Skønne kontraster i den gamle skole
SPONSORERET indhold

Skønne kontraster i den gamle skole

Med loppefund, arvestykker, humor og orientalske detaljer har Louise Scheele Elling og hendes familie udfordret den typiske svenske Carl Larsson-landstil på en gammel, nedlagt skole i det sydsvenske.

Af: Karin Gråbæk Foto: Pernille Kaalund
05. jan. 2016 | Bolig | BoligLiv

En boligjagt kan være både stressende, spændende og skuffende, og forfatter og foredragsholder Louise Scheele Elling og hendes svenske mand havde da også nær givet op efter at have kørt Skåne tyndt for at finde et hus. Men så tog Johan alene over og så på en gammel skole i Sydsverige – og vidste bare, at det var det rigtige! Louise stolede heldigvis på ham.

– Lige så snart vi kørte ned ad bakken, begyndte jeg at føle mig hjemme. Og da jeg så huset, følte jeg et kæmpe ‘hurra’ i maven. Tænk, at jeg var så heldig at kunne bo i sådan et dejligt hus med sådan en dejlig mand, fortæller Louise.

Drømmehjem

– Skolen var vores drømmehjem fra starten. Vi har langsomt renoveret det til et endnu bedre drømmehjem. Men der findes mange drømmehjem i verden, og når børnene bliver større, skal vi nok videre. Et hjem er jo bare en skal, siger Louise. Indtil videre bliver familien dog i huset, der er indrettet med et stort kærligt overskud, frække farver, masser af arvestykker og ting med personlig betydning. Fra Louises eget barndomshjem har de blandt andet arvet gamle, ægte tæpper fra Mellemøsten. Flere af familiens gamle damer døde på samme tid, så parret har også arvet en masse antikviteter – guldmøbler, som Louise kalder det. Parret er dog gode til at blande de gamle ting med nyere, f.eks. i dagligstuen, som er den tidligere skolestue. Hvor der i dag bliver slænget i sofaen, sled eleverne ved skolepultene i gamle dage. Og parret holdt bryllup med 100 gæster i stuen, da drømmen om det svenske sommerbryllup regnede væk!

Uhøjtidelig indretning

– Vores hjem skal føles indbydende og rart. Vi har ikke nogen særlige tanker om, hvordan her skal se ud. Vi laver ikke så tit om og er fælles om indretningen, selv om det nok er mig, der finder de skøre ting. Vores hjem udtrykker, at vi holder af livet og at hygge os. Og så skal man ikke tage indretning for alvorligt, mener Louise og understreger, at man med fordel kan vente med at købe noget nyt og se, om der ikke dukker noget godt, brugt op.

– Vi køber generelt kun på loppemarkeder eller secondhand. Det kunne da være fedt med et nyt køkken, men det er ikke noget, jeg drømmer om. Jeg drømmer mere om at få en nats søvn eller sjove nye arbejdsudfordringer. Og efter at have renoveret rum for rum i den gamle skole er de næste planer kort og godt: – At holde renoveringsfri!

Taskerne på væggen i Louises kontor er arvegods fra hendes stedmormor, som havde verdens sejeste taskesamling. Bord og sort stol er vintagemøbler af Arne Jacobsen. Billedet af Louise som heks har en ven fra Barcelona malet.

Kig fra første sal ned ad trappen. De kinesiske tryk har været Louises mormors. Lignende silkelampe fås hos thynetstore.dk. Det fine fisketapet fås hos tapeteksperten.dk.

Den røde farve på den klassiske Børge Mogensen lædersofa og ‘James Bond’-telefonen fra et loppemarked giver indretningen personlighed med glimt i øjet. Maleriet er af Karin Broos.

De små hylder på den grønne dør i køkkenet er fra Ikea, der også fører anretterbordet.

TIP
Udnyt pladsen på en dør til opbevaring ved at montere hylder eller knager på den.

Iris’ værelse med fine røde og turkise nuancer på legetøj og møbler. De kulørte vimpler er en dyr sag købt i Stockholm en dag, hvor Louise trængte til fest.

TIP
Bor du i et gammelt hus med mange arvemøbler, så giv indretningen et løft med orientalske detaljer som kinesiske tryk og vietnamesiske silkelamper.

Bogskabet og skamlen i ‘biblioteket’ er i sin tid købt i Ikea. I spisestuen ligger der lune økologiske fåreskind på stolene, som er fra et loppemarked.

Det gamle bord og porcelænet skaber en spændende kontrast til det grafiske billede af Mark Stockton.

Den hyggelige og personlige stil ses allerede i entreen, der er pyntet med et kludetæppe fra oldemor og et gammelt ægte tæppe fra mormor. Også spejlet, skabet og skamlen er arvestykker.


Det røde murstenshus er fra 1830, og indtil for 40 år siden gik områdets børn i skole her.

Dagligstuen er den tidligere skolestue. Møblerne er genbrug og arvestykker. Louise har været heldig at arve ægte tæpper fra sit barndomshjem, der bar præg af, at hendes forældre som unge boede i bl.a. Bagdad.

Anbefalet til dig