Vicki Zoe Meier papirkunstner og designer

Foto: Privat Alle Vicki Zoé's værker er originale og skåret med kærlighed.

Min kreative side

Vicki Zoé: "Alle smykkerne tager udgangspunkt i mine unikke og håndskårede papirklip"

Vicki Zoé er uddannet som produktdesigner, og i dag er hendes primære materiale papir. Kom lidt tættere på den kreative papirkunstner her.

Vicki Zoé Meier er uddannet produktdesigner fra DKAD tilbage i 2004, hvor det dengang hed Danmarks Designskole. I mange år arbejdede hun som smykkedesigner, men i dag er hendes primære materiale papir. 

Til dagligt bor Vickie Zoé Meier med sin familie i smukke Fredensborg, hvor hun nyder naturen og roen. I hendes atelier på Vesterbro i København sælger hun sine unikke og håndskåret værker. 

Kom lidt tættere på den kreative papirkunstner her:

Mit bedste kreaprojekt…

Det er helt sikkert mit Pop Up menukort til Restaurant ALCHEMIST. Originalen blev sirligt håndskåret, og produktet fremstår som en smuk tredimensionel fortolkning af restaurantens univers. Hver måned leverer jeg de laserskårne kloner til restauranten, og hver gæst får en med hjem som en del af hele oplevelsen.

Vicki Zoe med hendes POP UP menukort i laserskåret papir til restaurant ALCHEMIST.
Vicki Zoe med hendes POP UP menukort i laserskåret papir til restaurant ALCHEMIST.

Mit værste kreaprojekt…

Det må være det første portræt jeg nogensinde håndskar. Det var en julegave til min mors mand, Svend Asmussen, som udover at være en fantastisk violinist også var en meget dygtig tegner. Portrættet blev lidt for tegneserieagtigt og faldt med tiden sammen inde i rammen, hvilket gjorde udtrykket meget komisk.

Mit seneste kreaprojekt…

I disse dage har jeg startet en ny opgave op for Georg Jensen. Det bliver spændende og jeg er stolt over at blive en del af deres univers i butikken og vinduerne på Amagertorv.

Jeg har også lige designet og launchet en smuk efterårs kollektion for smykkevirksomheden Blossom Copenhagen. Alle smykkerne tager udgangspunkt i mine unikke og håndskårede papirklip.

Vicki Zoe smykker

Jeg samler på…

Papir! Jeg har naturligt nok en stor kærlighed til papir, forskellige kvaliteter, gramtykkelser og farver. Jeg har efterhånden fået samlet en hel del. Det meste har jeg liggende i mit atelier i København. Resten ligger opbevaret derhjemme alle mulige underlige steder. Under sofaen, bag skabe og i soveværelset.

Følg Vicki Zoe her:

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Interview