Smuk højloftet lejlighed: Europa i København
SPONSORERET indhold

Smuk højloftet lejlighed: Europa i København

En hollandsk familie med forkærlighed for fransk vintage flyttede til København for at opfylde drømmen om et liv i byen, tæt på naturen. Nu bor de i en smuk højloftet lejlighed, hvor der er plads til både børn og kreative udfoldelser.

Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency
06. jan. 2016 | Bolig | BoligLiv

Når man træder ind i Irene og Arjans hjem, hensættes man på én gang til fortid og nutid. Man mærker, at her bor mennesker, for hvem velvære er i centrum, og der hersker en fin balance mellem gammelt og nyt, natur og kultur.

– For mig betyder æstetik virkelig noget. Ikke alle mennesker går op i at bo smukt, men langt de fleste mennesker befinder sig godt i smukke omgivelser, siger Irene. Den højloftede lejlighed på Østerbro emmer af, at der er kælet for detaljen. Irene har indrettet hjemmet udelukkende med ting, som har en betydning for hende og resten af familien. Irenes forældre havde på et tidspunkt et hus i Frankrig, og derfor er mange af møblerne derfra og fra sjove stunder på franske loppemarkeder. Irene og hendes mand købte for eksempel skabet i dagligstuen på et marked uden at tænke over, hvordan de skulle få det hjem til Holland.

– Så det blev en lang tur med et kæmpe skab på taget af bilen, hvor vi måtte stoppe konstant, griner hun.

Skønne genbrugsfund
Hver gang familien er ude og rejse, slæber Irene tilbehør med hjem til boligen. Hver ting har en finurlig historie, og selv pæn emballage kan bruges til noget. Således er den ældste søns bøger placeret i den kasse,
som Irene fik sendt en af sine flotte gamle flasker i fra Mallorca. Irene kan også finde på at fiske smukke og brugbare ting op fra containere. Således fik den ældste søn i treårs fødselsdagsgave en genbrugsramme, som Irene satte en tavle i, så Beau kan tegne og skrive på den.

Havet inspirerer
København har lige præcis det, Irene finder interessant for at kunne leve et liv i balance, fordi det er en storby tæt ved vandet. Havet inspirerer hende og giver ideer til både malerier og dekoration. Som stylist rådgiver hun sine kunder om indretning, og hun maler også på bestilling og har udstillet flere steder i Holland.

– Med maleriet er det som med livet: det er en proces, hvor man ikke altid ved, hvad der kommer ud af det i sidste ende. Men udviklingen er interessant, og de udfordringer, man møder, er man nødt til at tackle, og det lærer man af, smiler Irene. Irene opgav sit gode job som jurist i Nestlé i Holland for at prøve at leve af det, hun holder allermest af: kunstmaleriet og indretning. Så da hendes mand fik tilbudt en stilling i København, trak hun stikket og kastede sig ud i det, mange fandt rimelig risikabelt. Men Irene var sikker i sin sag: Hun skulle forfølge drømmen!

Dagligstuen har en smuk karnap mod gaden. Stolen er fra Irenes bedstemor, som betød meget for hende. Irene fik den ombetrukket til sin fødselsdag. Tæppet på gulvet er fra De Fire Årstider. Puderne på gulvet er mange år gamle, fra Day Home og købt i Amsterdam.

Bakken, der bruges som sofabord, er en gave fra en hollandsk ven, som har købt den i Marokko.

Stue og spisestue ligger en suite. Divanen er fra I blame Lulu. Bogstavet K er fransk og fra Fil de Fer. K er sjældent brugt på fransk –
derfor måtte Irene have det! Barnestolen er fundet på et loppemarked. Omkring spisebordet står gamle franske caféstole og Eames-stole.

IDE
Irene fiskede en stor ramme op af en container og fik sat en tavle i. Den står nu i hjørnet af spisestuen, og drengene hygger sig tit med at skrive og tegne på den.

I de antikke flasker, hjembragt fra ferier i Spanien og Frankrig, placerer Irene altid enten grene eller blomster. Det giver hjemmet et dejligt organisk udtryk.

TIP
Hvis du lider af samlermani, så kig efter ting, der harmonerer i farverne ligesom Irenes gamle flasker – så har du større chance for, at samlingen ser smuk frem for rodet ud.

I soveværelset er alt holdt i lyse sandfarver, for det skaber ro og balance. Tæppet på sengen er fra Marokko og er et såkaldt bryllupstæppe.

Når Irene maler, laver Beau tit lektier eller spiller computer ved siden af. Vognen med malergrej er fra en dansk fabrik og købt i Bolig & Brocante. Lysekronen er fra Frankrig.

 Foran et af Irenes malerier i dejlige varme farver hænger en hjemmelavet uro af strandskaller, som hun selv har samlet.

Irene går op i smukke detaljer. Her skønne toiletpunge og lækre produkter på badeværelset.

Det gamle franske skab transporterede Irene og Arjan med noget besvær hjem fra et loppemarked i Frankrig oven på deres bil.

Bordet i køkkenet er gammelt. Bænken er fra Krüger & Koppel, og den er lavet af et stykke gammelt sildebensparketgulv på metalben. Stolene fås hos Paustian, og lampen over bordet er hollandsk og fra et teater i Amsterdam.

Myntete og friske figner frister på bordet.

Fine blomster står i en gammel kande i vinduet.

Drengene deler værelse og har et lille vintage bord og stol, så de kan arbejde i børnehøjde. Det grå skab fandt Irenes mor i Østeuropa, og parret har restaureret det. Beau sover – under sit B – i en seng, som  familien selv har bygget.

Familien elsker Paris og har en hel lille samling Eiffeltårne – og en 2CV – derfra.

Drengene fik de magnetiske ‘dyreender’ foræret af en af familiens venner.

Kassen, som Beau bruger som bogkasse, var emballage til en af de flasker, som familien fik sendt hjem fra Mallorca. Irene er god til at se skønheden i selv de mindste ting!

TIP
Brug kasser og store kurve uden låg til opbevaring af børnenes legetøj. Så kan ungerne nemt se, hvor de forskellige ting skal hen, når de selv skal rydde op.

Anbefalet til dig