sussie6.jpg
Der er direkte udgang til orangeriet fra stuen og videre ud i haven. Fra orangeriet er der fra tre sider udsigt til den skønneste natur. Kurven er fundet på Samsø i en antikvitetsbutik.
image9teos.png
Hyggelige loppefund og varme jordfarver karakteriserer stilen i Sussies orangeri. De små figurer i fedtsten er fra Grønland, fliserne er fra Fired Earth, inspirationsbog fra Haven på taget, skål med mønster, krukke og bakke er genbrugsfund, mens kanden er fra De fire Årstider.
imagea9tka.png
Sussie Lund bor i en gammel villa fra 1912 i Kvistgård med sin mand Jakob Stilov og børnene Naja og Emil og hunden Bella Nutella. Familien købte huset i 2008 og fik bygget orangeriet for 3 år siden. De gamle kurvestole er et fund fra en genbrugsbutik i Himmerland, hvor Sussies forældre bor.

Anbefalet til dig