Altan

Foto: Anitta Behrendt Altanen, som den så ud, inden den fik en forårs-makeover.

Skab liv på din altan

En aflang altan med en fin størrelse trængte til at blive hyggelig og klar til foråret. En masse tekstiler med farver, friske planter og blomster er med til at løfte helheden og byde foråret velkommen.

Det kræver en helhjertet indsats, hvis din altan ikke skal ende som opbevaringssted for ølkasser og visne orkideer. Parret, der har denne aflange og smalle altan i forlængelse af deres lejlighed, kunne ikke komme i gang med at tage altanen i brug. Et arvet bord og et par Ikea-stole fik ikke indbudt nok til udendørs hygge.

De ville gerne have en altan, der forlængede stuen, og hvor der både var plads til et bord, en grill og en liggestol, når det bliver varmere i vejret.

Derfor valgte de en bænk, der fylder mindre end stole og en masse urtepotter, der kan hænge på rækværket og dermed ikke optager sparsom gulvplads. I den ende af altanen, hvor døren er, er det svært at møblere, så derfor er pladsen udnyttet til en mini-have med bambus, krydderurter og blomster. Nu er parrets altan blevet indbydende og klar til den lune sæson. Og som en sidste væsentlig detalje får de sat en markise op, så udelivet kan forlænges ud på aftenerne.

Sådan så altanen ud, inden den fik en makeover.

Ved at dreje bordet og sætte en bænk til fylder spisebordet mindre på altanen. Blomsterne på rækværket giver ekstra sommerstemning uden at tage plads på gulvet. Bænk og stole fra Ilva, Bord fra Ikea.

Altankasserne på kroge er smarte til altaner, da de skærmer for nysgerrige blikke og giver masser af hygge. De farvede holdere er fra Rice, for lignende i zink prøv Nordal, House Doctor, Ib Laursen eller Bloomingville.

LÆS OGSÅ: Baggårdshus på Nørrebro

Lanterne med nisselys fra Rice giver hyggestemning, når mørket falder på. Nisselys, 49 kr. pr. stk. lanterner, 299 kr. pr. stk.
I den ene ende af altanen ved døren var der et dødt hjørne, så det er nu inddraget til minihave med bambustræer, der dækker for zinkbeklædningen og blomster og krydderurter i krukker. Alle planter fra Flora Dania. Kurv fra House Doctor, ternede plaider fra Falby.
Service fra Rice i klare farver passer godt til forår og udeliv. Det grønne stof til 89 kr. pr. meter er fra Malika-Rosa.dk, stol fra Ilva, bord fra Ikea.

LÆS OGSÅ: Byhus i parisisk bistrostil

Se, hvad vi ellers skriver om: Planter og Altan