Sara Aagaard bolig jul
SPONSORERET indhold

"Jeg elsker julen. Det er den hyggeligste tid på året, men det er også en lidt stressende tid"

En blanding af udsøgte loppefund, pynt fra supermarkeder og skæve kuriositeter skaber en finurlig og hyggelig julestemning i Sara Aagaards højloftede hjem på Frederiksberg.

Af: Nicola Kragh Riis Foto: Anitta Behrendt
24. dec. 2021 | Bolig | BoligLiv

På en eller anden måde er det jul det meste af året for butiksejer Sara Aagaard. Allerede før sommerferien bestiller hun julevarer hjem til sin interiørbutik på Frederiksberg, og omkring efterårsferien begynder oppyntningen af butikken for alvor.

– Jeg har rigtig god tid til først at komme i julestemning, dernæst komme lidt ud af den igen og så gå ALL IN i december, fortæller Sara, der er vild med julen og al dens glitter og pynt.

– Jeg elsker julen. Det er den hyggeligste tid på året, men det er også en lidt stressende tid. Der er rigtig travlt i butikken, og jeg vil gerne føre mine juletraditioner videre til mine tre børn. Og man skal jo stå for alle traditionerne selv. Hvis man pludselig springer noget over, så er det jo ikke en tradition, siger Sara.

Den store radiatorskjuler i gangen er perfekt udstillingshylde til Saras mange juleopstillinger.
Den store radiatorskjuler i gangen er perfekt udstillingshylde til Saras mange juleopstillinger. Plakaten er fra Louisiana og vasen er fra Bloomon, som leverer friske blomster til døren hver 14. dag.

Glaspynt, slikstokke og lametta

Hun samler på julepynt hele året, hvor hun går en del på loppemarked og køber alt fra gammel glaspynt til træfigurer og perlekæder. Hun går også på julejagt i butikkerne og blander gerne de gamle, fine vintagefund med lametta fra Føtex.

– Jeg kan godt lide at blande det klassiske og hyggelige pynt med noget nyt mere skæv pynt, som alle har og kender. Ting som flagranker, slikstokke og lametta, fortæller Sara, der begynder at pynte hjemmet allerede i november.

– Jeg har så meget fin pynt, at det er ærgerligt ikke at få det set og brugt, så jeg går i gang i god tid. Jeg fortsætter også med at pynte hele december, hvor mere kommer til, siger Sara, der dog også pludselig får nok jul.

– Lige efter juleaften skal al pynt og juletræ bare væk. Så har jeg set nok på det, siger Sara.

Rødgranen har et nostalgisk look i sig selv, og med Saras sikre hånd er den pyntet med en god blanding af traditionel pynt og mere moderne fund. Juletræstæppet er et loppefund.
Rødgranen har et nostalgisk look i sig selv, og med Saras sikre hånd er den pyntet med en god blanding af traditionel pynt og mere moderne fund. Juletræstæppet er et loppefund.

Comeback til de gamle dyder

Saras hjem er hele året indrettet med en overvægt af skæve vintagefund med masser af personlighed og charme. De nye møbler, hun har, er ganske særligt udvalgt, og Sara falder især for dem i skæve farver. Hele historiefortællingen i de gamle fund, som et broderet juletræstæppe og gamle krystaller, er en del af en større tendens, ifølge Sara.

– De fleste vil have nostalgi til jul. Det kan jeg se i min butik. For fem år siden ville flere have neonfarvet moderne pynt. Nu vælger vi mere guld, rødt og klassisk, siger Sara, der selv er vild med ting, som en dygtig sjæl har lagt mange håndarbejdstimer i.

– Vi bevæger os helt klart mere tilbage til de gamle dyder som gørtleri, bogbinderi og keramik. Det er blevet fint at være snedker og bygge møbler på en måde, det ikke var for 10 år siden. Der er større status i at kunne noget med sine hænder i dag, og det afspejler sig også i den julepynt, vi vælger. Det skal helst ikke være for masseproduceret, slutter Sara.

På en vintagebakke i messing står Saras kalenderlys fra Kunstindustrien i selskab med dukkelys fra Dora og blandet vintagepynt.
På en vintagebakke i messing står Saras kalenderlys fra Kunstindustrien i selskab med dukkelys fra Dora og blandet vintagepynt.
Køkkenet er fra Kvänum, og den imponerende bagvæg rummer et mylder af fine krus, kander og service, som Sara samler på loppemarkeder og auktioner.
Køkkenet er fra Kvänum, og den imponerende bagvæg rummer et mylder af fine krus, kander og service, som Sara samler på loppemarkeder og auktioner. Alle hendes køkkengreb i messing er lidt forskellige, da de er fundet vintage. Lamperne er designet af Michael Anastassiades.
Den røde køkkenø er samlingspunkt for masser af hyggestunder og julepynt i december.
Den røde køkkenø er samlingspunkt for masser af hyggestunder og julepynt i december. Den store glasvase er fra Svenskt Tenn.
Julebordet er dækket med en grøn hørdug fra Broste og vintagestel fra Royal Copenhagen.
Julebordet er dækket med en grøn hørdug fra Broste og vintagestel fra Royal Copenhagen. I Wegner-stolen ligger et skind fra Dora. I spisestuens karnap står en hyggelig vintagesofa. Sara dekorerer altid sine store vinduer med stjerner, lametta og perlekæder.
Sommerfugle, perlepynt og glitrende iskrystaller pryder årets juletræ i de højloftede stuer.
Sommerfugle, perlepynt og glitrende iskrystaller pryder årets juletræ i de højloftede stuer.
Sofabordet er et vintagefund og den smukke adventskrans er fra Poppykalas med hånddyppede lys fra Tina Sandegaard.
Sofabordet er et vintagefund og den smukke adventskrans er fra Poppykalas med hånddyppede lys fra Tina Sandegaard. Sofaen med velourbetræk er fra Living Divani og hørpuderne er fra Dora.
Stjerner og lametta hører altid julen til i den store villa på Frederiksberg. T
Stjerner og lametta hører altid julen til i den store villa på Frederiksberg. Tjek shopdora.dk for lignende stjerner. Sara pynter altid op i sine store vinduer, her med en julemandsranke som er et arvestykke og vintage-isbjørne fra Royal Copenhagen, som er samlet gennem flere år.
På den store radiatorskjuler i gangen finder man altid en af Saras mange juleopstillinger i december.
På den store radiatorskjuler i gangen finder man altid en af Saras mange juleopstillinger i december.
Bænken er fra Fredericia Furniture.
Bænken er fra Fredericia Furniture. Du kan let selv folde de store juletræer af magasiner, det kræver blot tykke magasiner og lidt tålmodighed – tjek evt. YouTube for en tutorial.
Saras jul er en skøn blanding af af kitsch, glamour og godt håndværk.
Saras jul er en skøn blanding af af kitsch, glamour og godt håndværk.
Den store rødgran står på et vintagejuletræstæppe.
Den store rødgran står på et vintagejuletræstæppe. Sara foretrækker rødgran, fordi det er et mere klassisk juletræ, selvom det er mere sart end nordmannsgran.
På den gamle kamin hænger julemandens tøj til tørre.
På den gamle kamin hænger julemandens tøj til tørre. Det er fundet på etsy.com. Barvognen er en vintage Josef Frank og lampen er fra Gubi.

Anbefalet til dig