Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Haveprodukter fra Bayer Garden hjælper både dig og dine planter med ikke at stresse.
Foto: Alamy

Haveprodukter fra Bayer Garden hjælper både dig og dine planter med ikke at stresse.

Undgå stress - for både dig og dine planter

Annonce: Som haveejer kan vejrudsigten betyde liv eller død – i hvert fald for dine planter. Men det bør det ikke. Læs her om tips og tricks til, hvordan du kan gøre havearbejdet til det, som det i virkeligheden bør være: en hyggelig fritidsaktivitet, der lader dig koble af

Havearbejde bør være en hyggelig fritidsaktivitet, hvor du kobler af og i sidste ende kan nyde frugterne af dit nøjsomme arbejde med en smuk blomstrende have.

Men i stedet bliver haven ofte til et projekt, der stresser, og hvor vejrudsigten hver aften føles som en nervepirrende håndboldfinale. For bliver det for varmt, så stresses planterne, mens en regulær dansk sommermonsun kan drukne dit hårde havearbejde på blot et par timer.

Opnå have-zen
Og nej, hvis haven rammes af tung regn, så vil selv ikke gartneren med de grønneste fingre kunne stille noget op.

Skal du i gang med et mindre eller større haveprojekt, handler det derfor om at indfinde sig med en slags have-zen fra start. Det vil sige, at du skal forene dig med, at der altså eksisterer vejr, som vi ikke - selv med alverdens smarte tips, råd og haveprodukter - kan stille noget op overfor.

Men er det ikke et monsunvejr, som haven er oppe imod, så findes der faktisk både, tips, tricks og haveprodukter, der kan lette din og dine planters stressfaktor.

Tips, tang og sukkerroer
Flere og flere organiske gartnere bruger i dag tang og sukkerroer, når de skal sikre de bedst mulige forudsætninger for planternes vækst og overlevelse. Ikke blot fugter det jorden, men tang og sukkerroer forstærker også de fysiologiske processer, som gavner planternes vækst, gør dem sygdomsresistente og forstærker deres evne til at håndtere stress fra f.eks. varmen.

TopGrowth - ét af produkterne fra Bayer Gardens vitalitets-serie – fungerer ligesådan. Her indgår netop tang og sukkerroer, mens TopGrowth også består af NPK - et kunstgødningsstof, der på én gang forbedrer plantens vækst, energiomsætning og sygdomsresistens.Tag på ferie uden bekymring
Et andet produkt i Bayer Gardens vitalitets-serie er TopFit. Her er fokus fortsat at styrke planterne, så de kan stå imod dårligt plantevejr. Men TopFit's force ligger også i produktets evne til at få planterne på fode igen, hvis de er visnet lidt hen, ligesom TopFit kan bruges til at styrke planeterne inden en evt. ferie. For ferien er det sidste tidspunkt, man har lyst til at have stress over de stressede planter hjemme i havenHavearbejde handler nemlig om at koble af. Og lige meget hvor heldig man er med vejret, så kan de krævende planter stresse. Et godt tip er derfor, at så de planter der er vant til det danske klima.

Det giver mindre bekymring, mindre havearbejde og mindre stress - både til dig og dine planter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør, Planter og Have